Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ghebe cu maioneza
Postat de: antici_gabytza in SalateCuratam ghebele, le spalam si le punem la fiert. Pregatim maioneza intre timp. Punem doua oua la fiert sa fie tari. Dupa ce s-au fiert, adaugam intr-un bol doar galbenusurile. Dupa care adaugam...Citeste continuarea
Desert prajitura duo, zmeura si...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Apoi am incorporat amestecul de nuci, migdale si alune, la...Citeste continuarea
Desert cornulete cu gem de visine (...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMargarina am taiat-o cubulete mici. Am pus intr-un castron cca 6 linguri de faina, sarea, vanilia, coaja de lamaie si margarina, am framantat cu degetele, pana am maruntit toata margarina, apoi am...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postCurata legumele, spala-le bine si taie-le cubulete, rondele, felii, dupa cum obisnuiesti sau iti place mai mult. Incinge uleiul de masline si adauga ceapa taiata fideluta si o parte din...Citeste continuarea
Desert pacinta cu foi si crema de...
Postat de: RuxyRux in DulciuriEu am inceput sa fac portocala confiata in sirop cu o seara inainte deoarece va trebui sa stea peste noapte. Portocala confiata in sirop: Se curata coaja de la trei portocale BIO, se taie...Citeste continuarea
Salata de sfecla rosie cu hrean si...
Postat de: Ina in MuraturiPunem sfecla pe o tavă acoperită cu hartie de copt și o coacem în cuptorul încins la 180 de grade, pentru cca. o oră. Când intră furculița ușor în bucata de sfeclă,...Citeste continuarea
Covrigi de casa
Postat de: momo121 in PiineIntr-un bol punem apa calduta si drojdia si lasam cateva minute sa activeze, apoi adaugam uleiul si sarea, iar la final punem faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si...Citeste continuarea
Aluat foietaj de casa
Postat de: ancutsa in Scoala de gatit BucatarasAluatul foietaj: Pui într-un vas încăpător jumătate din făina 550 și jumătate din făina 000, adaugi 240 g margarină/unt (la temperatura camerei) și sarea,...Citeste continuarea
Budinca de chia cu iaurt
Postat de: mitinita in DulciuriSe pun aptele, iaurtul si semintele de chia intr-un bol de sticla. Se adauga miere, dupa gust. De asemenea, se pot adauga si arome, cum ar fi vanilia sau menta, dar si fructe de sezon....Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere
Postat de: mitinita in PrajituriSe preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Punem intr-un bol zaharul, uleiul, laptele si ouale si amestecam. Adaugam faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat. Amestecam si adaugam faina,...Citeste continuarea
Reteta asiatica de Vita cu sos de...
Postat de: mitinita in VitaCum se prepara Reteta asiatica de Vita cu sos de soia si legume: Carnea de vita se taie in bucati de marime egala, de circa 2 cm. Sosul de soia se amesteca cu mierea si ghimbirul. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura Rudi cu branza si...
Postat de: mitinita in PrajituriIngredientele pentru aluat se pun intr-un bol si se amesteca cu lingura. In alt bol, se amesteca ingredientele pentru umplutura. Se ia o tava si se pune hartie de copt. Se pune jumatate...Citeste continuarea
Ciorba de pui, cu cartofi - Reteta...
Postat de: RODIMUR in CiorbeCum se prepara Ciorba de pui, cu cartofi - Reteta gustoasa pentru intreaga familie Ciocănelele de pui se curăță de tuleie, se spală și se pun la fiert, cu 3 litri de apă, mai...Citeste continuarea
Desert papanasi
Postat de: mitinita in DulciuriSe amesteca branza cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga, cate putin, la compozitia de branza Se framanta un aluat omogen, care nu...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca si untura -...
