Ardei copti umpluti si salata marocana de couscous cu ceapa caramelizata si menta

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 17 Sep 2015 | 2415 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru ardei:

  • 3 ardei copti, curatati de coaja
  • 50 grame mix de branza (eu am folosit branza de burduf in scoarta de brad, branza fiarta munteneasca si o Gouda cu fenugrec)
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura migdale
  • ulei de masline
  • sucul de la 1/4 lamaie

Pentru salata:

  • 100 grame couscous
  • 1 lingurita de unt
  • ulei de masline
  • cateva rosii cherry
  • 1 lingura stafide
  • 1 ceapa roz, taiata rondele
  • 1/2 lingurita Ras-el-hanout
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita cumin, pudra
  • 1 catel usturoi, zdrobit
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 lingura migdale maruntite
  • 1 lingura menta proaspata, tocata
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
  • sare/piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copti umpluti si salata marocana de couscous cu ceapa caramelizata si menta:

Se hidrateaza stafidele in apa fierbinte.

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc migdalele, pesmetul, branza si putin ulei de masline. 

Se umplu ardeii cu cate o lingura din amestec si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se presara restul de umplutura pe deasupra si se stropesc cu sucul de lamaie. Se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10-15 minute. 

Se hidrateaza couscousul in apa fierbinte cu sare si putin ulei de masline.

Intr-o tigaie se incalzeste ulei de masline la foc mic. Se adauga ceapa, miere si Ras-el-hanout si se lasa 10 minute, amestecand frecvent, avand grija sa nu se arda. 

Rosiile cherry se aseaza pe un gratar fierbinte si se gatesc pe toate partile pana se inmoaie.

Se adauga untul in couscous, apoi sucul de lamaie, migdalele, menta, patrunjelul, usturoiul, sare, piper si ceapa caramelizata.

Se imparte couscousul pe farfurii, se aseaza cate un ardei copt deasupra si rosiile de jur imprejur. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti umpluti si salata marocana de couscous cu ceapa caramelizata si menta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Dya Daniela Andrei 1

17.09.2015, 19:57

Bya Ralu 1

18.09.2015, 05:43

Bun

dantes 1

18.09.2015, 13:49

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei copti umpluti cu branza