Am facut prajiturica asta de multe ori cu mici modificari la ingredientele pentru foi, pentru ca se intindeau mai greu. Reteta asta am gasit-o in vraful de reviste culinare cumparate pentru sarbatori. In revista apare sub denumirea de Mimoza, dar eu o stiam ca Albinita sau Ungureasca. Oricum, este o bunatate de prajitura si foile pregatite dupa aceasta reteta se intind mult mai usor datorita laptelui care inmoaie coca.
Foile: Intr-o cratita punem untul, laptele, zaharul, mierea si oul. Punem pe foc mic si amestecam continuu, pana se obtine o spuma, cam 10 minute. Atentie, crema nu se fierbe ! Lasam compozitia sa se raceasca.
Amestecam praful de copt cu faina cernuta. Incorporam in compozitia cu miere.
Framantam un aluat omogen si il impartim in 4 parti egale.
Intindem 4 foi pe care le coacem pe rand pe dosul tavii unsa cu putin unt, in cuptorul incins (pana se inchid putin la culoare). Se scot si se lasa apoi la racit. Se vor usca afara.
Crema: Amestecam cu un tel faina, laptele si galbenusurile. Punem pe foc mic si fierbem amestecand continuu. Adaugam esenta de vanilie.
Lasam sa se raceasca. Batem spuma untul cu zaharul si adaugam peste amestecul racit. Omogenizam bine toate ingredientele astfel incat sa obtinem o crema de consistenta mierii. Impartim crema in doua parti egale.
Asamblare prajitura: foaie, crema, foaie, gem, foaie, crema, foaie.
Asezam un fund de lemn, o greutate, peste prajitura si o dam la rece peste noapte.
Presaram zahar pudra si o portionam.
Este foarte frageda si gustoasa !
Pofta buna!
1
Ingrediente sunt pentru 4 foi coapte pe spatele tavii de marimea ( 22/30 cm) :