Budinca de conopida

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2010 | 25270 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de 500-600 g
  • 5 oua
  • 100 g cascaval
  • 100 g telemea sarata
  • 50 g smantana
  • 4 linguri cu faina
  • marar proaspat
  • sare
  • pper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de conopida:

Conopida se desface in buchetele. Se spala sub jet de apa rece.

Se pune la fiert un vas cu apa si sare si cand apa clocoteste se adauga buchetelele de conopida. Se fierb cam 15 minute. Se scot si se lasa la scurs.

Intr-un castron se bat ouale ca pentru omleta, se aduga cascavalul si telemeaua rasa,faina, smantana ,mararul tocat si piperul. Sare se mai pune doar daca telemeaua nu este foarte sarata.

In forma cu peretii detasabili 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu ulei si tapetata cu faina, se aseaza buchetelele de conopida fierte, apoi se toarna deasupra amestecul de oua. Se da vasul la cuptor la foc iute pana se leaga compozitia. Se da la racit si apoi se poate taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]