Desert mucenici unsi cu miere

de Valclaudia in Dulciuri, 13 Mar 2017 | 2775 vizualizari

 

reteta de post

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 550 gr faina alba
  • 1 cub drojdie
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 5-6 linguri zahar
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 plic zahar vanilat
  • cca. 300 ml apa calduta
  • pentru uns:
  • miere de albine
  • nuca macinata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici unsi cu miere:

Punem drojdia intr-un castron incapator, adaugam zaharul si sarea. Turnam apoi apa calduta, amestecam sa se dizolve drojdia.

Punem coaja de lamaie si zaharul vanilat, apoi adaugam faina. Framantam aluatul care va fi unul elastic, adaugam la final ulei, incorporam.

Acoperim coca si o lasam la dospit pana isi tripleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C. 

Tapetam doua tavi cu hartie de copt.

Impartim coca in 24 parti egale.

Fiecare particica de aluat se modeleaza pe masa de lucru infainata, sub forma de sul, de cca. 30 cm pe care il vom uni la capete si, prin rasucire, vom obtine forma mucenicilor.

Asezam in tava mucenicii, lasand spatiu intre ei, mai lasam la dospit in jur de 15 minute, apoi dam tavile la cuptor, pentru 15-30 minute, pana se rumenesc frumos si devin aurii.

Scoatem tavile din cuptor, ungem mucenicii calduti cu miere, presaram nuca macinata.

Lasam la racit, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici unsi cu miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu nuca si ciocolata