Aperitiv clatite cu branza si dovlecel

de Adi in Aperitive / Garnituri, 21 Iul 2017 | 6684 vizualizari

 

Azi am avut zi scurta la serviciu, asa ca mi-am permis sa-mi mai bag si eu nasul prin bucatarie si am preparat aceste clatite cu branza si dovlecel, sub supravegherea atenta a chefului casei. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel ras
  • 2 oua medii
  • 200 g branza dulce
  • 100 g branza sarata
  • 30 ml ulei
  • 200 g chefir
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • piper
  • busuioc
  • 1 lingura zahar
  • cateva fire de marar verde
  • 1/2 legătura patrunjel verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatite cu branza si dovlecel:

 Se sparg ouale intr-un bol si se bat  pana devin spumoase, apoi se adauga pe rand, uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si branzeturile amestecate.

Se adauga, treptat, faina cernuta cu praful de copt, urmarind sa iasa o compozitie usor cursiva, dar mai groasa decat la clatitele clasice.

Se adauga condimentele si verdeata, se omogenizeaza totul si se lasa la odihnit 15-20 de minute.

Se unge tigaia cu putin ulei, se pune la incins si se toarna cate un polonic din compozitie, inclinandu-se tigaia sa se dispuna compozitia uniform.

Se rumenesc clatitele pe o parte și pe cealalta la foc mediu, intorcandu-le cu o spatula.

Se servesc cu diverse salate sau creme de brânzeturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu branza si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]