Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Dulceata de trandafiri
Postat de: RODIMUR in Dulceata / GemSe scutură bine petalele pentru a îndepărta grăuncioarele de polen, după care se taie cu un foarfece de bucătărie curat (sau se rupe cu mâna) partea albă de la baza lor. 150...Citeste continuarea
Desert zambareti glazurati
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBiscuiti: Aluatul se face in doua etape. Prima data frecam ouale cu zaharul, pana devin o spuma si se topeste zaharul, se adauga amoniacul stins cu otet, coaja de lamaie si o cana cu faina. Se...Citeste continuarea
Trufandale - Pastai prajite, cu...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe rup cozile de la păstăi și, dacă sunt mari, se rup și ele în două, după care se pun la fiert, la foc iute. Între timp, se curăță și se spală codițele de ceapă...Citeste continuarea
Pastrav la cuptor in staniol
Postat de: Adrian2016 in PastravAm spalat bine pestele si l-am curatat pe interior, de impuritati. Intr-un castron, am frecat untul cu condimentele si cu usturoiul pisat si am umplut pestele....Citeste continuarea
Desert gogosi
Postat de: ancutsa in DulciuriIntr-un vas mai mare, se dizolva drojdia cu zaharul, in putina apa calduta, se adauga apoi si sare, restul de apa, laptele, coaja de lamaie, faina cat cuprinde, ouale si se amesteca...Citeste continuarea
Chiftele din peste
Postat de: dantes in PestePestele se curata, se dezoseaza si se da de doua ori, prin masina de tocat carne. Se amesteca cu un ou crud, sare, piper, praf de usturoi sau usturoi pisat si pesmet, se framanta totul foarte bine...Citeste continuarea
Aperitiv oua cu branza de burduf si...
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriBranza se taie in felii mai subtiri si se pune pe foc, cu 2 linguri de ulei. Cand s-a topit, se adauga bulionul si se amesteca, apoi se pun ouale si fulgii de chilli. Se...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: AlexTeacher in CiorbeScoate carnea de pe os si taie-o cubulete, apoi pune-o la fiert, in apa rece. Pune si oasele, pentru gust, le scoti la final. Focul trebuie sa fie potrivit. Poti sa pui si bucatile de carne...Citeste continuarea
Desert prajitura Mimi
Postat de: iri_love in PrajituriFolie: Într-un vas, se pun cele două ouă, zahărul, mierea de albine, cele 6 linguri de lapte, amoniacul si untul. Acestea toate se vor amesteca cu un tel, după care compozitia se va...Citeste continuarea
Orez cu legume si rosii rascopt la...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postLegumele se curata si se spala. Tocam ceapa verde si prazul, le punem la sotat, la foc mediu, in ulei de masline. Adaugam ardeii taiati bucatele, dovlecelul, morcovul si pastarnacul trecute...Citeste continuarea
Salata din piept de pui cu ciuperci
Postat de: iri_love in SalatePentru inceput, pregătim maioneza: cu o lingură de lemn amestecăm gălbenușul de la oul crud cu gălbenușul de la oul fiert, adăugăm un pic de sare si apoi adăugăm puțin câte...Citeste continuarea
Desert fursecuri fragede cu ciocolata
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bol, punem untura, iaurtul, oul si le mixam. Adaugam zaharul pudra si mai mixam cateva secunde. Faina o amestecam cu sarea, praful de copt, incepem si le incorporam treptat, cu...Citeste continuarea
Desert biscuiti de casa cu gem de...
Postat de: Oana in DulciuriSe mixeaza ouale intregi cu un praf de sare si cu zaharul pudra. Se adauga uleiul putin cate putin, mixand la viteza mica. Se pune coaja de...Citeste continuarea
Aperitiv ciuperci umplute cu...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata de pielita si se indeparteaza coditele. Curatati si spalati legumele. Se toaca marunt ardeiul, coditele de ciuperci si cele de ceapa verde....Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: CameliaComan in Dulceata / GemRupem coditele la capsuni, apoi le spalam foarte bine. Intr-o oala mare, punem un strat de capsuni si un strat de zahar. Procedam astfel pana terminam toata cantitatea de zahar si de...Citeste continuarea
Reteta rapida si delicioasa de supa...
