Reteta de prajitura Mimoza

de trifadalia in Prajituri, 29 Feb 2024 | 2095 vizualizari

 

Un desert de casa aromat, gustos si delicios. 
Pentru Reteta de prajitura Mimoza sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, untura, zahar, oua, smantana, unt, lapte, gem.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de prajitura Mimoza
  • Foi:
  • 500 gr faină
  • 130 gr untura
  • 100 gr zahăr
  • 2 galbenusuri de ou
  • 4 linguri smantana
  • Sare
  • Bicarbonat de sodiu stins cu otet
  • Crema
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar
  • Coaja si zeama de la o lămâie
  • 1 cana de lapte
  • 3 linguri de făină
  • 1 plic zahăr vaniliat
  • 1/2 borcan gem de caise/capsuni
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura Mimoza:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Mimoza

Într-un castron se pun ingredientele uscate si se freacă cu untura pana devine un aluat nisipos. Se adaugă galbenusurile de ouă, smantana si bicarbonatul de sodiu. 

Se frământă aliatul si se împarte în 4 bucăți. Din fiecare bucata se întinde o foaie si se coace pe dosul tavii pe care in prealabil o ungem cu untura sau ulei. Foile se coc 10-12 minute. 

Se prepară crema astfel: se pune faina si zahărul in oala peste care se adaugă laptele. Se fierbe pana se îngroașă. Cand este rece se amestecă cu untul. La final se adaugă coaja de lămâie. Se unge o foaie cu crema, una cu gem de capsuni, iar crema iar deasupra se pune ultima foaie. 

Se pudreaza cu zahăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Mimoza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert baigli cu branza dulce