Banuti italienesti cu lamaie si gem de prune

de Lily_Musat in Prajituri, 10 Feb 2011 | 6546 vizualizari

 

Desi este o reteta foarte simpla, banutii sunt foarte buni, consistenta este de fursec, sfaramicioase si crocante.
Sigur voi incerca sa le mai fac si cu alte ingredinete, cu nuci, alune, ciocolata..Se servesc reci, iar a 2-a zi sunt mai buni!
Alaturi de o ceasca de cafea sunt delicosi!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou,
  • 75 grame zahar,
  • 75 grame ulei de palmier (unt),
  • 1 fiola esenta de lamaie Dr. Oetker,
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • 175 grame faina,
  • gem de prune.
Portii: 22
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banuti italienesti cu lamaie si gem de prune:

Punem intr-un castron oul, zaharul, uleiul de palmier, esenta de lamaie, zaharul vanilat si le mixam bine, adaugam si faina, amestecam ingredientele si dam la frigider copozitia pentru cca 2 ore.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem aluat pe care il facem in palme ca niste bilute si il turtim cu lingura in tava, facem o scobitura in mijloc si punem gem. Banutii ii coacem la 200 grade pt 10 minute pe gratarul din mijloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banuti italienesti cu lamaie si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

ULTIMELE COMENTARII

ryansmith11

Despite its simplicity, https://poorbunnygame.io solid foundation of creative puzzles and charming design provides great potential for future updates. Adding new levels, mechanics, or features could easily expand the game’s appeal and longevity.

Cozonac cu nuca si cacao

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Alba ca zapada fara coacere