Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Paella cu fructe de mare si midii
Postat de: panacris in Fructe de mareArdeiul se spală, curăță și taie grosier. Midiile se curăță de eventualele alge și se lasă la rece până se adaugă în paella. Atenție dacă folosiți midii proaspete,...Citeste continuarea
Smoothie din kaki, prune si iaurt...
Postat de: panacris in Vegan / Raw veganFructul de kaki și prunele se spală, atenție nu se curăță de coajă apoi se taie în bucăți. În recipientul blenderului se pun fructele și iaurtul de soia, se mixează...Citeste continuarea
Coaste de vitel gatite la...
Postat de: Constelatialeu in MulticookingCoastele de vitel le-am spalat, le-am sters cu un servet, le-am sarat si piperat. Apoi am pus la treaba''cioroiul. Am bagat in priza aparatul, am apasat butonul de rumenire (frigere), am pus ulei...Citeste continuarea
Desert tort cu fructe de padure si...
Postat de: momo121 in TorturiMod de preparare blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, smantana pentru...Citeste continuarea
Blat de tort cu aroma de rom
Postat de: momo121 in TorturiDin aceasta compozitie ies 2 foi groase sau 3 subtiri la tava de 22 cm!!! Separam ouale , albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o...Citeste continuarea
Ciorba de fasole - 1 Decembrie,...
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai am pus fasolea la inmuiat de seara. Dimineata am pus-o la fiert si i-am schimbat apa de 3 ori. Asa cum am specificat in rubrica ingrediente , doar mi-am scos legumele de la congelator,...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu gorgonzola,...
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCiupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat. Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură. În...Citeste continuarea
Desert fursecuri fete fericite
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluat. Untul moale l-am frecat cu zaharul brun, sarea, zaharul vanilat si galbenusul de ou, apoi am adaugat esenta de vanilie, la final am incorporat faina si praful de copt. Mie mi-au fost...Citeste continuarea
Reteta ieftina si gustoasa de...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriCum se prepara Reteta ieftina si gustoasa de Desert prajitura de post cu foi de napolitana: Mai intai am pregatit ingredientele, am macinat biscuitii, am macinat alunele, am taiat cubulete...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu cas sau branza
Postat de: Adrianele in Aperitive / GarnituriSe amestecă oul cu sarea, făina, laptele și apa.Se lasă să se odihnească o jumătate de oră. Se pregătește umplutura: oul se amestecă cu brânza și zahărul sau cașul și...Citeste continuarea
Desert rulada cu dulceata de pere...
Postat de: panacris in PrajituriAlbușurile se mixează energic cu un praf de sare până se obține o spumă fermă. Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul, zahărul vanilinat și cel aromat,...Citeste continuarea
Desert clafoutis cu mere si stafide
Postat de: RODIMUR in DulciuriMerele se spală, se descojesc, se curăță de cotoare și se taie sub formă de cubulețe, nu prea mici. Se unge tava de copt cu unt și se pun cubulețele de mere pe mijlocul ei, iar printre...Citeste continuarea
Salata de rosii cu masline si...
Postat de: mihaelar63 in SalateRosiile se spala si se feliaza. Ceapa se taie rondele. La fel se taie si maslinele de diverse culori . Amestecati ceapa cu masline , ulei, zeama de lamie si sare ....Citeste continuarea
Peste spada la grill
Postat de: mihaelar63 in PesteBucatile de peste se sareaza si se stropesc cu zeama de lamaie . Condimentati cu usturoi granulat ,piper cu lamaie si fulgi de chilli . Ungeti...Citeste continuarea
Ciorba de conopida cu carnati si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeConopida se curata, se spala si se desface buchetele. Puneti conopida la fiert in apa cu bicarbonat de sodiu . Fierbeti conopida a la dente . Se scurge de apa in care a fiert...Citeste continuarea
Paine la vas ceramic Crock Pot +...
Postat de: mihaelar63 in PiineApa calduta se amesteca cu drojdia proaspata, zahar si doua linguri de faina. Eu am folosit pentru framantat masina de paine Tefal . Am lasat 10 minute sa se activeze drojdia...Citeste continuarea
Tocana de berbecut cu cartofi
Postat de: mihaelar63 in OaieLegumele se curata si se spala. Carnea se taie in portii mari. Ceapa se taie marunt. Se maruntestesc rosiile. Ardeii se taie cubulete. Sarati carnea de...Citeste continuarea
Salata de sfecla rosie cu ghimbir...
