Briose cu nuca

de Alexandra Burz in Prajituri, 29 Ian 2014 | 6664 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 cani de faina
  • 1 cana zahar tos
  • 2 esente de vanilie
  • 1 praf de copt
  • o jumatate cana ulei
  • o jumatate cana lapte
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • zahar pudra pentru decor
  • 300 gr samburi de nuca
  • hartie decor briose
  • 1 tub de frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca:

Intr-un bol se pun faina, zaharul tos, ouale, praful de copt, esenta de vanilie, zaharul vanilat bourbon, laptele, uleiul si 200 gr nuci taiate marunt.

Se mixeazala viteza mare 5 minute.

Umplem formele pentru copt briose din silicon, punand cate o lingura din compozitia respectiva in fiecare forma.

Deasupra presaram nuca taiata marunt.

Dam la cuptor, incins in prealabil la 180 grade, pentru aproximativ 15-20 minute.

Se scot, se lasa la racit, dupa care se aranjeaza in hartia decorativa pentru briose, se pudreaza cu zahar pudra sau se decoreaza cu frisca.

TIPS-URI

1

Pentru un plus de aroma si culoare, adaugati in compozitie un pliculet de sofran.

2

Nucile pot fi inlocuite atat cu bucati din fructe proaspete cat si cu fructe confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Briose cu nuca si surprize