Amestec de cinci condimente: Anason, Cuisoare, Scortisoare, Piper Sichuan, Fenicul

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Reteta de vedeta, 15 Mai 2013 | 10482 vizualizari

 

Nu mi-am imaginat o secunda cand am inceput sa studiez condimentele ca sunt atat de multe sortimente de mirodenii si atatea variante de amestecuri. Nicidecum nu m-am gandit ca voi ajunge sa folosesc o gama atat de variata in propria bucatarie si nici ca atunci cand ma duc intr-o tara straina, caut un boutique unde miroase puternic a scortisoara, anason sau curry.
Dupa cum v-am promis, voi povesti mai multe despre condimente si amestecuri de tot soiul. Am inceput cu cele cat de cat mai familiare si la noi in tara, dupa care voi intra si pe alte taramuri necunoscute.

 

INGREDIENTE

  • Denumirea provine de la chinezi si se compune din urmatoarele cinci condimente care se amesteca in proportii egale:
  • 1 parte anason chinezesc,
  • 1 parte piper Sichuan,
  • 1/2 parte cuisoare,
  • 1/2 parte scortisoara cassia
  • 1/4 parte fenicul
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amestec de cinci condimente: Anason, Cuisoare, Scortisoare, Piper Sichuan, Fenicul:

Amestestecul se poate gasi in magazine cu condimente sau la cele naturiste, iar ingredientele se pot folosi fie macinate, fie intregi. Acest amestec este esential in bucataria din sudul Chinei si cea vietnameza. Sursa: Condimente, de Anne Iburg

Five spices se foloseste la asezonarea tuturor tipurilor de carne: la friptura de porc, rata cu portocala la cuptor, curcan umplut cu nuci, cu peste. Se adauga si la taiteii chinezesti, la orez si la legumele la tigaie. Daca adaugam si putina sare, da o aroma deosebita marinarii fructelor de mare si a fripturilor (de porc, pui, rata). Pentru conservarea calitatilor amestecului, acesta se pastreza intr-un recipient inchis ermetic, la loc racoros, uscat si intunecat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amestec de cinci condimente: Anason, Cuisoare, Scortisoare, Piper Sichuan, Fenicul" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]