Branzoaice

de La Ancuta in Dulciuri, 29 Ian 2013 | 4604 vizualizari

 

Cred ca ma repet daca va spun ca imi place aluatul dospit iar combinat cu branza de vaci, este o bunatate. Nu va spun cat de bune sunt dimineata langa o cana de lapte :).

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 200 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 35 g drojdie proaspata
  • 60 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 550 g faina
  • coaja rasa de portocala
  • 3 linguri de lapte
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 1 lingura amidon
  • 5 linguri zahar
  • stafide
  • esenta de rom
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus desfacut in 2 linguri de lapte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Si de aceasta data am scapat de framantat, si am pus-o la treba pe prietena mea: masina de paine.

Aluatul acesta insa se framanta foarte usor si la mana (ca nu m-am nascut cu masina de paine) :).

Amestecam drojdia cu 2 linguri de zahar si cele 3 linguri de lapte caldut. Lasam sa stea 10 minute. Cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc unde adaugam zaharul ramas, ouale si iaurtul. Adaugam apoi drojdia activata si incepem sa  ramantam. In acest moment puteam adauga sarea, untul topit si coaja de poartocala. Framantam un alaut elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit, la loc caldut si ferit de curenti de aer.

Intre timp pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci cu oul si zaharul iar la final adaugam amidonul, esenta de rom si stafidele. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru, usor infainata si il framanatam putin pentru a scoate aerul. Impartim apoi aluatul in bucati egale, nu prea mari. Intindem fiecare bucatica de aluat cat mai rotund.

Punem o lingura de umplutura in mijloc apoi adunam marginile spre mijloc, acoperind umplutura.

Asezam branzoaicele in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam sa creasca ~15 minute. Ungem branzoaicele cu galbenusul desfacut in lapte si dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumenesc deasupra.

Le lasam putin sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
briose cu ciocolata