Taci si inghite

de oanapl in Porc, 22 Mai 2017 | 10399 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta, am "aruncat un ochi" la retetele postate de Andra Constantinescu si Motanlaoale, pe care ii felicit pentru bunatatile pregatite.

 

INGREDIENTE

  • mamaliga:
  • 500 ml apa
  • 500 ml lapte dulce
  • sare
  • 300 g malai 
  • Alte ingrediente:
  • 200 g carnati afumati
  • 50 g pastrama
  • 150 g telemea
  • 100 g branza de vaca
  • 3 oua de prepelita
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Pui apa, laptele si sarea intr-o oala, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, adaugi malaiul treptat si amesteci energic cu facaletul. Dupa ce mamaliga a fiert, o lasi sa se racoreasca.

Carnatii si pastrama le tai bucati potrivite, le prajesti intr-o tigaie fara ulei pana cand se rumenesc. Branzeturile le razi si le amesteci.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Intr-un vas termorezistent, uns cu ulei, pui un strat de mamaliga (jumatate), jumatate din carnatii feliati, pastrama si amestecul de branza, pui restul de mamaliga, iar deasupra, adaugi restul de carnati, pastrama si amestecul de branza. Cu ajutorul unui polonic umed, faci trei adancituri in care pui ouale, peste care presari cate un praf de sare.

Introduci tava la cuptor, pana cand ouale sunt coapte.

  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena cu carne de porc