Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Savarina tiramisu
Postat de: oanapl in PrajituriAluat : Mai întâi se pregătește poolish-ul (maiaua). Într-un castronel se pune făina, drojdia și laptele, se amestecă și se lasă la dospit la temperatura camerei...Citeste continuarea
Salata cu oua de prepelita
Postat de: rocsi_1612 in SalateSalata o spalati si o puneti la scurs intr-o sita. Intr-o cratita cu apa, puneti ouale de prepelita la fiert. Le fierbeti sa fie tari, cam 5 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteaca....Citeste continuarea
Costite de ied cu usturoi verde si...
Postat de: eumimi in OaiePunem costitele si carnea de ied spalate intr-un vas termorezistent. Adaugam usturoiul tocat rondele si pasta de tomate diluata cu un pahar de apa. Adauagam sare si piper si dam 35-40 de...Citeste continuarea
Desert cozonaci cu crema de nuci si...
Postat de: abetina in DulciuriSe cerne faina de grau intr-un vas. Intr-un castron se pune drojdia,zaharul,o cana de chisleac(iaurt de casa) si se omogenizeaza compozitia. Cu ajutorul unei linguri se face o...Citeste continuarea
Desert pasca cu ciocolata
Postat de: oanapl in PrajituriPentru blat, amesteci smântâna cu zahărul și sarea. Adaugi untul topit și apoi cacaua și bicarbonatul și omogenizezi. La sfârșit făina cernută în două-trei...Citeste continuarea
Sufleu de brocoli
Postat de: dantes in Mancaruri de legumeBrocoli se spala si se rupe in buchetele, apoi se opareste circa 3 minute si se lasa la scurs. Se amesteca ouale cu branza telemea rasa, smantana ( daca este prea groasa, se adauga putin lapte...Citeste continuarea
Drob de miel
Postat de: andaoana in OaieOrganele de miel spalate foarte bine, tinute cam 15-20 minute in apa rece le fierbem in apa multa cu o lingura de sare si un fir de leustean verde. Aveti grija sa le spumiti pentru ca vor face...Citeste continuarea
Friptura de miel
Postat de: andaoana in OaieIntr-un vas mic (500ml) punem ingredientele pentru marinada : sare, piper, usturoi zdrobit, sucul de lamaie, vinul alb demisec, uleiul si leusteanul. Leusteanul o parte l-am tocat si am lasat...Citeste continuarea
Desert pasca cu ciocolata
Postat de: RODIMUR in DulciuriDin: făină, zahăr, ouă, drojdie, lapte cald, sare, ulei, zahăr vanilinat și esență de rom se face un aluat potrivit de moale care după ce se încorporează toate ingredientele se mai...Citeste continuarea
Desert pasca cu branza fara aluat
Postat de: abetina in DulciuriIntr-un vas se pun ouale, zaharul, esenta de vanilie, un strop de sare si se mixeaza. Peste aceasta compozitie se adauga branza dulce de vaci facuta in casa, de fapt sunt perle de branza...Citeste continuarea
Desert cozonac moldovenesc
Postat de: momo121 in DulciuriEu am folosit un robot de patiserie, dar se poate framanta si cu mana fara probleme! ;) In bolul rototului am pus 100g din catitatea de faina si am turnat 100ml de lapte...Citeste continuarea
Desert tort cu blat umed, ciocolata...