Postat de: mitinita in DulciuriCum se prepara Cornulete cu nuca si untura - Reteta traditionala delicioasa Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, apoi se adauga untura si se amesteca cu degetele. Se pune nuca...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu ciocolata
Postat de: cristeena20 in DulciuriE bine sa pregatiti compozitia cu ceva timp inainte. Se lasa la rece cel putin cateva ore, eu am preparat cu o seara inainte si a doua zi le-am copt. Topim ciocolata cu untul (eu le-am topit in...Citeste continuarea
Osso Buco alla Milanese
Postat de: cristeena20 in VitaCarnea se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat. Se trece prin faina si se prajeste in putin ulei, pe ambele parti cca 2-3 minute pana capata o culoare si se sigileaza. Se scot si se lasa...Citeste continuarea
Desert savarina tiramisu
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAluat : Mai intai pregatim ploolish-ul. Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul. In vasul robotului...Citeste continuarea
Carne de vita la slow cooker Crock Pot
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerMai intai am pregatit ingredientele, am taiat carnea cubulete, morcovii rondele, ardeiul bucati mai mari si usturoiul feliute. Am pus doua tigai la incins, am pus putin ulei si am adaugat...Citeste continuarea
Snitele de vacuta cu smantana si...
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vacuta se feliaza in bucati subtiri care apoi se bat cu batatorul de snitele. Incercati sa bateti carnea cat de subtire posibil . Daca credeti ca puteti sa o rupeti atunci...Citeste continuarea
Desert tort cu portocale si ciocolata
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Bați spumă albuşurile cu îndulcitorul şi un praf de sare. Adaugi treptat gălbenuşurile, sucul de portocală, praful de copt, migdale blanșate și făina,...Citeste continuarea
Ciorba din cap de stiuca
Postat de: Bunica in CiorbePentru inceput am spalat capetele de peste. Intr-o oala de 4 l. am pus 2 l. apa si am pus-o pe foc. Cand apa clocoteste pune bucatile de peste si lasa-le la fiert. Intre timp curata...Citeste continuarea
Ciulama de mix de ciuperci de padure
Postat de: Bunica in Mancaruri de postCiupercile scoase din congelator lasate la dezghetat. Intr-o oala pune apa la fiert. Adauga in apa clocotita ciupercile si lasa-le la fiert. Cand ciupercile sunt fierte(sa intre furculita...Citeste continuarea
Sticky Chinese pork
Postat de: Bucataras in PorcPune la fiert toate ingredientele pentru reteta de sticky Chinese pork: carnea, supa de legume, ghimbirul, usturoiul si vinul de orez. Vinul de orez e un ingredient pe care nu il avem la...Citeste continuarea
Chiftelute din piept de pui la...
Postat de: RODIMUR in PuiPieptul de pui se fasonează, se spală și apoi se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se...Citeste continuarea
Coasta de porc picanta in stil...
Postat de: MihaiGirel in PorcÎn blender vom introduce ceapa tăiată în 4,usturoiul curățat,ardeiul iute cu semințele scoase,ghimbirul curățat și tăiat în jumătate,zahărul brun si vom blenda...Citeste continuarea
Desert chec cu dovleac si merisoare
Postat de: katty in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu ambele tipuri de zahar pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul,...Citeste continuarea
Bors de pipote de curcan
Postat de: katty in CiorbeCuratam pipotele de resturi. le spalam bine si le taiem in 2-3 bucati. Punem pipotele intr-o oala cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca. Fierbem si spumam bine pentru a obtine o zeama...Citeste continuarea
Salata de conopida cu porumb, ton...
Postat de: katty in SalateRupem conopida buchetele, o spalam si o scurgem. Intr-o oala punem 1 l de apa si o punem la fiert. Cand clocoteste adaugam putina sare si buchetelele de conopida.Acoperim cu un capac si fierbem...Citeste continuarea
Aperitiv rulada de cartofi, cu...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCartofii se curăță, se spală și se dau prin răzătoarea mare. Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Cașcavalul se răzuiește, de asemenea. Se amestecă într-un...Citeste continuarea
Placinta cu foi de cartofi, sunca...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalati si ii puneti la fiert in coaja. Cand sunt patrunsi, ii dati deoparte, ii lasati sa se raceasca. Ii decojiti si ii dati pe razatoarea mare. Amestecati cartofii cu oul, faina,...Citeste continuarea
Ciorba rapida de salau
Postat de: mihaelar63 in SalauCeapa, morcovul si gogosarul se curata si se taie cubulete. Punti apa la infierbantat in fierbatorul de apa . Sotati usor legumele taiate in ulei de masline....Citeste continuarea
Desert tort Unicorn
Postat de: momo121 in TorturiPentru blat: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi...Citeste continuarea
Desert tort pentru 2 aniversari
Postat de: momo121 in TorturiPentru blatul maro 1: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate...Citeste continuarea
Desert prajitura cu banane si iaurt...
Postat de: momo121 in PrajituriCum se prepara Desert prajitura cu banane si iaurt reteta simpla si rapida Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam treptat uleiul, iaurtul, esenta de vanilie, pe...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gem de zmeura
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm folosit o tava tapetata cu hartie de copt, cu dimensiunile 36/24 cm. Blat : Intr-un castron am mixat margarina la temperatura camerei cu zaharul farin, apoi am adaugat galbenusurile, unul...Citeste continuarea
Biban de mare in crusta de sare si...
Postat de: Bucataras in PestePregateste o tava mai adanca pentru cuptor. Pune sarea grunjoasa in tava impreuna cu ierburi aromatice. Adauga un pahar de vin si unul de apa si amesteca pana se formeaza o crusta...Citeste continuarea
Desert prajitura Toblerone
Postat de: RODIMUR in PrajituriMai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, iar...Citeste continuarea
Iahnie de fasole alba Domus cu...
Postat de: mihaelar63 in PorcFasolea se spala si se pune sa se inmmoaie in multa apa calduta pana a doua zi. Se scurge fasole de apa [ daca mai este] si se pune la fiert in slow cooker Crock Pot timp de 3 ore,...Citeste continuarea
Crap oglinda proaspat
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasPestele se curata si se spala . Capul si bucatile de langa el se pun separat pentru prepararea viitoare a unei ciorbe de peste. Portionati pestele in bucati potrivite [ cam de...Citeste continuarea
Cartofi pai de radacina de telina...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeCuratati radacina de telina de coaja si taiati-o batonase. Stropiti-le cu ulei, amestecati bine. Puneti sare , cimbru uscat si boia de ardei. Dati la cuptor timp de 30 de minute la...Citeste continuarea
Humus cu lupin si avocado
Postat de: ctlina in Mancaruri de postSpalati si scurgeti boabele de lupin. Indepartati coaja lor. Puneti toate ingredientele la mixat pana obtineti o crema . Adaugati un pic de apa pentru a obtine consistenta dorita....Citeste continuarea
Desert waffle cu faina de migdale...
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti untul la cuptorul microunde timp de 30 secunde la 650 W. Adaugati deasupra pudra de migdale, faina de cocos, bicarbonatul . Amestecati bine. Incorporati ouale treptat. Puneti...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu bacon
Postat de: katty in Mancaruri de legumeAlegem fasolea, o spalam bine si o punem la fiert in apa cat sa o acopere. Dupa ce da cateva clocote oprim forcul si scurgem apa. Punem din nou apa cat sa o acopere si sa o depaseasca cu 2-3...Citeste continuarea
Bors de stevie cu bacon si zdrente...
Postat de: katty in CiorbeCuratam frunzele de stevie si rupem cozile. Spalam in cateva ape si scurgem. Punem la fiert putina apa cu sare si cand clocoteste adaugam stevia. Dam cateva clocote, oprim focul si scurgem...Citeste continuarea
Desert negresa cu piersici si nuci
Postat de: oanapl in PrajituriSe cern într-un bol încăpător făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Se mixează ouăle cu un praf de sare și apoi se adaugă zahărul măcinat treptat și se...Citeste continuarea
Desert briose cu afine
Postat de: oanapl in PrajituriÎntr-un bol se pun ouăle, zahărul măcinat și un praf de sare și se mixează până când își dublează volumul. Se încorporează uleiul, apoi iaurtul și esența...Citeste continuarea
Crap pe pat de legume, la cuptor
Postat de: oanapl in Crap / CarasSe tapetează tava cu hârtie de copt. Se spală legumele, se curăță, se taie felii și se pun în tavă. Se spală peștele și se usucă cu șervețele de bucătărie. Se unge cu...Citeste continuarea
Desert baclava de post
Postat de: mirela0911 in PrajituriPentru inceput se scot foile de placinta de la congelator si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Nuca macinata se amesteca cu scortisoara, cardamomul si nucsoara. Se lasa deoparte....Citeste continuarea
Pizza cu ton si blat de malai
Postat de: oanapl in PizzaÎntr-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute. Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu mălaiul și sarea și...Citeste continuarea