Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Sarmale in foi de varza murata
Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carneMai intai am pus orezul intr-un bol cu apa. Am curatat ceapa si morcovul si le-am tocat. Am taiat cubulete mici si ardeiul. Le-am pus pe toate la calit in putin ulei. Le-am lasat cateva...Citeste continuarea
Supa crema de mazare, dovlecel si...
Postat de: oanapl in SupeSe spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele...Citeste continuarea
Pui in cinci culori
Postat de: Ksenya in PuiIntr-un castron, carnea se amesteca cu sosurile mentionate, se adauga ghimbirul, se amesteca toate si se adauga amidonul, se amesteca inca odata si se lasa sa intrepatrunda aromele, 5 minute....Citeste continuarea
Drojdie facuta in casa
Postat de: mitinita in PiineApa trebuie sa fie calduta. Amestecam faina, apa si drojdia intr-un bol. Luam compozitia si o punem intr-un borcan sau intr-un recipient de plastic. Lasam deoparte pana creste si isi...Citeste continuarea
Deseuri paleuri cu ciocolata
Postat de: TAB1TA in DulciuriMixam untul moale cu zaharul pudra. Adaugam ouale pe rand unul cate unul si le mixam pana se incorporeaza in compozitie pana cand devine omogena. Adaugam faina in ploaie si mixam bine pana...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu legume
Postat de: TAB1TA in PuiIntr-o tigaie mai mare cu peretii mai grosi, am pus l-a incins uleiul. Am adaugat pulpele si le-am lasat sa se perpeleasca cateva minute pe ambele parti. Intre timp am pregatit legumele. Am...Citeste continuarea
Carne de vitel cu cartofi, la cuptor
Postat de: oanapl in VitaSe spală carnea, se usucă cu prosop de hârtie abosrbant și se taie bucăți. Se curăță cartofii, se spală, se taie în bucăți potrivite. Se presară condiment...Citeste continuarea
Desert budinca de paine cu fructe
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol batem laptel cu zaharul, zaharul vanilat, esenta, iaurtul, un praf de sare. Se unge o tava cu unt, adaugam un strat de felii de paine. Adaugam1/2 din compozitie de oua, lasam...Citeste continuarea
Croissante rapide
Postat de: Meea in DulciuriEu iar am pus laptele, apa, drojdia, oul, zahărul, făina și sarea în aparatul pentru frământat și mi-am lăsat amicul să-și facă treaba. Am setat...Citeste continuarea
Bors dietetic cu cartofi
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Pizza
Postat de: Meea in PizzaAluat: știi că sunt în cele mai bune relații cu aparatul meu de frământat aluatul așa că, am pus toate ingredientele înăuntru și am setat comanda pentru...Citeste continuarea
Desert papanasi
Postat de: Meea in DulciuriMixăm ouăle și zahărul până când amestecul devine spumos și zahărul s-a topit.Adăugăm brânza și continuăm mixarea până când...Citeste continuarea
Varza la cuptor cu afumatura
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneVerzele le taiem in 2 si le punem intr-o oala mai mare cu apa cca 1 ora. (am avut ciolane afumate de noi, le-am oporit cu apa fierbinte dupa care le-am fiert un clocot) Intr-o tigaie calim...Citeste continuarea
Ciorba ungureasca de porc
Postat de: sufletista in CiorbeIntr-o oala mai mare prajim carnea in 2-linguri ulei incalzit, adaugam ceapa, 2-3 linguri apa si lasam sa se caleasca putin impreuna pana ce isi schimba culoarea; adaugam ardeiul tocat marunt si 1...Citeste continuarea
Desert tort cu mousse si jeleu de...
