Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pui cu legume la cuptor
Postat de: eumimi in PuiMai intai fierbem carnea de pui separat daca avem pui de curte. Supa in care a fiert carnea nu o aruncam, o folosim pentru mancarea la cuptor. Adaugam intr-un vas termorezistent carnea,...Citeste continuarea
Salata de vinete cu maioneza si...
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele congelate se dezgheata la temperatura camerei. Daca este nevoie , tocati vinetele mai marunt Ceapa alba se toaca marunt . Ardeiul iute rosu se taie...Citeste continuarea
Mancare de conopida, la tigaie
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeConopida se spală bine sub jet de apă, se scurge și apoi se taie în patru bucăți. Se dau pe răzătoarea mică bucățile de conopidă (doar inflorescențele) după care se...Citeste continuarea
Cartofi ca frantuzesti
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCartofii se spala si se fierb in apa cu sare . Ouale se fierb moi timp de 5 minute . Oule se scurg de apa in car4e au fiert si se pun in apa rece pentru a se putea coji...Citeste continuarea
Snitele pufoase cu usturoi
Postat de: mihaelar63 in PorcPulpa de porc se taie felii si se bate cu batatorul de snitele . Bucatile de carne se presara pe ambele parti cu usturoi granulat . In acelasi timp le...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: eumimi in Mancaruri de postMai intai alegem boabele de fasole, le lasa cateva ore la inmuiat sau chiar peste noapte. Punem la fiert fasolea si o lasam sa dea in clocot. Schimbam apa fasolei si o punem din nou la...Citeste continuarea
Fasole rosie cu ardei kapia in sos...
Postat de: katty in Mancaruri de legumeIntr-o tigaie punem ceapa tocata fin la calit in uleiul incins. Adaugam usturoiul tocat fin, apoi dupa ce acesta isi elibereaza aroma stingem cu rosiile. Fierbem 5 minute si adaugam fasolea si...Citeste continuarea
Desert Tiramisu clasic
Postat de: eumimi in TorturiMai întâi, începeți prin a amesteca gălbenușurile și zahărul până când se albesc și devin cremoase, iar zahărul este complet dizolvat. Acest lucru...Citeste continuarea
Desert negresa cu halva, de post
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine...Citeste continuarea
Desert la pahar cu cocos si mango
Postat de: katty in DulciuriPregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si zaharul este topit. Adaugam faina alba si faina de cocos si amestecam usor cu o...Citeste continuarea
Piept de pui crocant
Postat de: eumimi in PuiMai intai maruntim fulgii de porumb. Batem oaule cu un praf de sare, adaugam faina si amestecam bine sa nu mai ramana „cocoloase”. Adaugam piper, ardei boia. Feliem pieptul de...Citeste continuarea
Cotlet de porc la cuptor, in vasul...
Postat de: mirela0911 in PorcSe spala bucata de carne, se sterge cu prosoape absorbante apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si condimente pentru carne de porc. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele....Citeste continuarea
Tigaie rapida cu chiftelute
Postat de: eumimi in PorcMai intai preparam chiftelutele. Punem carnea intr-un bol, adaugam ceapa tocata cat mai marunt, oul, pasta de tomate, sare si piper si amestecam bine. Formam chiftelute rotunde, mai mari decat...Citeste continuarea
Desert macarons cu ganache de...
Postat de: momo121 in PrajituriPentru bezea: Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un blender...Citeste continuarea
Reteta de rulouri cu dovleac si...
Postat de: oanapl in PrajituriIata cum se prepara Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara In funcție de tipul de dovleac pe care îl aveți, este posibil să creșteți sau să scădeți cantitatea de făină...Citeste continuarea
Reteta Ton la gratar, un deliciu...
Postat de: oanapl in TonCum se prepara Reteta Ton la gratar, un deliciu servit cu cartofi gatiti la friteuza cu aer cald: Bucata de ton se spală, se usucă bine cu un prosop absorbant, se taie în 2 felii...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si branza...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul cocos, treptat si mixati pana este complet dizolvat. Adaugati galbenusurile si mixati, apoi zeama de...Citeste continuarea
Desert tarta cu pere si migdale
Postat de: cristina1985 in PrajituriAluat: Se amesteca faina cu sarea si untul rece,pana rezulta un aluat nisipos. Adaugati apa si framantati putin, pana se leaga compozitia. Daca este prea tare sau moale ...Citeste continuarea
Conopida cu carne de pui, gratinate...