Postat de: mihaelar63 in SalateBucatile de sfecla se curata de frunze si se spala foarte bine de pamant . Pentru operatiunea aceasta puteti folosi p perie sau un burete abraziv pe care le...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu salvie si cartofi,...
Postat de: mihaelar63 in PorcBucatile de ceafa se condimenteaza cu piper negru macinat, chilli dat prin rasnita, o parte din usturoiul pisat , frunze de salvie maruntita si sare . Daca...Citeste continuarea
Mancare greceasca de fasole verde...
Postat de: katty in Mancaruri de postCuratam cartofii, ii spalam bine si ii taiem in bucati mari. Feliem usturoiul. Punem la foc o oala in care punem uleiul de masline. Cand acesta se incinta punem usturoiul, iar dupa ce acesta...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si cocos
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluatul: Se topeste untul, se lasa la racit apoi se amesteca cu zaharul. Separat se amesteca faina impreuna cu sarea, bicarbonatul si praful de copt. Se toarna ingredientele uscate peste untul...Citeste continuarea
Lapte de ovaz
Postat de: katty in BauturiCantarim fulgii de ovaz si ii punem intr-un castron. Ii acoperim cu apa rece si ii lasam la inmuiat jumatate de ora, dupa care scurgem apa si ii mai clatim putin. Ii punem intr-un blender si punem...Citeste continuarea
Orez cu ardei gras, praz si pulpe...
Postat de: katty in PuiCuratam bine pulpele de pui, eventual le mai parlim daca mai au urme de pene, le spalam si le tamponam bine. Intr-o cratita care poate merge la cuptor rumenim usor pulpele saarate si...Citeste continuarea
Desert negresa de post (multicooker...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai am pregatit compozitia. Intr-un castron am amestecat ingredientele uscate, faina, zahar, praf de copt si cacao, apoi am adaugat uleiul si apa minerala si am omogenizat. La final am...Citeste continuarea
Spanac scazut cu sunca si ochiuri
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeSe taie sunca cubulete marunte in unt amestecat cu ulei. Daca prajiti doar in unt acesta se arde rapid si se face maro. Tot acum adugati usturoi si ardei...Citeste continuarea
Supa de salata verde creata, cu...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala. Sotati usturoiul, ceapa maruntita si morcovul taiat cuburi . Tot acum se pun si felite subtiri, increstate, de slanina afumata care va...Citeste continuarea
Tagliatelle cu carne de vitel si...
Postat de: mihaelar63 in PasteBucata de carne de vitel se sareaza si se maseaza cu boia, ghimbir, rozmarin si piper macinat . Puneti bucata de carne intr-o cratita teflonat de marime adecvata. Se...Citeste continuarea
Creier de porc pane
Postat de: Adrianele in PorcClătești creierul cu apă. Îl sărezi și piperezi după gust.Pui făina pe o farfurie plată și tăvălești creierul prin ea.Dai bucățile de creier prin oul bătut și le prăjești...Citeste continuarea
Supa crema de morcovi cu ghimbir
Postat de: Anett in SupeIntr-o cratita incingem uleiul si adaugam chimenul. Cand incepem sa simtim aroma chimenului, adaugam ceapa tocata si calim pentru cateva minute. Adaugam ghimbirul, sarea si piperul si amestecam...Citeste continuarea
Desert faguri
Postat de: caroline in DulciuriIntr-un bol mixam bine ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul și laptele și mixam bine. Separat amestecam faina cu praful de copt și adaugam in bolul cu oua mixând la viteza mica....Citeste continuarea
Paine cu faina integrala de secara...
