Baclava greceasca

de Valyvalentyna in Prajituri, 4 Apr 2014 | 5037 vizualizari

 

ffff buna....!!!

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi de placinta,
  • 1 pahar de ulei,
  • 1 pahar de zahar,
  • 1 pahar de iaurt (200 gr),
  • 1 plic praf de copt (15 gr),
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • 1 lamaie,
  • 1 esenta de rom si 1 de vanilie,
  • 4 oua,
  • 100 ml lapte,
  • sirop din zahar ars (7 linguri zahar si 3 cani mari de apa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava greceasca:

Lasam foile de placinta sa se usuce, apoi le taiem sau le sfarmam. Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins in zeama de lamaie, apoi adaugam esentele si laptele (poate sa fie si rece) si amestecam foarte bine sa se omogenizeze bine. Adaugam foile de placinta si se omogenizeaza din nou.

Se toarna compozitia intr-un vas termorezistent (nu e nevoie sa ungeti vasul cu nimic) Se da la cuptorul preincalzit 180 grade pentru 35-40 minute.

Intre timp preparam siropul: ardeti pe foc mic 7 linguri de zahar, cand incepe sa se caramelizeze adaugati apa. Lasati sa se topeasca caramelul si lasati sa fiarba putin, pana scade un pic. 

TIPS-URI

1

Siropul se pune peste prajitura cind inca este calda (nu va grabiti, siropul se absoarbe incet, incet pe masura cel turnati)

2

Pentru masurarea ingrendientelor folositi acelasi pahar (al meu era de 200 ml)

3

Prajitura se taie cand e rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Valyvalentyna 1

22.05.2014, 12:33

Reteta o am de la o prietena...Si stiu ca baclavaua se face cu miez de nuca, dar la asta chiar nu am cum sa ii schimb numele daca sub numele asta o stiu...Imi pare rau Doralinda

Doralinda 1

22.05.2014, 12:55

Ai drepate....in felul tau, dar daca cineva va cauta reteta pe site de baclava, va avea informatia gresita, dar bineinteles, e doar parerea mea. nu ai de ce sa-ti para rau, nu imi faci mie favoare, ci ptr cititori ) e ca si cum voi face eu o ciorba de varza, dar de fapt fac o ciorba de cartofi

Valyvalentyna 1

22.05.2014, 13:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "ciufulita" cu iaurt