A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Snitele de pui cu leurda

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Pieptul de pui il taiem in felii nu foarte subtiri. Il batem putin cu ciocanul, il asezam pe un tocator si condimentam cu condimente dupa gust pe ambele parti. Eu prefer sa il pun in lapte...Citeste continuarea

Desert tarta cu pere si aluat foietaj

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-o cratita adaugam zaharul, apa, zeama de lamaie si untul la temperatura camerei. Punem pe foc amestecand continuu pana ce capata o culoare de maro deschis.Turnam in tava in care vom coace...Citeste continuarea

Pasta de naut cu avocado si busuioc

Postat de: katty in Mancaruri de post

Punem nautul scursul intr-un vas inalt. Taiem avocado pe jumatate, scoatem samburii, scoatem miezul cu o lingura si il punem peste naut. Punem si frunzele de busuioc, usturoiul curatat de coaja,...Citeste continuarea

Supa de rosii

Postat de: katty in Supe

Taiem ceapa fin, ardeiul gras cubulete, iar morcovul il radem pe razatoarea mare. Rosiile le taiem cuburi mici. In uleiul incins punem la calit morcovul, ceapa si ardeiul gras impreuna cu un...Citeste continuarea

Salata de dovlecei (de post)

Postat de: katty in Mancaruri de post

Curatam dovleceii de coaja si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert pana se inmoaie intr-un oala acoperiti cu apa si un praf de sare. Scurgem dovleceii bine si ii lasam sa se raceasca. Dupa ce...Citeste continuarea

Penne la cuptor cu branza - Reteta...

Postat de: katty in Penne

Cum se prepara Penne la cuptor cu branza - Reteta usoara si gustoasa Punem o oala cu 5 l de apa la foc. Cand clocoteste, punem 1 lingura sare si pastele. Fierbem conform instructiunilor de pe...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu mazare si cartofi

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam bine carnea de miel portionata si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa o depaseasca cu cateva degete. Spumam bine si fierbem pana este fiarta de jumatate. Curatam legumele si...Citeste continuarea

Varza murata calita de post

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de post

Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca marunt, se pune in ulei si se caleste 4-5 minute. Se presara...Citeste continuarea

Desert negresa cu stafide si nuca

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Intr-un castron se mixeaza albusurile de la oua 2-3 minute. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se...Citeste continuarea

Salata Italiana

Postat de: dantes in Salate

Se fierbe oul tare si dupa ce se raceste il taiem in felii. Salata aisberg se taie julien. Avocado se taie in cubulete. Se amesteca rucola, avocado, salata aisberg si oul intr-un castron...Citeste continuarea

Musaca din vinete si dovlecei

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se...Citeste continuarea

Mere la borcan fara zahar

Postat de: panacris in Conserve

Merele se spală se curăță de eventualele daune, dar atenți, nu și de coajă, apoi se rad pe răzătoarea fină, manula sau electric cum vă este la îndemână. Într-un...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere, cu foi...

Postat de: sufletista in Prajituri

Cum se prepara Desert placinta cu mere, cu foi cumparate Merele le spalam, le curatam de coaja si le dam prin razatoare. Adaugam untul intr-o cratita si cand s-a topit adaugam merele,...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu varza calita

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Cernem faina intr-un vas incapator, adaugam sarea si amestecam,facem o adancitura adaugam drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata cu apa calduta. Adaugam treptat apa pana ce aluatul are...Citeste continuarea

Piept de rata clasic

Postat de: sufletista in Rata

Pieptul de rata il scoatem din frigider cu cel putin 1 ora inainte sa il gatim. Eu am avut piept cu tot cu os, a trebuit sa il desosez, il stergem bine, il curatam de pene. Cu ajutorul unui...Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu scaricica...

Postat de: panacris in Porc

Ceapa se curață, se toacă mărunt și se pune la călit în ulei și puțină apă, împreună cu ardeii tocați mărunt. Scăricica se taie bucățele, cât o...Citeste continuarea

Lup de mare la cuptor cu patrunjel,...

Postat de: ctlina in Peste

Mixati patrunjelul, usturoiul cu sarea si uleiul. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati pestele. Ungeti-l cu 1 lingura buna din sosul...Citeste continuarea

Ficat de vitel cu otet si capere

Postat de: ctlina in Ficat

Puneti la-ncalzit untul cu uleiul. Puneti sare si piper pe felia de ficat si puneti-o la prajit 3 minute pe fiecare parte. Scoateti ficatul si rezervati la cald. In aceeasi tigaie puneti...Citeste continuarea

Omleta cu vinete

Postat de: MotanLaOale in Mancare copii

Vanata se spala, se curata intermitent de coaje si se taie cuburi potrivite. Se pune la calit cu 2 linguri de ulei. Ouale se bat cu cascavalul ras, sare si piper. Cand bucatile de vanata...Citeste continuarea

Fasole batuta la slow cooker Crock-Pot

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Fasolea se alege, se spala si se pune in apa rece de seara pana dimineata. In vasul slow cooker Crock-Pot punem fasolea boabe scursa de apa. Se pun morcovul, ceapa si albitura curatate si...Citeste continuarea

Desert pere umplute, imbracate in...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Curatam merele de coaja fara sa le taiem coditele. Intre timp punem vinul,zaharul si condimente dupa gust intr-o cratita si punem pe foc si cand incepe sa clocoteasca adaugam perele. Le...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mere coapte

Postat de: sufletista in Torturi

Blat- Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce...Citeste continuarea

Desert clatite bronzate

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, sarea, zahărul, cacaua, coaja răzuită de lămâie, zahărul vanilinat și bicarbonatul, după care se încorporează...Citeste continuarea

Desert prajitura Amandina

Postat de: miha in Prajituri

Blat:  O parte din zahar (cca 75 g) se pune la topit intr-o craticioara. Se caramelizeaza pana se inchide bine la culoare. Se da deoparte de pe foc si se toarna apa, cu atentie. Se lasa...Citeste continuarea

Jeleu (peltea) de mere

Postat de: sufletista in Conserve

Merele le spalam si le curatam de coaja si le dam prin razatoare, le calim cu zahar si scortisora sa avem pentru iarna. Cotoarele si cojile nu le aruncam pentru ca le folosim la jeleu, eu am...Citeste continuarea

Salata cu pui, ciuperci si porumb

Postat de: MotanLaOale in Salate

Pieptul de pui se curata, se spala, se pune la fiert in apa cu sare. Cand este facut se lasa la racit si se taie cuburi mici. Porumbul se fierbe in apa, se scurge si se lasa la racit....Citeste continuarea

Aperitiv placinta dobrogeana

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se lasa foile la dezghetat la temperatura camerei. Untul se topeste pe foc mic si se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se pune branza, iaurtul si oul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa...Citeste continuarea

Salata Caprese

Postat de: privatelaura in Salate

Salata Caprese se face in doi timpi si trei miscari. Mai intai de toate, se iau cateva frunze de busuioc si se rup in doua, apoi se sterge farfuria cu ele. Ramane astfel aroma busuiocul, iar...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lamaie

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Foile: In bolul mixerului se pune faina, sarea, zaharul pudra, praful de copt si untul taiat cubulete, la temperatura camerei. Separat se bat ouale si se adauga si coaja de lamaie. Se toarna...Citeste continuarea

Tocana de cartofi noi

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de post

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se curata, se spala si se taie patratele. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste...Citeste continuarea

Pastrama afumata de rata

Postat de: sufletista in Rata

Intr-un vas mai adanc(este bine o caserola cu capac de cca 5 l)adaugam sare,piper,2 foi de dafin zdrobite,usturoi praf si cimbru(eu am avut uscat si dupa dat prin strecuratoare care sa fie cat mai...Citeste continuarea

Desert chec cu stafide si ciocolata

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se poate folosi orice marime de pahar respectand proportiile in functie de cantitatea care doriti sa iasa. Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza...Citeste continuarea

Chiftelute in sos de smantana si...

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri cu carne

Chiftelele: Ceapa curatata o tocati marunt. Patrunjelul verde il tocati. Painea o treceti prin apa, o scurgeti bine si o faramitati. Intr-un bol amestecati carnea, ceapa, painea, patrunjelul si...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu mazare

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pulpele dezosate se curata, se spala, se sterg de apa si se presara cu sare, piper si boia. Se pun la prajit intr-o cratita in ulei 4-5 minute pana isi schimba culoarea. Se scot pe o...Citeste continuarea

Desert pere coapte in sos de ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Spalam perele si le curatam de coaja ,dar nu complet. Taiem varful la fiecare si scoatem samburi. Intr-un bol amestecam nuca cu merisoarele,stafidele. Intr-o tava unsa cu unt adaugam...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere, de post

Postat de: sufletista in Dulciuri

Merele le spalam dupa care le dam prin razatoare.Stoarcem 1/2 lamaie ,coaja rasa de lamaie,1 lingura scortisoara si am adaugat intr-o cratita care am pus pe foc sa se caleasca putin.Lasam sa...Citeste continuarea

Sprot prajit crocant

Postat de: MotanLaOale in Peste

Pestii se curata, se spala bine si se pune la scurs intr-o strecuratoare. Se sareaza cu sare, se amesteca bine sa se sareze toti si se lasa sa ia sare cel putin 15-20 minute. Se scutura de...Citeste continuarea

Fasole scazuta, de post

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de post

Fasolea se pune in apa de seara pana dimineata. A doua zi se spala si se pune la fiert in oala sub presiune 1 ora cu 2 ligurite de vageta si foile de dafin. Ceapa se taie marunt se pune in...Citeste continuarea

Desert tort 6 august - 52 de veri

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mai intai am facut blaturile :  Blat de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am incorporat nuca...Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura, de post

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

 Am amestecat ingredientele solide, apoi am adaugat otetul si uleiul, iar la final apa minerala. Am obtinut un aluatmai curgator. Am pudrat zmeura cu cacao apoi am incorporato-o in compozitia...Citeste continuarea

Castraveti covasiti la soare

Postat de: MotanLaOale in Muraturi

Se spala castravetii si se taie capetele care pot fi amare. Intr-un borcan de 5 litri se pun 2 legaturi de marar pe fund si se pozitioneaza castravetii sa incapa. Deasupra se pune opritor sa...Citeste continuarea

Musaka a la grec cu vinete

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai curatam vinetele de coaja ( eu le-am dungat, nu le-am curatat in intregime), le presaram cu sare si le lasam la scurs, zeama acestora fiind toxica. Intre timp pregatim carnea: calim...Citeste continuarea

Ardei umpluti

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai curatam ardeii de cotoare si seminte. Calim o ceapa tocata marunt in ulei incins, adaugam carnea si o ceasca de apa. Adaugam si o lingura de pasta de tomate, orezul, sare si piper...Citeste continuarea

Desert profiterol

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Mod de preparare coji profiterol Primul pas – pune bolul pentru frisca, paletele mixerului si smantana pentru frisca la rece. Tine-le acolo pana cand le vine randul. Intr-un vas pune...Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Zmeura se lasa la decongelat in frigider de pe o zi pe alta intr-o strecuratoare pentru a se scurge zeama.  Se mixeaza zaharul si zaharul vanilat cu ouale pana isi dubleaza volumul....Citeste continuarea

Rosii la borcan pentru iarna

Postat de: ctlina in Conserve

Sterilizati borcanele si capacele la cuptor la 140°C timp de 20 de minute. Capacele cu garnitura de cauciuc nu le puneti la cuptor , le puneti in apa fiarta cateva minute. Se curata...Citeste continuarea

Salata Coleslaw

Postat de: MotanLaOale in Salate

Varza se curata si se taie fideluta cat mai fina. Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica. Intr-un castron mic se amesteca toate ingredientele pentru toping. Intr-un castron mare...Citeste continuarea

Zacusca de dovlecei, vinete si...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Se coc la cuptor (la flacara daca puteti) ardeii si vinetele la 200°C . Am lasat 30-40 de minute ardeii  si 50 de minute vinetele. Totul depinde de marimea lor. Intoarceti legumele...Citeste continuarea

Pulpa de vitel la slow cooker Crock...

Postat de: Bunica in Slow Cooker

Pulpa de vitel spalata,stearsa ,si portionata se asaza in vasul slow cookerului Crock-Pot. Rosiile se spala si toaca marunt+ bulionul. Usturoiul curatat si piseaza sau se toaca marunt....Citeste continuarea

Castraveti in otet / Pickles

Postat de: ctlina in Muraturi

Spalam borcanele si le uscam in cuptorul cu microunde. Spalam castravetii in apa rece si indepartam capetele. Intr-o oala mare punem la fiert  otetul si apa impreuna cu sarea, o...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

pe 24.02 la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]