Adjica picanta (3)

de anisoara in Conserve, 16 Sep 2010 | 26353 vizualizari

 

Aceasta adjica se prepara prin fermentare , fara metoda de sterilizare .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de ardei rosu dulce
  • 3-4 ardei iuti
  • 250 gr de usutroi
  • O legatura de orégano ( leustean cu busuioc) verde, proaspat
  • 200 ml de otet de vin sau de masa
  • 1-2  lingurite de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Adjica picanta (3):

Ardeii si buruienele se spala , se  se curata de codite .. Usturoiul  se curata pe coaja. Totul se da prin masina de tocat . Se toaca a 2 a oara , pentru a primi o masa foarte fina. Se adauga sarea si otetul . Totul se amesteca foarte bine si se pune intr-um vas mai larg la gura,   de sticla.   Se acopera cu un tifon , si se lasa pe masa pe perioada de aproxomativ o saptamaina. In aceasta  perioada continutul vasului va fierbe, se va umfla, va scadea . Din cand in cand , amestecati in el. Cand se va termina procesul de fermentare, si nu se va mai ridica , atunci se toarna prin sticle, sau borcane mai mici , si se inchide cu capacele. Se pastreaza la camara, sau in beci.

Atentie: in dependenta  de gustul iute, care  preferati s mancati  in casa, veti adauga 2 sau mai multi ardei iuti. Insa sa stiti , ca mai putin de 2 ardei iuti mici nu  se adauga. Atunci nu  se va pastra la camara fara sterilizare. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Adjica picanta (3)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete