Blat de tort

de -Licurici- in Torturi, 17 Sep 2015 | 8276 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • un pahar zahar
  • 2 liculete zahar vanilat
  • o lingurita esenta vanilie
  • o lingurita esenta lamaie
  • o lingurita coaja de lamaie+portocala
  • 200g faina
  • 2 linguri cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat de tort:

Am separat albusurile de galbenusuri.

Am batut albusurile cu putina sare, folosind mixerul.

Am adaugat zaharul putin cate putin, amestecand continuu, apoi galbenusurile, esentele si coaja de lamaie+portocala. Am mai amestecat cu mixerul pana s-a ingrosat, apoi am adaugat faina putin cate putin, amestecand cu o paleta, de jos in sus.

Am pus foaie de copt intr-o forma de tort detasabila, am uns cu ulei pe margine si am adaugat compozitia.

Am bagat la cuptor pentru 30min.

TIPS-URI

1

Am folosit tava cu diammetrul de 26cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cacao - Reteta de baza