Postat de: oanapl in PuiTai pulpele de pui în cubulețe și le pui la prăjit la foc iute. Le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și boia de ardei afumată. Le întorci pe toate părțile și...Citeste continuarea
Desert negresa cu ciocolata si ricotta
Postat de: mirela0911 in PrajituriMai intai se topeste ciocolata pe baie de aburi sau pe foc mic, amestecand continuu pana se topeste toata. Se lasa la racit amestecand din cand in cand. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma...Citeste continuarea
Tocanita de curcan cu ardei kapia
Postat de: mirela0911 in CurcanSe spala carnea de curcan si se taie in bucatele potrivite spre mici. Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se adauga carnea de curcan. Se caleste pana devine carnea alba si se rumeneste...Citeste continuarea
Desert globuri (bombe) de ciocolata...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bolisor de ceramica puneti niste ciocolata la topit. Eu am totpit-o la microunde, cate 20 de secunde, pana a devenit fluida. Daca nu aveti o ciocolata prea fluida, trebuie sa stiti...Citeste continuarea
Varza calita cu cartofi ca la Kracovia
Postat de: Ksenya in Mancaruri de postCartofii curatati si spalati ii taiem felii pe lung saram si piperam putin. Ueiul il incalzim bine intr-un ceaunel de tuci,sau cratita in care fierbem sarmalele, adaugam cartofii si-i...Citeste continuarea
Salata Coleslaw
Postat de: Criss in SalateVarza se taie fideluta. Ceapa se curata si se taie solzisori. Morcovii curatati si ei, se dau pe razatoarea mare. Coditele de ceapa verde se taie fin. (Puteti adauga si patrunjel, eu am preferat...Citeste continuarea
Salata cu file de somon salbatic
Postat de: mihaelar63 in SalateCastravetii se curata si se taie rondele . Ceapa rosie se taie pestisori . Ardeiul se curata de seminte si se feliaza . Salata verde bine spalata se rupe cu mana...Citeste continuarea
Muschiulet gatit la slow cooker...
Postat de: UrsanMihaela in Slow CookerAm pus intr –un castron zeama de lamaie, uleiul, condimentele, usturoiul si sarea . Am amestecat bine si am pus si cele doua bucati de...Citeste continuarea
Mancare de fasole verde cu naut
Postat de: katty in Mancaruri de postTaiem morcovul semirondele, ardeiul gras cubulete si ceapa fin. Intr-o cratita punem la calit legumele in uleiul incins. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam fasolea verde, apoi acoperim cu apa...Citeste continuarea
Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea se taie felii si se bate usor cu batatorul de snitele . Cartofii se curata , se spala si se increasta la distanta de cate 1 cm . Morcovii se curata si se...Citeste continuarea
Lapte de cocos
Postat de: katty in BauturiAlegem cu atentie nuca de cocos astfel incat in momentul in care o agitam inauntru trebuie sa auzim ca exista lichid. Cu cat nuca are mai mult lichid (apa de cocos), cu atat este mai...Citeste continuarea
Supa turceasca de iaurt si menta...
Postat de: Anett in SupeSpalam orezul si punem la fiert pe foc mic cu apa sau supa de legume. Intre timp introducem iaurtul intr-un castron mai mare si incepem sa-l batem pentru cateva minute. Adaugam galbenusul si...Citeste continuarea
Salata de fasole verde cu bacon,...
Postat de: mihaelar63 in SalateIntai se taie cartofii, prazul si gogosarul marunt. Intr-un bol se amesteca uleiul cu iaurt si mustar . Se sareaza si se pipareaza acest amestec si se omogenizeaza...Citeste continuarea
Paste italienesti cu bacon si feta
Postat de: mihaelar63 in PastePastele se fierb in apa cu sare , respectand timpii indicati pe ambalaj . Se scurg pastele intr-o strecuratoare si se limpezesc cu apa rece ca sa ramana al a dente ....Citeste continuarea
Aperitiv spirale cu branza si sunca
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriFoietajul se lasa la dezghetat in frigider . Una dintre foi se unge cu ketchup picant . Se presara pe suprafata intregii foi branza de burduf . Foaia se imparte...Citeste continuarea
Ciorba de naut si fasole verde, cu...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCostita se portioneaza. Eu am mai taiat si cubulete de unde am putut. Morcovul se curata si se taie rotund . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Fasolea verde se...Citeste continuarea
Tocanita din piept de pui, cu rosii...
