Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă, care se pregătește foarte ușor.
Pentru Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, faina, zahar, mere, scortisoara, nuci, smantana, mascarpone.
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone
Se spală și se curătă merele. Se taie felii subțiri. Se tapetează o tavă (30x17cm) cu hârtie de copt, se toarnă merele, se nivelează bine și deasupra se presară zahărul vanilat și scorțișoară după gust. Se introduce tava în cuptorul încins la 180 de grade C, pentru 20-25 de minute.
Între timp se pregătește pandișpanul. Se separă albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare apoi treptat se adaugă zahărul. Se mixează până când arată ca o bezea tare și fermă, se pun gălbenușurile pe rând și esența de vanilie peste și se mai mixează 2 minute.Se adaugă făina cernută și se amestecă cu o spatulă cu mișcări ușoare, de jos în sus, pentru a nu se lăsa bezeaua.
Se scoate tava din cuptor, se presară 30g nuci caramelizate și se toarnă aluatul deasupra merelor. Se introduce tava în cuptor pentru aproximativ 25 de minute (până când trece testul cu scobitoarea).
Imediat după ce s-a copt blatul, se răstoarnă pe un platou și se lasă să se răcească complet.
Se mixează crema mascarpone cu zahărul măcinat pentru un minut, apoi se adaugă smântână pentru frișcă și se mixează până când arată ca o cremă aerată (nu se mixează excesiv, altfel se taie crema).
Crema obținută se pune deasupra merelor. Eu am pudrat cu scorțișoara.
Se lasă la frigider o oră, înainte de a fi servită.