Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ciorba cu carne de curcan cu zeama...
Postat de: Bunica in CiorbePentru inceput spala carnea si pune-o la fiert in apa rece intr-o oala de 4l. Cand da primul clocot arunca apa si spala carnea cu apa rece. Pune carnea in oala si apa cat sa acopere carnea...Citeste continuarea
Desert placinta cu migdale, mere si...
Postat de: ctlina in DulciuriIncaziti cuptorul la 180°C. Taiati aluaturile in 2 cercuri mari. Cu resturile am facut 6 cercuri mici. Frecati untul cu zaharul, adaugati oul si albusul treptat si apoi migdalele...Citeste continuarea
Cotlete de porc gratinate la cuptor
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Ungeti carnea cu ulei, puneti sare si piper. Puneti carnea intr-un vas pentru cuptor. Presarati deasupra ceapa si usturoiul Acoperiti vasul...Citeste continuarea
Mancarica de coada de porc cu sos...
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneFierbeti coada de porc 2 minute in apa cu sare si aruncati apa. Puneti-o din nou la fiert in apa cu sare, cimbru uscat si foaie de dafin . Am pus 1/2 ceapa si un morcov intreg curatat....Citeste continuarea
Pasta de leustean
Postat de: sufletista in SosuriLeusteanul il spalam bine si il lasam sa se scurga de apa. Ii rupem frunzele de pe tija si le punem intr-un bol mai mare impreuna cu sarea. Acum daca dorim putem folosi blenderul pentru a le...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de castane si...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, lucioasa. Se adauga apa rece si se mai mixeaza putin....Citeste continuarea
Salata cu rosii cherry, telemea si...
Postat de: RODIMUR in SalateSalata se spală sub jet de apă, foaie cu foaie, se zvântă și se taie fâșii. Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc, sau se feliază fiecare în patru....Citeste continuarea
Desert tort cu mure si ciocolata alba
Postat de: sufletista in TorturiBlat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbensurile amestecate cu apa si uleiul,mixam cat se omogenizeaza....Citeste continuarea
Salata de vinete cu ardei copt
Postat de: sufletista in SalateLegumele dupa ce le-am copt, le curatam de coaja,le lasam sa se scurga bine de lichid. Eu am folosit legumele care le-am congelat in toamna,le-am lasat la dezghetat de cu seara intr-o...Citeste continuarea
Piept de curcan in sos de smantana...
Postat de: mirela0911 in CurcanPastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala carnea, se sterge cu prosoape absorbante si se feliaza. Se bat bucatile de carne ca pentru snitele si se condimenteaza cu...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de cirese si...
Postat de: sufletista in TorturiBlat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si densa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si apa,mixam pana ce se...Citeste continuarea
Supa crema de usturoi
Postat de: mirela0911 in SupeSe curata legumele si se spala bine. O ceapa se taie in 4, cartofii se taie in cubulete, la fel si telina. Pastarnacul se taie in 2 pe lungime si se scoate partea din mijloc care este foarte tare....Citeste continuarea
Sandwichuri la Panini Maker Breville
Postat de: mirela0911 in SandvisuriSe incalzesc 100 ml lapte. Se adauga zaharul si 2 lg de faina. Se amesteca apoi se pune drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa la dospit. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea,...Citeste continuarea
Varza calita cu jumari
Postat de: Bunica in PorcVarza am desfacut-o in foi si am lasat-o in apa rece pentru doua ore. Fleica spalata si uscata cu ajutorul prosoapelor de bucatarie din hartie se feliaza.Partea cu mai multa grasime am...Citeste continuarea
Desert Kadayf
Postat de: Bunica in DulciuriSe desface folia de deasupra blatului, se mai portioneaza cu ajutorul unui cutit pentru a patrunde siropul. Blatul Kadayfului trebuie sa fie bine insiropat. Cat asteptam sa patrunda siropul, ne...Citeste continuarea
Desert prajitura Boema
Postat de: ella49 in PrajituriSe separa ouale si se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul, apoi adaugam galbenusurile, vanilia si mai mixam putin. Apoi cernem faina si cacaoa si amestecam usor de jos in sus cu o paleta pana...Citeste continuarea
Piept de pui umplut, cu garnitura...