Postat de: katty in PiineIntr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda...Citeste continuarea
Ciuperci coapte cu verdeturi (de post)
Postat de: katty in Mancaruri de postTrecem ciupercile printr-un jet de apa rece si le scurgem bine. Rupem piciorusele si le taiem marunt. Intr-o tigaie punem 1 lingura ulei de masline si calim ciupercile tocate impreuna cu putina...Citeste continuarea
Hummus de fasole
Postat de: katty in Mancaruri de postDaca nu aveti fasole gata fiarta, spalati fasolea, o puneti la inmuiat in apa rece cateva ore, apoi o puneti la fiert intr-o oala sub presiune. Scurgeti fasolea si o lasati sa se raceasca. Punem...Citeste continuarea
Supa crema de conopida cu linte rosie
Postat de: katty in SupeTaiem conopida bucatele, o spalam si o scurgem. Spalam lintea si o lasam la inmuiat 15 minute in apa rece. Curatam morcovul si il taiem rondele. Curatam usturoiul si il feliem. Intr-o oala punem...Citeste continuarea
Desert chec cu banane si unt de...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriBananele descojite le puneti inr-un bol si le sfaramati cu o furculita. Adaugati untul de arahide, uleiul, laptele de soia, amestecati usor cu un tel. Puneti indulcitorul, amestecati pana se...Citeste continuarea
Pasta de somon afumat si batog afumat
Postat de: panacris in PesteUntul vegetal se scoate din frigider și lasă la temperatura camerei cca. 30 minute cât să se înmoaie. Ceapa verde se curăță și taie groisre, apoi se pune în blender,...Citeste continuarea
Omleta cu fulgi de porumb si lapte
Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / GarnituriBatem ouăle cu un praf de sare și laptele. Ungem tigaia cu ulei și o punem la încins. Adăugăm fulgii de porumb în compozitia de oua, amestecăm și punem...Citeste continuarea
Paella cu creveti si chorizo
Postat de: Criss in Fructe de mareMod de preparare: Crevetii se curata si se spala cu apa rece. Eu am cumparat creveti de la Lidl si acestia sunt partial curatat. Eu am indepartat ultimul "inel" din carapacea...Citeste continuarea
Salata de fasole verde fideluta, cu...
Postat de: mihaelar63 in SalateFasolea verde se curata la capete, se rupe mai marunt si se fierbe in apa cu sare 15minute . Acum puteti sa fierbeti cateva minute si cremustii ....Citeste continuarea
Supa cu os de porc, zucchini si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbePentru inceput osul de porc se spala si se pune la fiert in apa cu sare macar pentru 30 min. . Taiati arunt ceapa si morcovul . Gogosarul se feliaza. Caliti legumele in...Citeste continuarea
Miel noaten cu ciolan afumat, la...
Postat de: mihaelar63 in OaieBucatile de carne se spala bine si se sareaza, se presara cu boia, chimen macinat si piper. Costita a fost feliata bucati cam cat palma dar pulpa a fost lasata intreaga ....Citeste continuarea
Cartofi rantaliti, reteta gustoasa...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCum se prepara Cartofi rantaliti, reteta gustoasa ca in Ardeal Cartofii se curata, se taie cuburi si se spala . Puneti cartofii la fiert in apa cu sare . Cat timp fierb...Citeste continuarea
Ciolan proaspat de porc cu mazare...
Postat de: mihaelar63 in PorcCiolanul de porc, proaspat, bine spalat, se sareaza, apoi se pune in vasul ceramic Crock Pot. Ceapa, rosiile si usturoiul se feliaza si se distribuie peste ciolan....Citeste continuarea
Mancare de ciuperci cu rosii
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe curăță ciupercile întregi, de filamente și de pielițe și până se termină toate de curățat se pun într-un vas cu apă rece. Apoi se clătesc în câteva...Citeste continuarea
Desert cozonac cocoa-cocos
Postat de: Dorka in PrajituriPune zahărul în laptele călduț și stoarce drojdia. Cerneți făină și adăugați: unt, ouă, iaurt. Ultima data adaugam laptele cu drojdie. Framantam aluatul si scoatem...Citeste continuarea
Desert chec cu banane, nuci si...
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron punem bananele descojite si cu ajutorul unei furculite le maruntim bine. Adaugam zaharul, ouale, pudra de roscove, sarea si mixam bine compozitia pana devine spumoasa si isi...Citeste continuarea
Desert placinta cu dovleac
Postat de: katty in DulciuriRadem pe razatoarea mare pulpa de dovleac. Intr-o cratita punem untul, pulpa de dovleac si zaharul pudra si o asezam la foc mic. Amestecam ocazional pana dovleacul se inmoaie bine. Dam...Citeste continuarea
Bors de crap, cu zdrente de ou
Postat de: katty in Crap / CarasSpalam bine pestele si il punem la fiert intr-un vas cu apa rece. Spumam bine si fierbem 15-20 de minute la foc mic. Scurgem zeama printr-o sita. Dezosam bucatile de peste, scoatem carnea de la...Citeste continuarea
Aperitiv placinta turnata, cu...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriIntr-un vas sfaramam branza moale, branza telemea si radem parmezanul sau il punem bucatele mai mari. Adaugam ouale, iaurtul, uleiul si omogenizam. Adaugam grisul si faina de ovaz, omogenizam si...Citeste continuarea
Desert briose cu mere caramelizate
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriSpalati merele, le curatati de coaja si le taiati cubulete. Puneti untul intr-o tigaie si o transferati pe foc. Adaugati merele taiate, indulcitorul gold si scortisoara macinata. Amestecati, le...Citeste continuarea