Aperitiv gofre Croque Monsieur

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 4 Aug 2021 | 3486 vizualizari

 

După ce am primit ca premiu aparatul de făcut gofre, ”m-am jucat” mereu cu el și am încercat multe și de toate, în special după un rețetar francez. Și în acest caz, ce poate fi specific unui mic dejun francez dacă nu aceste gofre Croque Monsieur? Atât doar că nu am acoperit ochiurile cu o altă gofră, pentru că mi se părea deja prea mult...
Din ingredientele de mai jos am făcut 8 gofre / 4 porții de Croque Monsieur

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de făină albă
  • 3 ouă
  • 300 ml de lapte
  • 50 ml de unt
  • 1 linguriță de praf de copt
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 4 ouă
  • 4 felii de șuncă
  • 4 felii de cașcaval
  • ulei de floarea soarelui pentru uns plăcile
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv gofre Croque Monsieur:

Pentru gofre, se amestecă mai întâi ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se adaugă ouăle, se amestecă și apoi se încorportează treptat laptele. Se mixează bine compoziția (care trebuie să fie puțin mai consistentă decât aceea pentru clătite) ca să nu rămână cocoloașe și la urmă se adaugă untul topit și răcit.

Înainte de prepararea gofrelor. se lasă compoziția ”să se așeze” timp de 10 minute.

Se conectează aparatul la priză și când se aprinde beculețul portocaliu, se ung plăcile cu ulei și apoi se toarnă în fiecare spațiu câte un polonic de compoziție. Se închide aparatul, fără a bloca încuietoarea, pentru 3-4 minute, după care se verifică dacă gofrele au crescut și s-au pătruns. Atunci se iau cu o paletă și se pun pe un platou.

Se fac repede niște ochiuri la tigaie și apoi se pune în fiecare farfurie câte o gofră (cine vrea, o poate unge cu puțin unt) apoi se pune câte o felie de cașcaval și apoi câte una de șuncă. Deasupra se pune câte un ochi și se condimentează cu: sare, piper, boia de ardei dulce. Se servește imediat, eventual cu o salată, sau doar cu o roșie feliată. Cine vrea, poate acoperi ansamblul cu o gofră.

TIPS-URI

1

Mixați bine compoziția, ca să nu rămână cocoloașe.

2

Pentru ca gofrele să fie reușite, compoziția trebuie să fie puțin mai consistentă decât aceea de clătite.

3

Untul se adaugă la sfârșit, topit și răcit, pentru a nu transforma ouăle în omletă.

4

Nu blocați încuietoarea aparatului, după ce turnați compoziția, pentru ca gofrele să poată avea spațiu suficient să crească, în timpul coacerii.

5

Dacă doriți, puteți acoperi ochiurile cu încă o gofră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv gofre Croque Monsieur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv Roberta