Postat de: momo121 in TorturiPentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea timp de un minut, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu unt
Postat de: alinutza2018 in DulciuriSe framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se formeaza bilute mici. Eu am format bilute de 15 g fiecare, dar au fost prea mari, va sfatuiesc sa le faceti de 10g (daca sunt prea mari...Citeste continuarea
Paine floare cu lapte
Postat de: TAB1TA in PiineIntr-un bol incapator punem 200 ml lapte caldut. Adaugam zaharul si amestecam. Adaugam drojdia. Acoperim bolul cu un prosop si lasam la loc cald. (15 min) Adaugam cate putina faina. Punem...Citeste continuarea
Ratatouille de legume
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postSpalati toate legumele. Vinetele si dovleceii, le taiati rondele potrivit de groase. Ardeiul rosu il taiati tot rondele, dar indepartati semintele si cotorul. Rosiile decojite le puneti in...Citeste continuarea
Branza topita
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriSe amesteca branza cu toate ingredientele si se lasa la temperatura camerei pentru 2-3 ore. Bicarbonatul va lucra si isi va schimba consistenta. Se pune un vas cu fundul dublu sau pe...Citeste continuarea
Desert cornuri cu crema de ciocolata
Postat de: TAB1TA in DulciuriFaina, zaharul si untul la temperatura camerei taiat cubulete, le-am pus intr-un bol si le-am amestecat bine. Am incalzit putin laptele si l-am pus intr-un bol incapator. Am pus drojdia in el...Citeste continuarea
Chifle fara drojdie - reteta rapida
Postat de: deyutzky in PiinePreincalzim cuptorul la 180 grade C. Amestecam intr-un bol, faina cu praful de copt. Turnam apoi laptele batut, sarea si uleiul de masline. Amestecam la inceput cu o lingura, apoi...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu afumatura...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSe spala si se curata legumele. Morcovul si usturoiul se taie mai marunt si ceapa se taie cubulete. Sotati morcovul, usturoiul si ceapa in putin ulei, pana ceapa devine...Citeste continuarea
Ciulama din supa de pui cu legume
Postat de: TAB1TA in PuiSe taie ciupercile fasii subtiri. Ardeiul l-am taiat cubulete. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline, adaugam ciupercile scurse bine de apa si le calim cateva minute. Adaugam si ardeiul....Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si foi...
Postat de: oanapl in PrajituriSe pregătește mai întâi umplutura de mere. Se curăță merele, se dau pe răzătoarea mare și se pun într-un vas cu pereți dubli. Se amestecă cu zahărul și se pun pe...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: cristeena20 in PiineIn vasul robotului am pus faina, fermentul in praf, sarea si am pornit sa amestece, turnand treptat apa calduta-lasam sa framante cca 10-15 minute. Scoatem si mai framantam cu mana putin, formam o...Citeste continuarea
Desert prajitura tavalita, de post
Postat de: andaoana in PrajituriIntr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si cacaua si le amestecam. Adaugam peste ele zeama de la compot, visinele si uleiul. Omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o...Citeste continuarea
Orez cu legume si carne de porc la...
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai pregatim legumele, le curatam, spalam si taiem, ardeiul, morcovul si pastarnacul le taiem cubulete mici. Ceapa rosie si ceapa verde o taiem marunt. \ Intr-o cratita punem putin ulei,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gris, de post
Postat de: andaoana in PrajituriIn primul rand avem nevoie de o tava pe care punem hartie de copt. Eu am folosit o tava de 15 x 20 cm si preincalzim cuptorul la 180 grade C. Zaharul si zaharul vanilat il amestecam cu apa...Citeste continuarea
Dovlecei in crusta de migdale
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeDovleceii ii spalam foarte bine in apa rece. Ii taiem pe lungime nu foarte grosi, dar nici subtiri. Intr-un vas mai adanc spargem oul si il batem bine cu sare si putin piper. Pregatim o tava...Citeste continuarea
Desert clatite cu iaurt
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriIntr-un vas înalt punem ouăle, sarea, zahărul, esenta, iaurt si mixam. Adaugam faina treptat până obținem un aluat de consistenta unei smantani subtire. Lasam...Citeste continuarea
Ciorba de legume, acrita cu suc de...
Postat de: vasimur in CiorbePregătirea legumelor. Curățăm ceapa, morcovul, pătrunjelul, țelina și cartofii și le spălăm bine. Spălăm roșiile și le tăiem mărunt, la fel și ardeiul gras/capia. Ceapa o tocăm...Citeste continuarea
Paine impletita, cu lapte si oua
Postat de: ancutsa in PiineMai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în 50 ml apă călduţă, peste care se adaugă aprox 50 g făină şi se amestecă bine. Se obţine o pastă...Citeste continuarea
Salata de scrumbie cu cartof copt
Postat de: Ksenya in PestePestele daca este intreg, il curatam bine, inlaturam capul si maruntaiele si-l filetam. 1/2 din fileu il portionam in bucati cam de 2 cm. Intr- un borcan cu capac etans, asezam un rand...Citeste continuarea
Paine rotunda impletita
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pune: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară pe făină,...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: TAB1TA in Supe/CiorbeCarnea se pune la fiert, dupa vreo 20 de minute se spumeaza. Se lasa sa fiarba in continuare cam 1 ora. Intre timp se pregaresc legumele. Morcovii, ceapa, telina se curata, se spala si se taie...Citeste continuarea
Paine de casa aromata cu usturoi si...
