Branzoaicele mamei

de alinutzika in Dulciuri, 6 Feb 2012 | 5075 vizualizari

 

Nu te mai poti opri din mancat cand te apuci..:)) , iar siropul de zahar prin care le da mama le da un gust extraordinar de bun si le fragezeste.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 2 cuburi mici drojdie proaspata
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri vanilie
  • 3 linguri smantana
  • apa calduta
  • Umplutura:
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 2 oua
  • 200 g zahar (depinde cat va place de dulce)
  • 2 plicuri vanilie
  • 2 linguri cacao (optional)
  • Pt sirop:
  • 1 ceasca apa
  • 1 cana mare de zahar

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaicele mamei:

Se amesteca toate ingredientele pt aluat si se framanata bine. Apa calduta se pune atat cat e nevoie, ca sa fie aluatul potrivit. Se lasa la dospit 1,5-2 ore.

Se ia cate o parte din aluat, se intinde pe masa in forma de dreptunghi, cu grosimea de 1/2 cm, apoi se taie in patrate egale.

Pe fiecare patratel se pune cate o lingurita de branza dulce, apoi se impaturesc colturile catre mijloc si se lipesc cu mana, ca sa nu se desfaca la copt.

Se coc la foc potrivit pana se rumenesc. Cand sunt gata toate de copt, se face un sirop dintr-o cana mare de zahar si o ceasca de apa. Se pune la foc si se lasa la fiert 2-3 minute, apoi cu o pensula, ungem toate bronzoaicele deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaicele mamei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu branza