Briose cu cascaval

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2010 | 5663 vizualizari

 

un aperitiv gustos si aspectuos

 

INGREDIENTE

pt.umplutura:

  • 1-2 oua mari,
  • 150 g cascaval,
  • 50 g branza sarata
  • 4- 5 masline negre pt.decor

pt.aluat:

aprox 400 g faina,

aprox 200 g unt,

un galbenus si un praf de sare.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cascaval:

Se framanta un aluat rece din faina, unt , galbenusul si un praf de sare.Se rup bucatele si se modeleaza in tava cu forme de briose mici cescute.

Formele de briose se ung iinainte cu putin unt iar cuptorul trebuie incins din timp .

Se umplu cescutele de aluat cu amestecul de ou batut cu cascaval si branza razuita si se dau la cuptorul incins sa se rumeneasca.

Pentru un efect mai ''artistic'' eu le-am facut tot din aluatul sarat si o impletitura pe margine rasucind bucatele de aluat ca atunci cand faceti covrigei.

 

TIPS-URI

1

umplutura sarata se poate face in multe variante, puteti folosi si alte ingrediente gen mezeluri sau ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

04.07.2010, 23:39

eu ciupesc intai impletitura stiu ca e mai crocanta , merge

vanilla 1

05.07.2010, 09:11

inscriema si pe mine pentru o portie

epurasha2bb 1

05.07.2010, 21:30

fetelor sunteti tare simpatice!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]