Ardei umpluti cu carne

de Dya Daniela Andrei in Porc, 4 Mai 2011 | 8137 vizualizari

 

Preferatii mei! :)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 - 2 kg ardei gras,
  • 1 kg carne de porc tocata(se poate folosi si carne de vita)
  • 150 - 200 g orez,
  • 2 oua,
  • 100 ml ulei,
  • patrunjel si marar tocate marunt,
  • 250 g ceapa,
  • 250 g rosii,
  • 1/2l bors de putina
  • 500 g sos de tomate (bulion)
  • sare, piper, dupa gust.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne:

Ardeii se curata de cotoare si seminte, se spala si se cresteaza la varf. Se curata ceapa, se spala, se taie felii si se caleste impreuna cu sosul de tomate/bulionul in ulei, adaugandu-se orezul. Dupa ce s-a racit se adauga carnea tocata, ouale batute spuma, verdeata, sarea si piperul. Se amesteca ingredientele pana cand se formeaza o pasta omogena cu care se umplu ardeii. Rosiile se spala si se taie sub forma de capace pentru a se pune la capetele ardeilor umpluti. Ardeii se asaza intr-o craticioara in care se adauga borsul acru (impreuna cu o cana-doua de apa) Se fierb aproximativ 50 - 60 minute.

Se servesc cu smantana si ardei iute.  Pofta buna!

TIPS-URI

1

pentru un gust deosebit, pe fundul oalei se aseaza cozile (intregi) de patrunjel si marar si abia apoi asezam ardeii

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu sos de smantana