Ardei umpluti

de lia maria in Curcan, 30 Iul 2010 | 8088 vizualizari

 

Servim ardeii calzi, cu putin sos alaturi si smantana deasupra.
Sunt o nebunie…va invit la masa …

 

INGREDIENTE

  • 12 ardei grasi marisori
  • 500g carne tocata de curcan
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 500ml bulion
  • 200ml ulei
  • 2 rosii
  • 1 lingura faina
  •  marar verde
  • patrunjel verde
  • 1 crenguta de cimbru verde
  • 1 foie de dafin
  • 1 cub knor legume
  • Sare
  • piper
  • smantana (pt servit )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Curatam ardeii de cotoare si seminte  si ii oparim 2-3’, apoi ii lasam cu deschizatura in jos, la scurs pe un servet sau intr-o strecuratoare.



Taiem ceapa marunt, curatam si dam pe razatoarea mica, morcovul. Maruntim frunzele de marar si patrunjel.



Punem ceapa la calit, adaugam morcovul, apoi orezul. Amestecam si lasam cam 5’ la dinstuit, dupa care adaugam carnea, verdeata,sare,piper si oul putin batut. Amestecam totul si luam de pe flacara.Cu acest amestec umplem ardeii. Din cele doua rosii, taiem felii cu care acoperim ardeii sub forma de capac. Ii asezam intr-o oala,punem crenguta de cimbru, de dafin, adaugam apa, pana la nivelul lor si ii lasam la fiert, cam 40’ la foc mediu.



Separat intr-un bol amestecam faina cu bulionul, adaugam zeama fiarta de pe ardei, punem si cubul knor, omogenizam si rasturnam totul peste ardeii umpluti. Mai lasam sa dea cateva clocote si sunt gata pentru servit.



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de curcan