Ardei umpluti (reteta de post)

de Valclaudia in Mancaruri de post, 10 Aug 2014 | 7275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 16 ardei potriviti ca marime si cat mai drepti (sa fie usor de umplut)
  • 1 cana de orez (cca 100 gr.)
  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe potrivite
  • cca 200 gr. ciuperci pleurotus taiate fin sau macinate
  • 2 linguri gris
  • 4 linguri ulei
  • sare,piper, cimbru uscat dupa gust
  • 3 linguri (cu varf) amidon alimentar
  • 1 cutiuta pasta de rosii
  • 50 gr. granule de soia
  • 2 lingurite (rase) zahar tos
  • 2 linguri ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legatura marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti (reteta de post):

Curatam si spalam legumele.

Ardeilor li se indeparteaza cu grija cotoarele si semintele, pentru asdta folosim un cutit foarte ascutit, cu lama ingusta.

Punem granulele de soia la hidratat in apa rece, adaugam 2 linguri sos de soia si lasam sa fiarba 5 minute la foc mic pana se umfla.

Ceapa tocata si morcovul dat pe raazatoarea fina se calesc la foc iute in 4 linguri de ulei, cca 7 minute.

Adaugam ciupercile tocate fin sau macinate,orezul spalat in apa rece, soia hidratata si lasam sa se caleasca impreuna alte 10 minute.

Peste acest amestec punem 2 linguri de gris, apoi umplem ardeii, indesand umplutura in ei cu o lingurita, sa nu ramana goluri de aer.

Punem ardeii umpluti intr-o oala, completam cu apa cat sa-i acopere in intregime si ii fierbem la fic potrivit spre mic in jur de 30 minute. curgem apa in care au fiert intr-un alt vas pentru ca o vom folosi la sos.

Sosul se prepara astfel: Amidonul si pasta de tomate se pun intr-un castron, adaugam 2 lingurite zahar si cca 150 ml apa rece,amestecam bine sa nu se formeze cocoloase.

Intr-o craticioara in care am pus putin ulei,turnam amestecul obtinut si amestecand in continuu, il lasam sa se ingroase la foc mic.

Pe masura ce se ingroasa, incorporam cantitatea de apa scursa de pe ardei.

Adaugam foaia de dafin, sare si piper dupa gust si la final mararul verde tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu orez si ciuperci