Postat de: Valclaudia in SupePreparare Reteta rapida si delicioasa de supa cu legume si taitei fini de casa Legumele se curata si se spala bine. Taiem morcovii, telina, pastarnacul bucati, dupa marimea dorita....Citeste continuarea
Foietaj cu broccoli si conopida
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe lasă foietajul la decongelat. Se curăță conopida și broccoli, se desfac în buchețele și se fierb, separat, în apă cu sare, aproximativ 15 minute. Când sunt gata...Citeste continuarea
Desert gris cu lapte
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o cratita, adaugam laptele, zaharul si un praf de sare, punem pe foc si, cand incepe sa fiarba, dam focul la minim. Adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o...Citeste continuarea
Spaghete cu ficatei
Postat de: sufletista in SpagheteSpalam bine pipotele si ficateii, le punem intr-o tigaie, cu apa cat sa le acopere, impreuna cu sare si piper. Dupa ce au fiert, le scurgem de apa, le clatim putin, dupa care le prajim in ulei...Citeste continuarea
Snitele de pui cu cascaval
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carnePieptul de pui il taiem felii, batem feliile, le condimentam cu sare si piper pe ambele parti. Intr-un bol, batem ouale cu sare, piper dupa gust, usturoiul pisat, adaugam smantana si cascavalul...Citeste continuarea
Cartofi noi copti cu rosii cherry...
Postat de: madi_marin in Mancaruri de legumeRoşioarele şi cartofii se spală bine. Aceştia din urmă se pot lăsa cu cojiţa subţire sau se pot răzui cu un cuţit. Se pun într-un castron şi se stropesc cu ulei. Se...Citeste continuarea
Trufandale - Cartofi noi cu salata...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe aleg cartofi noi, mici de preferință, pentru a fi preparați întregi. Se curăță, se spală și se fierb cartofii întregi. Între timp, se spală, se zvântă și...Citeste continuarea
Desert prajitura marmorata cu mure
Postat de: oanapl in PrajituriPregatesti ingredientele uscate . Cerni faina impreuna cu praful de copt. Intr-un bol, freci untul cu zaharul pana devine cremos. Adaugi pe rand, ouale si le mixezi pana se incorporeaza...Citeste continuarea
Spanac cu smantana si cascaval
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeSpanacul spalat bine, il tocam marunt, il punem intr-o tigaie cu 2 cani de apa si 3 linguri ulei de masline. Il fierbem pana ce scade apa, amestecand din cand in cand, cand a scazut apa,...Citeste continuarea
Desert tarta cu capsuni
Postat de: oanapl in PrajituriIntr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, zaharul, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Intre timp,...Citeste continuarea
Tarta cu carne de curcan si broccoli
Postat de: oanapl in CurcanTai carnea de curcan cubulete si o calesti pe toate partile. Adaugi condimentele, apoi adaugi ardeiul si ciupercile taiate cubulete. Intre timp, desfaci broccoli buchetele si le tragi un clocot...Citeste continuarea
Desert la cupa cu capsuni
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai, pregatim crema. Intr-un castron de inox, punem cele 3 oua, zaharul si amidonul si cu un tel omogenizam bine, apoi diluam cu laptele si asezam castronul pe baie de aburi. Amestecam...Citeste continuarea
Desert gogosi pufoase cu branza
Postat de: sufletista in DulciuriCernem faina intr-un bol incapator, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in 100 ml lapte caldut, apoi lasam la dospit 5 min, adaugam ouale batute cu zaharul, sarea, coaja de...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de iaurt si...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa, apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu o...Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu...
Postat de: CameliaComan in PrajituriCaramel: Intr-o tigaie antiaderenta, punem untul. Il lasam sa se topeasca la foc mic. Intre timp, curatam bananele de coaja si le taiem in rondele. Dupa ce untul s-a topit, adaugam zaharul si...Citeste continuarea
Gratar mixt ( cu nevasta si 4 gagici)
Postat de: Valentin68 in Mancaruri cu carneMai intai, pregatim carnea si pestele, le saram si condimentam, apoi ne apucam sa facem focul pentru gratar. Cand jarul este la intensitate maxima si gratarul este incins bine, ne apucam sa punem...Citeste continuarea
Aperol Spritz
Postat de: cristeena20 in CocktailPentru a prepara aceasta bautura, am folosit aceeasi unitate de masura pentru a masura ingredientele-un paharel de cca 50 ml. Deci unei doze, ii corespunde 50 ml de lichid. Intr-un pahar...Citeste continuarea
Milkshake cu capsuni
Postat de: aliliana in Love SmoothiesCapsunile se spala si se pun la scurs. Se pun in blender. Peste acestea, se pune mierea si laptele. Se omogenizeaza pana devine cremos si are aspect placut. Se poate servi simplu sau cu...Citeste continuarea
Sirop concentrat de capsuni
Postat de: aliliana in Sirop / CompotCapsunile se spala si se pun la scurs, intr-o strecuratoare. Se transfera intr-un bol mai mare si se paseaza cu blenderul. Compozitia se trece prin strecuratoare. Rezulta 1,5 kg de pireu de...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu pesto, sunca si...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe pun 150 ml lapte intr-o craticioara si se incalzeste usor. Se adauga zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol, se pune...Citeste continuarea
Desert prajitura mexicana cu ananas
Postat de: ctlina in DulciuriFrecati ouale cu zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Puneti untul topit si racit, smantana si amestecati. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Taiati...Citeste continuarea
Empanadas / Pateuri cu carne
Postat de: ctlina in PorcSe amesteca făina si sarea intr-un bol. Adaugati untul topit si amestecati. Se adauga oul si treptat apa calduta. Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si...Citeste continuarea
Pulpe de pui la tava cu legume la...
