Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

de bucatarasa in Pui, 10 Noi 2024 | 2235 vizualizari

 

Iata o reteta simpla pentru a pregati pui prajit acasa, similar cu cel de la KFC. Aceasta reteta de Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa  va oferi o crusta crocanta si pui fraged, la fel ca in faimosul restaurant de fast-food.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa
  • 4 bucati de piept de pui sau pulpe, fara os si piele
  • 500 ml de lapte batut sau iaurt (pentru marinada)
  • 2 oua
  • 2 cani de faina alba
  • 1 cana de amidon de porumb (optional, pentru extra crocanta)
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper negru
  • 1 lingurita de boia dulce sau iute (in functie de preferinte)
  • 1 lingurita de praf de usturoi
  • 1 lingurita de praf de ceapa
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingurita de pudra de mustar (optional)
  • Ulei pentru prajit (de preferinta de floarea-soarelui sau arahide)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa:

Mod de preparare Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa
Marinarea puiului:
Intr-un bol, adauga laptele batut sau iaurtul si scufunda bucatile de pui in acest amestec. Lasa-le la marinat timp de minimum 1 ora, de preferat peste noapte in frigider. Aceasta ajuta la fragezirea carnii.


Pregatirea ingredientelor uscate:
Intr-un bol separat, amesteca faina, amidonul de porumb, sarea, piperul, boiaua, praful de usturoi, praful de ceapa, cimbrul, oregano si pudra de mustar.


Prepararea crustei:
Scoate puiul din marinada si scutura-l usor pentru a elimina excesul de lapte batut. Bate ouale intr-un alt bol.
Treci fiecare bucata de pui prin amestecul de faina, apoi prin oua, si din nou prin amestecul de faina, apasand usor pentru a se lipi bine condimentele si crusta.


Prajirea:
Incinge uleiul intr-o tigaie adanca sau intr-un friteuza la 170°C - 180°C.
Prajeste puiul in transe pentru aproximativ 6-8 minute pe fiecare parte, pana cand devine auriu si crocant.
Scoate puiul pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Servire:
 
Serveste puiul prajit cu sosurile tale preferate si o garnitura de cartofi prajiti sau salata. Recomandam si pilaf de pui.


Aceasta este o versiune de casa a celebrului pui prajit KFC, cu o crusta crocanta si aromata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Perisoare de pui in sos rosu