Aluat foietaj

de Bya Ralu in Dulciuri, 14 Ian 2019 | 3462 vizualizari

 

Am vazut diverse retete, dar am facut-o mai mult dupa capul meu, a iesit super!

 

INGREDIENTE

  • 400-450 gr faina
  • 200 ml apa
  • 1 praf de sare
  • 200 gr unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat foietaj:

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se taie cuburi si se lasa deoparte.

Faina se cerne si se pune in bolul robotului de bucatarie, se pun doar 400 gr, dar daca mai este nevoie se mai adauga.

Se pune praful se sare, untul cuburi si se da drumul robotului la o treapta mica.

Treptat se adauga apa rece.

Se lasa circa 5 minute sa se framante bine aluatul.

Se pune intr-o folie si se da la frigider.

Se foloseste atunci sau se poate congela!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu frisca