Postat de: RODIMUR in PuiPulpele se curăță bine, se spală și se pun la cuptor cu apă, ulei și condimente, la foc potrivit. Din când în când, se verifică starea lor și se stropesc cu sosul din...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu legume
Postat de: georgiana_22 in Supe/CiorbeAm taiat o jumatate de piept de pui pe care am asezat-o deoparte pentru altceva si am pus jumatatea ramasa, cu tot cu os, intr-o oala la fiert cu apa (cat sa acopere cu 2 degete carnea). Am pus si...Citeste continuarea
Desert cremes cu aluat de casa - ca...
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluatul: Intr-un vas, se amesteca untul la temperatura camerei cu faina pana se obtine o compozitie omogena. Se imparte in 3 parti egale si se lasa deoparte. Pe masa de lucru, se pune restul...Citeste continuarea
Desert negresa glazurata
Postat de: BakeUpArtist in PrajituriAm început prin a topi untul și am adăugat laptele, lăsând focul mic. Am adăugat ciocolata bucăți, cacaua și am amestecat bine, până la omogenizare. Am lăsat la răcit...Citeste continuarea
Desert prajitura 5 Dame
Postat de: Constelatialeu in PrajituriCrema : Am pregatit mai intai crema, pentru ca necesita un timp mai indelungat sa stea la frigider. Intr-un castron de inox, am pus ciocolata, smantana dulce si frisca lichida, apoi am pus...Citeste continuarea
Desert tort cu capsuni, mascarpone...
Postat de: oanapl in TorturiPentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati...Citeste continuarea
Tarta cu ardei, spanac si dovlecel
Postat de: oanapl in Mancare copiiIntr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Frigi ardeii rosii, ii...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu branza de vaci...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriCrusta: Untul il topim pe baie de aburi. Biscuitii si piscoturile, le punem in blender si le maruntim. Peste biscutii si piscoturile maruntite, punem untul topit, le amestecam bine. Luam...Citeste continuarea
Desert cu ananas caramelizat
Postat de: madi_marin in DulciuriBatem pe baie de aburi, gălbenuşurile cu zahărul alb până obţinem o cremă. Se amestecă cu crema mascarpone, frişca lichidă bătută spumă tare şi zahărul bourbon. Se dă...Citeste continuarea
Desert branzoaice trandafir
Postat de: VanessaAli in DulciuriAmestecam faina cu praful de sare si drojdia uscata. Intr-un bol, batem zaharul cu ouale si cu laptele caldut, presaram coaja rasa de lamaie, apoi il turnam peste faina si amestecam bine cu o...Citeste continuarea
Reteta de perisoare cu sos de...
Postat de: deyutzky in PorcCum se prepara Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare si o punem pe foc, la fiert. Intre timp, pregatim...Citeste continuarea
Desert prajitura Alba ca zapada
Postat de: RODIMUR in PrajituriPentru blat, se amestecă bine zahărul cu ouăle, uleiul, vanilia, amoniacul stins cu oțet (eu pun bicarbonat), până ce se dizolvă, după care se adaugă făina, puțin câte...Citeste continuarea
Desert tort cu capsuni
Postat de: Alepaty in TorturiMai intai, am pregatit blatul pe care l-am facut cu o zi inainte: Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, am adaugat zaharul treptat pana a devenit o bezea ferma, am adaugat...Citeste continuarea