Biscuiti fragezi pentru micul dejun

de mickyapostu in Prajituri, 16 Feb 2012 | 10231 vizualizari

 

Va propun niste biscuiti foarte fragezi, simpli si gustosi,numai buni pentru micul dejun sau pentru o gustare cand te apuca asa o pofta!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 2 lingurite si jumatate praf de copt
  • un praf de sare
  • 70 g unt
  • 250 ml lapte batut
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi pentru micul dejun:

Amestecati faina, sarea si praful de copt impreuna cu untul rece taiat cubulete pana obtineti un aluat faramicios. Adaugati apoi laptele si amestecati usor. Aluatul nu trebuie lucrat prea mult, nu este nici o problema daca nu este foarte omogen.  

Intindeti aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina, apoi pliati-l in trei ca si cum ati inchide o scrisoare. Intindeti-l din nou si repetati operatiunea de vreo 2-3 ori. Incercati sa nu adaugati prea multa faina.

Intindeti aluatul si decupati cercuri cu un pahar, nu prea subtiri. Eu le-am subtiat prea mult, ar fi mers mai grosute sa fie mai consistente si mai pufoase. Ungeti cu lapte apoi puneti biscuitii in tava si coaceti timp de 12-15 minute la foc potrivit. Nu uitati sa incalziti cuptorul inainte. Serviti calzi cu unt si dulceata dimineata sau seara impreuna cu un pahar de lapte cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu merisoare si lamaie