Amandine

de Lau in Prajituri, 22 Dec 2011 | 5699 vizualizari

 

by madi_marin ii multumesc pentru reteta

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 8 linguri faina
  • esenta de rom
  • CREMA
  • 300 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet ness
  • esenta de rom
  • SIROP
  • 400 ml apa
  • 150 g zahar
  • zeama de lamaie
  • esenta rom
  • GLAZURA
  • 150 g ciocolata(neagra am folosit)
  • 120 ml frisca
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

BLAT - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu uleiul si apa, esenta de rom, faina cernuta cu cacao. Se omogenizeaza si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor cca 30 minute, sa treaca testul cu scobitoarea.

CREMA - se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pudra. se adauga cacaoa, nessul, esenta picatura cu picatura ca sa nu se taie crema si se lasa la racit.

SIROPUL - se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa pe foc pana se dizolva complet. se adauga zeama de lamaie si esenta, se lasa la racit.

GLAZURA - se topeste ciocolata in frisca si untul la foc mic.

ASAMBLARE-se taie blatul in 2. Se aseaza prima foaie, se insiropeaza bine se adauga crema, se insiropeaza si se da la rece 1 ora. Se taie si se glazureaza fiecare bucata, se lasa pana a 2 zi la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini amandine cu fondant (Editie speciala de Paste)