Bucatini cu sos de rosii si parmezan

de laylalala in Spaghete, 27 Aug 2010 | 13659 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste Bucatini (sunt ca niste spaghete doar ca au o gaura in centru)
  • 35 gr unt
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 linguri zahar
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 3 linguri faina
  • 750 ml bulion de rosii
  • 1 fir de rozmarin, frunzele rupte si tocate marunt
  • 1 fir de busuioc, frunzele rupte si tocate marunt
  • sare de mare si piper negru
  • parmezan ras, pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucatini cu sos de rosii si parmezan:

Pentru sos, se topeste untul intr-o cratita apoi se adauga ceapa si zaharul.Se caleste ceapa pana cand se inmoaie putin.Se adauga usturoiul si se caleste cateva secunde.Se presara faina si se caleste putin, amestecand continuu.Se toarna bulionul de rosii, la inceput 100 ml, si se amesteca bine.Se lasa sosul sa fiarba.Se adauga rozmarinul, busuiocul, sare de mare si piper negru dupa gust.Sosul obtinut se paseaza pana devine fin si omogen apoi se pune iar pe foc lasand sa fiarba pana cand se ingroasa.
Pastele se fierb in apa cu sare comform instructiunilor de pe ambalaj.Se scurg apoi se amesteca cu sosul de rosii.Pastele se servesc presarate cu parmezan dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatini cu sos de rosii si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete carbonara, reţetă adaptata