Postat de: oanapl in TorturiPentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...Citeste continuarea
Desert pasca cu branza si vanilie
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Drojdia o amestecati cu 4-5 linguri lapte caldut. Intr-un bol cerneti faina. Adaugati drojdia dizolvata, oul, smantana si amestecati. Puneti indulcitorul, un praf de sare si vanilia....Citeste continuarea
Desert pasca vanilata
Postat de: eumimi in PrajituriPunem branza intr-un bol si o pasam cu mixerul vertical. Batem cu telul ouale cu zaharul, adaugam untul si batem bine. Adaugam peste oua si branza, faina si grisul si amestecam bine. La...Citeste continuarea
Drob de pui in aluat foietaj
Postat de: eumimi in FicatFierbem ficatul de pui. Separat fierbem si pieptul de pui. Tocam marunt ficatul si pieptul de pui. Tocam marunt si ceapa, usturoiul si verdeata. Amestecam carnea cu verdetata, adaugam ouale...Citeste continuarea
Bautura racoritoare cu 3 ingrediente
Postat de: cristinutanicolita in BauturiPunem laptele intr-o cratiță, adăugăm ciocolata rupta în bucăți mici. Punem oala pe foc și amestecam pana se topește ciocolata. Luam oala de pe foc și lăsăm laptele cu ciocolata...Citeste continuarea
Friptura de ied cu ceapa rosie si...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCarnea de ied se spala si se curata cu atentie . Iedul nostru a fost foarte frumos si curat . Depinde cum lucreaza cine il sacrifica . Am presarat peste carne oregano, sare, piper si boia...Citeste continuarea
Desert checul copilariei
Postat de: AnazMaria05 in DulciuriPunem într-un vas cele 6 oua cu zahărul, praful de sare si esenta și amestecăm până devin un pic spumoase. Apoi adăugăm uleiul și laptele până se omogenizeaza....Citeste continuarea
Desert prajitura ciocolatoasa
Postat de: mirela0911 in PrajituriFoile: Intr-un bol se pun faina, zaharul pudra, praful de copt, sarea, galbenusurile si untul la temperatura camerei. Se framanta cu varful degetelor pana se obtine un aluat sfaramicior, nisipos....Citeste continuarea
Desert Iepurasi dulci
Postat de: mirela0911 in DulciuriIn bolul de la robotul de bucatarie se pun faina, sarea, zaharul pudra si oul. Laptele se incalzeste usor, se adauga 2 lg faina, 1 lgt zahar si drojdia. Se amesteca bine si se lasa sa...Citeste continuarea
Supa rece de capsuni cu crochete de...
Postat de: panacris in Supe/CiorbeCăpșunile se curăță, apoi se pun într-un vas se adaugă zahărul și vinul și se pun la fiert, la foc mic până ce se topește zahărul și obține un fel de compot. Apoi se...Citeste continuarea
Desert tort cu crema caramel si zmeura
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile, uleiul si sana. Cerneti...Citeste continuarea
Paste cu caracatita si nduja
Postat de: Ksenya in PasteCaracatita fiarta o tocam cubulete, apoi o sotam cateva minute in 2-3 linguri de ulei masline. Adaugam vinul si lasam 3 minute Scoatem caracatita pe un platou. Punem pastele la fiert...Citeste continuarea
Salata cu oua umplute cu crema de...
Postat de: Bucataras in SalateCurata ouale de coaja, taie-le in jumatate, separa cu grija galbenusurile de albus, incat albusul sa ramana intreg. Pune galbenusurile intr-un bol impreuna cu jumatate de avocado, stropeste...Citeste continuarea
Parizer de casa
Postat de: abetina in PuiSe pune carnea de pui la fiert cu apa si putina sare. Se adauga morcovii,cepele,telina,sfecla rosie si o capatana de ustoroi,curatati dar sa fie intregi si se fierb.Cand sunt fierte...Citeste continuarea
Drob cu ciuperci
Postat de: abetina in Mancaruri de legumeSe dau prin masina de carne, buretii, ceapa uscata, cateii de usturoi. Urzica se opareste, se clateste si se taie marunt cu cutitul. Se toaca cu ajutorul cutitului ceapa verde...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de mustar
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalati cotletul, il stergeti bine cu niste servetele. Usturoiul curatat, il pisati. Intr-un bol amestecati toate condimentele cu usturoiul. Ungeti cotletul cu ulei, apoi il masati cu amestecaul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu zmeura si...
Postat de: panacris in PrajituriPentru început se prepară un sos delcios, din zmeura congelată și zahărul tos. Într-o crăticioară se pune zmeura congelată cu zahărul la fiert, la foc mic, până se...Citeste continuarea
Friptura de ied cu capere, ciuperci...
Postat de: panacris in MulticookingȘira spinării curățată și tranșată în bucăți mari se pun într-un vas încăpător. Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se...Citeste continuarea
Ciorba de ied cu frunze de sfecla...
Postat de: panacris in CiorbeCarnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Legumele se curăță, se...Citeste continuarea
Desert briose pascale – cuib cu oua
Postat de: ancutsa in PrajituriBrioșele: Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile cu vanilia, praful de copt, uleiul, apa de flori de portocal, amestecând cu mixerul....Citeste continuarea
Desert pasca dulce fara aluat
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se pun ouale. Se adauga sarea, zaharul si esenta. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se pune branza si se mixeaza putin. Se adauga apoi untul la...Citeste continuarea
Desert pasca cu ricotta, stafide...