Postat de: RODIMUR in PuiPieptul de pui se fasonează, se spală și se șterge cu hârtie absorbantă. Se taie la orizontală fiecare jumătate de piept, în două straturi, dar nu până la capăt, după...Citeste continuarea
Desert cornulete din albusuri
Postat de: oanapl in PrajituriAlbușurile se bat spumă împreună cu zahărul măcinat și sarea. Se adaugă câte puțin untul topit și răcit și esența de vanilie amestecând ușor. Se adaugă cacaoa,...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu sos pesto si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriSe decongelează aluatul la temperatura camerei. Se unge foaia de aluat cu un strat subţire de pesto, pe toată suprafaţa, apoi se presară caşcavalul dat prin răzătoarea mică. Se taie...Citeste continuarea
Desert prajitura de post cu dovleac
Postat de: sufletista in PrajituriDovleacul il dam prin razatoare si il calim cca 5 min cu zaharul, apoi il lasam sa se raceasca foarte bine. Adaugam faina,praful de copt,zaharul vanilat,sarea,scortisoarea,amestecam pana...Citeste continuarea
Mancare de cartofi
Postat de: Bunica in Mancaruri de postCeapa curatata, spalata se toaca marunt. Intr-un vas mic(o cratita sau taigaie de 3 l.)se pune uleiul la incins. Ceapa taiata se pune la calit in uleiul incins.Atentie sa nu se...Citeste continuarea
Pulpa de ied in vin la slow cooker...
Postat de: Bunica in OaiePulpa decongelata se sterge cu hartie prosop si se parleste. Se taie lamaia si se freaca bine partea cu carne. Pui carnea intr-un vas incapator si adaugi toate ingredientele pentru marinada....Citeste continuarea
Baghete rustice
Postat de: ancutsa in PiineÎn bolul de la mixer pui lichidele și drojdia. Amesteci puțin, apoi adaugi făină, nu toată odată, ci în mai multe reprize. Acum, între reprizele cu făină,...Citeste continuarea
Supa de rosii cu taitei
Postat de: ancutsa in SupeCureți și speli legumele. Într-o oală de 4 litri pentru supă, pui apa la fiert cu sare (după gust ). Când apa fierbe în clocot, pui ulei și următoarele...Citeste continuarea
Paste cu fructe de mare si mascarpone
Postat de: oanapl in SpagheteSe curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază. Într-o tigaie, se pune la topit untul, se adaugă uleiul de măsline și se călesc...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi din...
Postat de: mirela0911 in PrajituriFoaia cu nuca: Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana ce acesta se dizolva. Separat se amesteca nuca macinata cu faina si...Citeste continuarea
Desert foi cu crema de vanilie si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriFoile: Intr-un bol puneti ouale, untura, indulcitorul si un praf de sare. Mixati totul bine. Amoniacul il stingeti cu zeama de lamaie, il adaugati peste amestecul de mai sus. Puneti si vanilia....Citeste continuarea
Desert papanasi cu dulceata de zmeura
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron incapator am pus branza, ouale, sarea, zaharul vanilat, zaharul brun si coaja de portocala. Am amestecat bine, apoi am adaugat bicarbonatul de sodiu si faina cernuta. Am omogenizat...Citeste continuarea
Jumeri prajite cu mar, la multicooker
Postat de: mihaelar63 in PorcGrasimea de porc de pe burta se taie bucati de marimea preferata . Eu le tai cam cat o cutiuta de chibrituri pentru ca vor scadea mult la prajire . Eu am preparat jumerile la...Citeste continuarea
Piftie de pui
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCarnea spalata bine o adaugam intr-o cratita,ceaun,apa cat sa acopere carnea,1 lingura sare,1 ardei iute rupt in 2. Adaugam morcocul curatat si taiat in 2,ceapa,telina curatata,prazul....Citeste continuarea
Waffe aperitiv cu masline
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul si devine o spuma densa. Galbenusurile le amestecam cu apa,laptele si untul topit,adaugam faina amestecata cu...Citeste continuarea
Desert Felii londoneze
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe mixeaza untul rece dar moale, cu zaharul, vanilia, apoi se adauga galbenusurile pe rand, se mai adauga coaja si zeama de lamaie, apoi se amesteca si faina si praful de copt foarte usor. Se...Citeste continuarea
Salata de icre de caras
Postat de: Bunica in SalateIcrele se lasa la decongelat. Ceapa curatata, spalata se toaca marunt. Jumatatea de lamaie de stoarce, iar zeama obtinuta se pune in salata de icre. Grisul impreuna cu 3 linguri de apa se...Citeste continuarea
Pastrama de pui
Postat de: sufletista in Mezel de casaIntr-un bol mare mare amestecam ingredientele pentru marinare, adaugam pieptul de pui spalat si sters cu un prosop de bucatarie. Adaugam apa cat sa acopere carnea, amestecam pana ce se...Citeste continuarea
Aperitiv chec sarat
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriCeapa se curata de coaja, apoi se taie marunt si se pune la calit in putin ulei ( 2 linguri) cu un varf de sare. Se caleste pana devine moale si dulce si sticloasa. Ea va da checului o aroma...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema caramel
Postat de: trifadalia in PrajituriFaina se amesteca cu praful de sare, cu zaharul si cu untura pana se formeaza o coca nisipoasa. Praful de copt se stinge cu otet si se adauga peste aluat impreuna cu oul si cu laptele care se pune...Citeste continuarea
Snitele de curcan cu amestec de legume
Postat de: ancutsa in CurcanPentru șnițele: Porționezi pieptul de curcan, apoi bați feliile cu ciocănelul de şniţele pentru a le frăgezi. Treci feliile prin ouăle bătute bine în care ai pus puțină...Citeste continuarea
Desert tort cu choux-uri si mousse...
