Branza dulce din lapte de vaca

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2015 | 4461 vizualizari

 

Mi-era dor de branza dulce a copilariei. Am servit-o cu clatite si dulceata de capsuni. A fost de senzatie.

 

INGREDIENTE

  • 7 l lapte prins (batut);
  • sare grunjoasa (daca nu se foloseste imediat).
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza dulce din lapte de vaca:

Oala cu laptele prins se pune la foc. Se amesteca incet cu o lingura de lemn, dar numai dupa ce laptele s-a incalzit bine. Se zdrobesc codrii de lapte usor.

Nu se lasa laptele sa ajunga la punctul de fierbere si sa inceapa sa faca spuma pentru ca altfel, codrii se vor destrama, branza va fi mai putina si pe deasupra va fi si inecacioasa.

Dupa ce este gata, se mai lasa in oala pana cand se racoreste, apoi se strecoara printr-o panza curata si se pune la scurs.

TIPS-URI

1

Daca este smantana pe deasupra laptelui, se indeparteaza pentru ca altfel o veti pierde, ea topindu-se si facandu-se zar.

2

Se poate folosi atat la deserturi, cat si la aperitive.

3

Se pastreaza cel mult doua zile la frigider. Daca nu o folositi in acest timp, se presara sare grunjoasa peste ea ca sa nu se acreasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza dulce din lapte de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

miki_a 1

27.06.2015, 12:49

In perioada asta asa o fac si eu! Laptele se prinde repede, smantana e cat se poate de buna si dulce, ce sa mai, sanatate curata!

Andra_Constantinescu 1

27.06.2015, 15:07

Andreea, Ela

MotanLaOale 1

27.06.2015, 17:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]