Bonet

de Mihaela11_jo in Prajituri, 26 Apr 2011 | 6512 vizualizari

 

O reteta de crema caramel, cu un plus de aroma conferita de biscuitii Amaretto.
Este foarte simpla , dar si foarte decorativa.
M-am inspirat de la Mihaela Idriceanu:
http://www.gustos.ro/retete-culinare/bonet-1.html

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar pentru  caramel
  • 100 g biscuiti Amaretto
  • 100 g zahar
  • 20 g cacao
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • esenta de rom dupa gust
  • coaja de la o portocala
  • ½ lingurita vanilie pudra( sau ½ lingurita esenta de vanilie)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bonet:

Se caramelizeaza zaharul si se repartizeaza uniform pe baza si peretii laterali ai unei tavite de chec cu dimensiunile de 12/22 cm. Se amesteca ouale cu zahaulr,vanilia,esenta de rom si coaja rasa de portocala. Se adauga cacao cernuta,laptele rece si  biscuitii dati prin robot.

Se toarna compozitia peste zaharul ars si tava de chec se pune  intr-o tava mai mare cu apa. Se da  la cuptorul preincalzit  la 180 de grade pentru  45 de minute.

Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca; se lasa la rece in frigider pana inainte de servire. Se rastoarna pe un platou si se decoreaza dupa gust.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bonet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada