Bomboane asortate

de adnia in Dulciuri, 2 Ian 2013 | 7992 vizualizari

 

Am adunat toate bomboanele pe care le-am facut in aceste zile si le-am pus in cutiute frumoase. Ele pot constitui si cadourile perfecte in format dulce.
Avem asa:
Raffaelo
Trufe cu migdale
Ciocolata de casa

 

INGREDIENTE

  • Trufe cu migdale:
  • -200 gr. ciocolata amaruie
  • -50 ml frisca lichida
  • -2 fiole esenta de rom
  • -migdale macinate
  • Ciocolata de casa:
  • -100 ml apa
  • -200 g zahar
  • -50 gr. cacao
  • -100 g unt
  • -250 g lapte praf
  • - esentele preferate (in cazul meu, menta si vanilie)
  • Raffaello:
  • -100 gr. unt
  • -1 esenta de migdale amare
  • -150 gr. nuca de cocos
  • -50 gr. ciocolata alba
  • -100 gr. zahar pudra cu aroma de vanilie
  • -lapte praf cat cuprinde
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane asortate:

Trufe cu migdale:

Am topit ciocolata in frisca lichida, am amestecat cu rom si am lasat la rece peste noapte. A doua zi am format bilutele, pe care le-am dat prin migdale macinate si le-am asezat in hartiute speciale.

Bomboanele din ciocolata de casa:

Am fiert apa cu zaharul pana s-a leagat siropul. Am stins focul si am adaugat untul si am amestecat totul pana s-a topit untul. Compozitia am impartit-o in doua: in prima parte am adaugat cacao si esenta de menta, iar in cea de-a doua doar esenta de vanilie, pt. ca asa a fost comanda:). Urmatorul pas a fost sa adaug lapte praf in ambele compozitii, pana am format doua bile de aluat dulce, pe care le-am modelat calde in mana, formand bombonele, pe care le-am asezat in hartiute speciale si le-am ornat.

Raffaello:

Am mixat bine toate ingredientele (untul era moale) si am format bilute, pe care le-am asezat in hartiute speciale.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane asortate" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50