Postat de: TAB1TA in PiineMai intai incalzim putin apa si o punem intr-un bol incapator. Se adauga lingura de zahar, drojdia uscata si 2 linguri de faina. Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se...Citeste continuarea
Piept de pui cu legume si sos de rosii
Postat de: oanapl in PuiPieptul de pui tăiat cubulețe se prăjește pe toate părțile în uleiul de măsline încins. Se spală și se curăță legumele.Se taie pe rând legumele: ceapa se taie...Citeste continuarea
Desert bezele
Postat de: Geanina87 in DulciuriMixam albușurile cu praful de sare, iar cand incep sa se albeasca, adaugam si oțetul. Mixam in continuare pana se intaresc, apoi punem zahărul puțin câte puțin, mixand continuu....Citeste continuarea
Turte cu faina neagra
Postat de: sufletista in PiineIntr-un bol cernem faina si adaugam sarea si amestecam bine, facem o adancitura adaugam uleiul, praful de copt amestecat cu bicarbonatul si apa, amestecam cu o lingura la inceput. Continuam sa...Citeste continuarea
Lipii cu cartof si verdeata (lipii...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postMai intai curatam, spalam si taiem cartofii cubulete, ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii scurgem si ii pasam bine ca la piure. Ii lasam sa se raceasca putin, cat timp noi...Citeste continuarea
Turte chinezesti cu ceapa verde
Postat de: merisor67 in PiineCernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea. Fierbem apa până la primul clocot și o turnăm imediat peste făină, amestecând continuu până când făina...Citeste continuarea
Piept de pui cu ciuperci si smantana
Postat de: Ksenya in PuiIntr-o tigaie incapatoare, turnam 2 linguri de ulei. Cand s-a incalzit suficient uleiul, adaugam ciupercile si le sotam 10 minute. In paralel, in alta tigaie, adaugam uleiul ramas si untul....Citeste continuarea
Snitele de porc, marinate cu mustar...
Postat de: mihaelar63 in PorcFeliile de cotlet se bat cu batatorul de snitele pentru a obtine felii subtiri . Se ung feliile de carne pe ambele parti cu mustar si ardei iuti tocati . Tot pe...Citeste continuarea
Mancare de fasole verde
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postCeapa, morcovul se curata si se spală. Se toaca mărunt. Ardeiul se curăță, spala si se taie julien. Intr-o cratita se pune ulei si când se încinge se...Citeste continuarea
Desert gogosele rapide
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un bol punem iaurtul, smantana, oul, coaja de lamaie, sarea, zaharul vanilat si praful de copt. Le omogenizam bine, apoi adaugam faina cernuta. Obtinem un aluat nu foarte tare, dar nici...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi si crema de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriFoile: Intr-un bol amestecati apa minerala cu indulcitorul, pana ce, acesta din urma se dizolva. Adaugati uleiul, vanilia si sarea. Cerneti faina, o adaugati treptat si tot in acest timp...Citeste continuarea
Melanzane caprese - vinete caprese
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se spala si se curata fasii din loc in loc. Feliati rondele vinetele si le sarati. Vinetele se curata partial pentru ca fasiile ramase de coaja sa mentina forma...Citeste continuarea
Ciorbita rapida de purcel
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnea de purcel se taie cubulete si se pune la fiert in 2 l apa cu sare. Pentru economisire de timp folositi apa infierbantata in fierbatorul electric. Intre timp curatati si...Citeste continuarea
Hot dog de casa
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneFiecare corn il taim pe jumatate (fara sa il taiem de tot) il prajim la panini maker sau pe un gratar. La fel procedam si cu crenvustii, ii prajim la panini maker. Fiecare corn il ungem cu...Citeste continuarea
Chilli con carne
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-o tigaie incapatoare calim ceapa, ardeiul, usturoiul tocat marunt. Adaugam rosiile tocate si lasam sa se caleasca impreuna 1 min, adaugam carnea si 50 ml supa, calim impreuna pana ce se...Citeste continuarea