Aperitiv placinta italiana de cartofi

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 14 Aug 2017 | 5320 vizualizari

 

Pentru această rețetă, m-am inspirat de pe site-ul Laurei Adamache.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 4 oua
  • 100 gr cascaval
  • 50 g parmezan
  • 125 gr unt
  • 150 gr sunca de Praga
  • 1 pahar lapte
  • 200 gr mozzarella
  • sare
  • piper
  • pesmet 
  • unt pentru tapetat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta italiana de cartofi:

Fierbi cartofii în coajă 30-35 minute, sau pana cand, infigand o furculita intr-un cartof, aceasta intra cu usurinta in el. Ii scoti din apa, ii lasi sa se racoreasca putin, apoi ii cureti de coaja.

Ii pasezi cu telul. Peste cartofii pasati, adaugi toate ingredientele de mai sus, cu exceptia mozzarellei, suncii de Praga si 2-3 linguri de parmezan. Mixezi pana obtii o pasta.

Tapetezi o forma rotunda cu unt si pesmet. Pui jumatate din compozitia placintei de cartofi in tava si adaugi sunca taiata cubulete si mozzarella data pe razatoare, iar peste ele, cealalta jumatate din mixul de cartofi.

 Pudrezi placinta de cartofi cu parmezan si pesmet si introduci tava in cuptorul preincalzit la 200°C, cca. 30 minute sau pana cand se rumeneste frumos si uniform. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta italiana de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de ton cu branza si ceapa verde