Postat de: sufletista in TorturiChoux -intr-o cratita adaugam untul, apa si punem pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere, adaugam faina amestecata cu sare si zahar. Amestecam cu o lingura de lemn pana ce se...Citeste continuarea
Salata cu smantana, fasole verde,...
Postat de: mihaelar63 in SalateAm preparat un dresing din smantana, mustar si ulei. Am incorporat in dresing usturoiul pisat fulgi de chilli si sare . Tot acum se pune si patrunjelul tocat Cartofii...Citeste continuarea
Desert gogosi cu ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol batem ouale cu zaharul, adaugam laptele, coaja de portocala rasa, esenta de vanilie, sarea. Amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea
Friptura de porc inabusita
Postat de: sufletista in PorcIntr-un bol amestecam condimentele cu vinul, crestam carnea de porc si condimentam cu amestecul de condimente. Intr-o oala am adaugat morocovul curatat,spalat si taiat felii,ardeiul tocat...Citeste continuarea
Penne cu spanac și gorgonzolla
Postat de: panacris in PasteSe pune la fiert apa cu puțină sare pentru penne. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, cca. 8 minute după ce clocotește apa să rămână al dente, adică mai tari un picuț....Citeste continuarea
Paine fara framantare
Postat de: sufletista in PiineIntr-un bol amestecam zaharul cu drojdia si putina apa calduta cat sa se dizolve,adaugam uleiul si restul de apa calduta,sare. Amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam toata faina si amestecam...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde creata cu...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeMorcovul si patrunjelul se taie rondele. Sunculita si usturoiul se marunteste. Ceapa, ardeiul si telina se taie cuburi. Toate se soteaza in putin ulei....Citeste continuarea
Salata de oua
Postat de: sufletista in SalateFierbem ouale in apa cu sare, le scoatem intr-un vas cu apa rece si gheata. Decojim ouale si le tocam,tocam si ceapa verde cu mararul,sunca de pui. Intr-un bol mai mare adaugam...Citeste continuarea
Turte cu ceapa verde
Postat de: sufletista in PiineIntr-un bol cernem faina, amestecam cu drojdia, zaharul si sarea. Fcem o adancitura in care vom adauga 50 ml ulei si apa treptat pana ce rezulta un aluat elastic si nelipicios. Invelim cu...Citeste continuarea
Ratoi cu rozmarin si ghimbir
Postat de: mihaelar63 in RataBucatile spalate de carne de ratoi se usuca cu prosop absorbant . Sarati si piparati carnea . Bucatile de ratoi se prajesc direct in tigaia Wok antiaderenta . Nu...Citeste continuarea
Desert orez cu lapte si afine
Postat de: mihaelar63 in DulciuriOrezul se pune la fiert in apa cu sare. Folositi o oala adecvata cu fundul dublu. Cand apa de pe orez a fost absorbita la fierbere ,se adauga laptele caldut. Amestecati...Citeste continuarea
Desert prajitura delicioasa
Postat de: RODIMUR in PrajituriMai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, iari după ce...Citeste continuarea
Avat pe pat de citrice
Postat de: panacris in PestePeștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Într-un vas...Citeste continuarea