Amandine

de dariadeea in Prajituri, 4 Iun 2013 | 11269 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 20 g cacao
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • 1 praf de copt

pentru sirop:

  • 400 ml apa
  • 1 plic ciocolata calda
  • 200 g zahar
  • 1 sticluta esenta de rom

pentru crema:

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • un pachet de unt
  • 3 linguri cacao

pentru glazura:

  • 160 g ciocolata
  • 100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Mai intai am pregatit blatul:am separat albusurile de galbenusuri,am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul,apa si galbenusurile frecate cu ulei.Am amestecat cu o lingura de lemn de jos in sus,apoi am adaugat cate o lingura de faina pe care am amestecat-o cu cacao si praful de copt.Dupa ce s-a omogenizat am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie si am dat la cuptor 30 min(verificati cu o scobitoare daca este gata).Am lasat blatul la racit si l-am taiat in doua (sa iasa 2 foi).

Pentru crema am pus ouale zi zaharul la baie de aburi si am amestecat pana am obtinut o smantana ,nu foarte groasa ,dupa care am pus cacao si am mai lasat 2 min.Dupa ce s-a racorit am  adaugat untul ,am  amestecat bine pana la omogenizare.

Pentru sirop am amestecat toate ingredientele intr-o craticioara(mai putin esenta) si am pus la foc,am lasat sa clocoteasca 5 min dupa care am pus esenta si am lasat la racit.

Prima foaie de blat am insiropat-o,am pus crema si apoi am pus cea de-a 2 foaie pe care am insiropat-o.

Pentru glazura am pus frisca lichida la incalzit un pic.Ciocolata am rupt-o bucati iar apoi am adaugat frisca si am amestecat pana s-a topit ciocolata,apoi am turnat peste prajitura.Am lasat la rece cam 2 ore,dupa care am portionat si am pus un mot de frisca deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine