Bors de peste - 2

de nilgun in Ciorbe, 17 Sep 2013 | 16037 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 chefal
  • 2 bucati cap macrou
  • 2 bucati cap salau
  • 2 bucati ceapa
  • 1 morcov
  • 2 ardei
  • 1 cartof
  • leustean
  • jumatate litru bors
  • sare
  • ulei - o lingurita
  • 4 linguri bulion
  • 2 linguri de orez
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste - 2:

Capetele de peste le aveam in congelator. Chefalul l-am avut proaspat de la pescarie.

Asadar, chefalul se curata de solzi, se eviscereaza si se taie medlaioane.Impreuna cu capetele de peste se pune la fiert intr-o oala cu apa. Intre timp taiam ceapa, una o taiam mic iar una o punem intreaba pentru gust. Ardeiul il taiem cubulete si morcovul rondele. Cartoful il taem cuburi.

Dupa ce pestele a fiert il dam deoparte, si strecuram zeama. Punem zeama inapoi in oala, punem capetele de peste, morcovii, ardeiul, ceapa, ardeii si mai lsam sa fiarba. Mai asezonam cu sare, cu o lingurita ulei si lasam sa fiarba bine.  

Punem si cartoful si mai lasam 10 minute sa dea in clocot. Punem si cele 4 linguri de bulion, mai lasam sa fiarba. Intre timp, punem separat la incalzit borsul intr-un ibric. Punem borsul peste ciorba dupa ce aceasta a fiert.  Punem si cele 2 linguri de orez si lasam sa fiarba impreuna cu borsul. Gustam, vedem daca mai trebuie sare sau bors. Daca totul e ok, punem leustean si acoperim cu un capac.

Lasam sa se odihneasca putin apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste - 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salau cu legume