Aperitiv tarta cu dulceata de ceapa rosie si brie

de Anett in Aperitive / Garnituri, 27 Noi 2017 | 3350 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 1 kg ceapa rosie
  • 5 linguri zahar brun
  • 4 linguri otet balsamic
  • sare
  • 1 cascaval brie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu dulceata de ceapa rosie si brie:

In primul rand pregatim aluatul, amestecam faina, untul, sarea si oule. Nu trebuie sa framantam mult, trebuie sa formam o biluta. Introducem in frigider pe o ora sau de preferat peste o noapte.

Curatam ceapa si taiem in rondele. Topim 80 gr unt intr-o tigaie, introducem ceapa, si calim pe foc mic in timp de 20-25 de minute pana se caramelizeaza. Adaugam zaharul si amestecam in continuu, apoi adaugam otetul de balsamic si putina sare, apoi gatim pentru 5 minute si luam de pe foc.

Incalzim cuptorul. Scoatem aluatul din frigider, rulam si punem intr-o forma de tarta. Introducem in cuptorul bine incins pentru 15-20 de minute.

Scoatem aluatul, turnam dulceata de ceapa rosie peste aluat, taiem felii de cascaval si decoram tortul.

Introducem aluatul in cuptor pentru 10 minute.

TIPS-URI

1

in dulceata se mai poate adauga rozmarin

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu dulceata de ceapa rosie si brie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu legume la cuptor - Rapid, usor si foarte gustos

pe 07.05 la 13:29

Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante

pe 07.05 la 10:58

Desert la pahar cu cremă mascarpone și fructe - Ușor, rapid și delicios

pe 06.05 la 07:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella