Tikka masala este un preparat foarte cunoscut si apreciat in toata lumea.
Face parte din gastronomia indiana.
O explozie de mirodenii si culori.
Va indemn s-o incercati.
Eu am facut-o de data acesta de pui.
Intr-un bol adaugam carnea taiata bucati mai mici, adaugam toate ingredientele de la capitolul marinada, amestecam totul bine acoperim si dam la rece pentru 30 min.
Intr-o tigaie adaugam 3 linguri ulei, apoi cand s-a incalzit suficient uleiul, adaugam bucatile de carne si le rumenim pe ambele parti. Scoatem pe un platou si dam deoparte.
Continuam in tigaie sa topim untul, adaugam ceapa si sotam pana ceapa devine sticloasa; adaugam, turmenicul, coriandrul, garam masala, pireul de rosii, adaugam boiaua de ardei dulce.
Amestecam totul si lasam 2 minute la foc potrivit amestecand in continuu.
Adaugam smantana de gatit si zaharul brun. Amestecam bine totul din nou, lasam 3 minute.
Adaugam bucatile de carne rumenite, incorporam bine in sos. Mai lasam 2-3 minute.
Se serveste cu orez si cu coriandru verde tocat marunt sau verdeata care va place.
Pofta buna!
1
Daca aveti o ocazia sa alegeti intre piept de pui si pulpe de pui, alegeti intotdeauna varianta a 2-a
2
Acest preparat se serveste picant mediu, insa puteti adauga sau nu fulgi de ardei iute.