Budinca cu vanilie, mar si scortisoara

de epurasha2bb in Dulciuri, 8 Oct 2010 | 6277 vizualizari

 

stiti voi ca la mine nimic nu se pierde, asa ca dintr-o zeama de ''compot'' facut pentru o alta prajitura am facut o delicioasa budinca de vanilie !

 

INGREDIENTE

  • 1 mar
  • 1 para
  • 1 vf lingurita de scortisoara
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • 2-3 picaturi zeama lime/lamaie
  • 1 varf cutit de unt nesarat
  • 1 cescuta de lapte
  • 1 praf de budinca de vanilie Dr Otker
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu vanilie, mar si scortisoara:

Am pus la fiert in apa cu 2 linguri zahar si scortisoara marul si para taiate cubulete fara coaja si cotor.cand au dat in clocot, am scos bucatele de fructe care mi-au trebuit pentru o alta prajitura si zeama ramasa am amestecat-o cu o cescuta de lapte. Apoi am frecat praful de budinca cu untul, zaharul pudra si 2 linguri din amestecul lichid din craticioara.Apoi am turnat in craticioara totul si am amestecat bine si repede la foc mediu.S-a facut in cateva secunde.

Culoarea e minunata, un galben translucid, nefiind mult lapte, a devenit usor transparenta.Gustul minunat, mult mai bun ca la o budinca obisnuita de vanilie iar componenta mult mai stabila, adica nu curgea ca budincile ale facute doar cu praf si lapte, asta chiar a luat forma vasului!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu vanilie, mar si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu capsune si mar caramelizat