Aperitiv cu spanac,branza si ciuperci

de Teo in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2013 | 6547 vizualizari

 

Am vazut acest aperitiv sub forma de rulada la ''divainbucatarie'', dar si sub forma de cuburi intr-o revista mai veche;mi-au placut tare mult cuburile,asa ca mi-am propus sa ''pacalesc'' pe cei din familie care nu mananca spanac,nu mananca branza;produsul final arata asa de bine ca nimeni nu a mai intrebat ce contine...!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5lg faina
  • 5oua
  • 5lg ulei
  • 5lg spanac deja pregatit
  • 1plic praf de copt

Umplutura:

  • 300g branza de vaci
  • 100g branza Feta
  • 4lg smantana
  • 1 conserva ciuperci taiate
  • marar proaspat
  • 5g gelatina
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu spanac,branza si ciuperci:

Blatul:se separa oule;galbenusurile se freaca  cu uleiul,se adauga spanacul, faina si praful de copt cernut;batem albusurile si amestecam cu crema de spanac;turnam compozitia intr-o tava de aragaz ,tapetata cu hartie si dam la cuptor 20min; blatul doar sa se intareasca putin.Dupa racire se taie in 3 pe latime.

Pentru crema de branza,frecam cele doua tipuri de branza, adaugam smantana,mararul tocat, ciupercile si gelatina dizolvata;asezam prima foaie, intindem jumatate din crema,a doua foie, restul de crema si acoperim cu ultima foie;se da la rece pentru cateva ore, apoi se taie cubulete.

TIPS-URI

1

Blatul nu trebuie sa se rumeneasca,doar ''inchegat''

2

Daca as mai repeta reteta as inlocui ciupercile cu masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu spanac,branza si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Teo 1

09.04.2013, 23:18

Este prima data cand incerc sa pun singura fotografiile si nu stiu de ce nu apar;am ametit de tot...!

Madlen 1

10.04.2013, 19:34

Lasa ca vin eu sa te ajut sa apara fotografiile!

Corinuta 1

27.09.2013, 10:59

Ce bine arata!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu spanac si crenvusti