Briose cu mac

de Miha in Dulciuri, 22 Iun 2010 | 5925 vizualizari

 

Cu dedicatie speciala pentru Vlad al Nataliei, care astazi a implinit 6 anisori. Poate candva vom reusi sa ajungem si noi la petrecere. :)) La multi ani, pui mic!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g smantana
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura mac
  • 1 praf de copt
  • 200 g faina
  • Pentru decor:
  • 200 ml frisca
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mac:

50 g zahar se caramelizeaza, apoi se "stinge" cu lapte caldut. Se adauga macul, se pune din nou pe foc si se dau cateva clocote. Se da deoparte si se lasa la racit, pana se topeste caramelul.

Ouale se mixeaza foarte bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga restul de zahar.  Punem  untul topit, apoi smantana. Se omogenizeaza, apoi se incorporeaza laptele cu caramel si mac, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se va obtine o compozitie ca de chec, de consistenta unei smantani groase.

Se pune compozitia in forme si se dau la cuptor la foc mediu, in jur de 25 de minute, pana se rumenesc.

Se orneaza cu frisca batuta si bombonele colorate pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

COMENTARII (20)

eclerash 1

23.06.2010, 14:13

la multi ani!sunt impresionante!felicitari!

Natalia 1

23.06.2010, 17:25

Va multumesc frumos, sinteti niste dragute!

Sylvia 1

24.06.2010, 13:40

La multi ani si de la noi ! Superb arata !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]