Postat de: panacris in PrajituriUntul se topește și se lasă la răcorit. Brânza ricotta, iaurtul se pun într-un bol înalt și se amestecă ușor, până ce se înglobează și se obține o...Citeste continuarea
Desert prajitura Fantastica
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul maro: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, tare. Se...Citeste continuarea
Chiftelute in susan sau pesmet
Postat de: mirela0911 in PorcCarnea tocata se pune intr-un bol. Cartoful se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se scurge bine de apa apoi se pune peste carne. Se mai adauga usturoiul pisat si oul. Se...Citeste continuarea
Oua decorate cu servetele colorate
Postat de: Reli_B in Aperitive / GarnituriSpalam ouale si le punem la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care incepe sa fiarba apa, le lasam 5-6 minute. Le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca, ca sa le putem tine in mana....Citeste continuarea
Friptura de miel cu rucola
Postat de: IoanaV in OaieSe spala carnea de miel. Intr-un vas incapator sa adauga cele 4 lg sare, 1 lamaie stoarsa si condimentele: cimbru, fenicul, ghimbir, busuioc, marar, cuisoare, fenicul si 1 sau 2 litri apa...Citeste continuarea
Pasta de mici
Postat de: Constelatialeu in VitaSupa concentrata de vita : Am pus la fiert 1 kg de oase de vita cu maduva si cca2 l apa, le-am fiert la foc mic pana a scazut foarte mult apa, avem nevoie de o supa concentrata. Am strecurat...Citeste continuarea
Supa din cartof dulce cu lapte de...
Postat de: panacris in Vegan / Raw veganLegumele se curăță, apoi se pun la fiert în apa rece, împreună într-un vas încăpător cca. 30 de minute, de la punctul de fierbere, până ce înmoaie, toate...Citeste continuarea
Desert Portokalopita
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAcest desert se pregateste in etape. Prima data am luat foile de placinta , foaie cu foaie si le-am mototolit apoi le-am intins pe o tava si le-am lasat la uscat pana a doua zi. A doua zi le-am...Citeste continuarea
Salata de cartofi cu macrou afumat
Postat de: panacris in SalateMorcovii se pun la fiert într-un vas cu apă rece și 1 lingură de sare, se lasă la fiert cca.15 minute după ce apa clocotește, apoi se strecoară și se trec sub un jet de apă rece....Citeste continuarea
Prajiturele fara zahar si faina
Postat de: Constelatialeu in Retete diabeticiAm separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, am adaugat 25 g indulcitor. Galbenusurile le-am mixat cu restul de 25 g de indulcitor. Am pus la topit banutii de...Citeste continuarea
Drob cu maruntaie de vitel si pui
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneMai intai am pus maruntaiele la fiert. Dupa ce au fiert l-am lasat sa se raceasca apoi le-am taiat cubulete mici.Apoi am curatat ceapa si usturoiul, le-am spalat si le-am taiat marunt. La fel am...Citeste continuarea
Desert prajitura cu jeleu de portocale
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am mixat ouale cu zaharul, am adaugat cacaua si am continuat sa mixez. Am adaugat uleiul, esenta, sarea si am incorporat totul cu ajutorul unei spatule, la final am incorporat faina. Am...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi de bezea si...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoi de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez , am adaugat si amidonul, am mai mixat cca 2-3 min. La final am incorporat alunele...Citeste continuarea
Aperitiv oua marmorate cu foi de ceapa
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuăle se degresează, în mod ideal ar fi să la aveți albe, dar de țară. Eu am testat data trecută cu ouă albe de la piață și am cam fost dezamăgită din 20 de bucăți, doar vreo...Citeste continuarea
Aperitiv oua vesele pentru Paste
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai am spalat ouale, apoi le-am pus intr-o oala incapatoare, am adaugat apa, un pic de sare si un pic de otet ( sa nu se sparga ). Am pus apa fierbinte in 4 cutii mari de tabla, am adaugat o...Citeste continuarea
Desert negresa cu ciocolata si frisca
Postat de: oanapl in PrajituriTopești pe baie de aburi untul și ciocolata ( luați de pe abur înainte să fie topit complet și amestecați. În felul acesta nu o să aveți o compoziție fierbinte dar va fi...Citeste continuarea
Supa crema de ciuperci
Postat de: oanapl in SupeTopești untul și călești ceapa tocată mărunt in unt împreună cu morcovul, păstârnacul, pătrunjelul și țelina rase prin răzătoarea mică. Adaugi ciupercile tăiate felii...Citeste continuarea
Paste cu nuci, la cuptor
Postat de: Bucataras in DulciuriPune pastele la fiert cu un praf de sare. Cand sunt gata fierte strecoara-le, adauga putin unt, nucile macinate, esenta de rom si 1 lingura de zahar. Amesteca ingredientele. Mai lasa...Citeste continuarea