,, Bunatati pentru Craciun''
Un aperitiv delicios si usor de pregatit mai ales cand vrei sa iti impresionezi musafirii si nu ai timp suficient de gatit.
Ouale se spala, se pun intr-o cratita la fiert cu apa rece si sare pentru 7-10 minute. Dupa ce au fiert, se pun in apa rece pentru a se raci si a se curata usor.
Curatam ouale de coji, le taiem in doua pe lungime si le scoatem cu atentie galbenusul fara ca albusul sa se rupa.
Galbenusurile se paseaza bine cu furculita, adaugam pateul de rata, o lingura de maioneza, mustar, sare si piper, amestecam foarte bine totul, va arata ca o crema. Peste aceasta crema adaugam castraveciori taiati foarte marunt si amestecam dupa care trecem pa umplerea jumatatilor de ou.
Cu ajutorul unei lingurite se umple fiecare jumatate de ou cu aceasta crema si le asezam pe un platou.
Cu ajutorul unui pos am pus maioneza peste fiecare jumatate de ou iar deasupra am ornat cu castraveciori si gogosari taiati matunt.
1
putem folosi si alte umpluturi, pate de pui, gasca, porc sau creme de branza, peste