Postat de: mihaelar63 in PuiLegumele se curata si se maruntesc . Sotati legumele in ulei . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune pieptul de pui taiat marunt . Puneti boia si...Citeste continuarea
Supa de broccoli cu cartofi si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala . Morcovul se taie bastonase mai scurte . De aceiasi marime se taie si ardeiul . Ceapa se toaca marunt . Aceste legume se soteaza usor in...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti cu piept de pui
Postat de: eumimi in PuiMai intai pregatim pieptul de pui pentru marinat. Il feliem cat mai subtire. Intr-un bol amestecam chefirul cu mustarul, ceapa tocata marunt, ardeiul boia, sare, piper si oregano sau alte...Citeste continuarea
Desert turta dulce glazurata
Postat de: eumimi in DulciuriTopim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacaua si condimentele. Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de...Citeste continuarea
Salata de vinete cu maioneza de telina
Postat de: katty in SalateTelina curatata si spalata, o taiem in bucati mai mici si o punem la fiert intr-o oala acoperita cu apa si un praf de sare. Cand telina e moale, o scurgem intr-o sita si o lasam sa se...Citeste continuarea
Macrou copt, cu cartofi natur si...
Postat de: katty in PesteCuratam pestele, ii taiem capul si coada si il spalam bine. Il scurgem bine si il crestam oblic de2-3 ori. Presaram sare si piper atat in nterior cat si in exterior si il stropim cu putina zeama...Citeste continuarea
Chiftele coapte de pui cu legume
Postat de: katty in PuiTocam carnea de pui. Curatam morcovul si dovlecelul si le radem pe razatoarea mare. Amestecam pieptul de pui cu morcovul, zucchini, ouale, pesmetul, mararul si patrunjelul tocat fin,...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu cuscus si zeama de...
Postat de: katty in CiorbeSpalam bine carnea de pui si o punem la fiert acoperita cu apa rece. Spumam bine pana carnea este fiarta. Pentru vca puiul era de tara, deci mai tare, am fiert carnea intr-o oala sub...Citeste continuarea
Desert bilute Zserbo
Postat de: Criss in DulciuriMacinam biscuitii si nucile. Eu le-am pus in chopper dar biscuitii nu s-au facut atat de fini precum as fi vrut. Am adaugat zaharul pudra si doua linguri gem de caise. Poate e nevoie de inca o...Citeste continuarea
Conopida gratinata, cu parjoale de pui
Postat de: trifadalia in PuiConopida se curata de cotor si frunze, apoi se pune la fiert in apa cu sare pentru 10 minute. Se scurge de apa si se lasa la racit. Intre timp se face sosul si anume se dizolva faina in untul...Citeste continuarea
Aperitiv placinte la tigaie
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIn vasul robotului se pun apa, laptele, zaharul si drojdia uscata. Se amesteca bine apoi se adauga faina si sarea. Se porneste robotul si se mixeaza pana devine un aluat omogen. Se lasa la dospit...Citeste continuarea
Cartofi cu branza si piept de pui
Postat de: trifadalia in PuiCartofii se spala bine, apoi se pun la fiert in apa cu sare pentru 25 de minute. Se scurg si se lasa la racit. Se curata de coaja. Branza de burduf se zdrobeste si se amesteca intr-un...Citeste continuarea
Clatite americane sarate by Jamie...
Postat de: Anett in Jamie OliverAdaugam laptele, faina, oua, praful de copt si sarea intr-un bol,si amestecam bine. Ungem cratita cu putin ulei si punem la incins pe foc mediu. Adaugam cate o lingurita din compozitie. Adaugam...Citeste continuarea
Desert prajitura Prafuri pentru Mos...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai mi-am pregatit tava, ca acolo mi-a luat mai mult timp ( m-am si enervat nitel , ca numai chef de bibilit tavi nu aveam), am imbracat-o in folie alimentara, iar pe margini am pus folie...Citeste continuarea
Desert negresa cu cafea si gem de...
Postat de: Constelatialeu in MulticookingIntr-un bol am pus ingredientele uscate, le-am amestecat cu un tel, apoi am incorporat ingredientele umede, am omogenizat ingredientele pana am obtinut un aluat mai moale. Am pus hartie de copt in...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu portocala
Postat de: eumimi in PrajituriMixam untul ( de la temperatura camerei) cu zaharul. Adaugam apoi ouale si mai mixam 1 minut pana cand le incorporam, apoi uleiul si mixam. Adaugam faina toata odata, praful de bicarbonat si...Citeste continuarea