Cozonac cu branza de vaci - Reteta traditionala imbogatita cu branza

de Gherca Daniela in Dulciuri, 23 Mai 2014 | 25877 vizualizari

 

 Cozonac cu branza de vaci, o reteta foarte gustoasa. Branza confera o textura speciala aluatului, iar gustul este unul bogat si gustos.
Pentru Cozonac cu branza de vaci - Reteta traditionala imbogatita cu branza ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, lapte, unt, zahar, oua, branza de vaci, stafide.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Cozonac cu branza de vaci - Reteta traditionala imbogatita cu branza

Pentru aluat:

  • 700-750g faina
  • 200ml lapte
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • 100g unt
  • 180g zahar (dupa preferinte)
  • 3 oua
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • esenta de portocale
  • coaja rasa de portocale/lamaie (dupa preferinte sau ambele)
  • sare

Pentru umplutura de branza:

  • 500g branza de vaci
  • 5 linguri de zahar ( sau dupa gust)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 3-4 oua
  • sare
  • esenta de porocale

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 1 lingura de zahar

Optional:

  • stafide pentru umplutura
  • mac pentru pus peste cozonaci dupa ce i-am uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu branza de vaci - Reteta traditionala imbogatita cu branza:

Cum se prepara Cozonac cu branza de vaci - Reteta traditionala imbogatita cu branza

Pentru aluat:  Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, si am lasat-o la crescut aprox. 10 min.

Intr-un bol am pus faina cu putina sare, in mijloc am facut un gol si am turnat maiaua, peste am pus ouale batute, laptele caldut cu zaharul si vanilia, esenta de portocale si coaja de portocala am amestecat pana am omogenizat toate ingredientele si la final am adaugat untul topit si caldut si am framantat pana am obtinut un aluat moale, elastic si fara sa se mai lipeasca de maini.

L-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul la loc caldut, invelit in folie de plastic.

Pentru umplutura:

Branza am mestecat-o bine cu putina sare, apoi am pus ouale, zaharul, vanilia si putina esenta de portocale; (eu am avut branza mai tare de vaci si nu a fost nevoie sa ii mai pun gris sau faina, dar daca este necesar puteti adauga 1-2 linguri).

Aluatul dupa ce a crescut, l-am impartit in 2. Pe masa, am pus putin ulei, am intins prima foaie, pe urma am pus jumatate din umplutura si am rulat, apoi am pus in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. La fel am procedat si cu cealalta jumatate de aluat. Am lasat sa mai creasca putin in tava si pe urma am uns cozonacii si i-am bagat la cuptor pentru aprox. 1 ora .

Incearca si reteta de Cozonac fara framantare, o bunatate sau varianta de Cozonac moldovenesc.

Iti recomandam si reteta de Cozonac floare, si frumos si gustos.

 

 

TIPS-URI

1

Eu am avut 2 tavi de cozonac mici, voi puteti face unul singur daca aveti tava mai mare.

2

Voi puteti schimba aromele, eu am vrut sa aibe putin gust a portocala, si imi place :D, dar merge foarte bine si cu rom, mai multa lamaie, zeama de lamaie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu branza de vaci - Reteta traditionala imbogatita cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

laura_n 1

26.05.2014, 13:11

imi aduce aminte de copilarie, ce bun mai era cand facea bunica! offf cum s-au dus anii aia...

Gherca Daniela 1

26.05.2014, 15:10

Da, asa este laura_n, este o reteta a copilariei si a amintirilor frumoase din trecut

reisnaor_2006 1

01.07.2014, 15:08

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu mac