A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Dulceata de trandafiri

Postat de: RODIMUR in Dulceata / Gem

Se scutură bine petalele pentru a îndepărta grăuncioarele de polen, după care se taie cu un foarfece de bucătărie curat (sau se rupe cu mâna) partea albă de la baza lor. 150...Citeste continuarea

Desert zambareti glazurati

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Biscuiti: Aluatul se face in doua etape. Prima data frecam ouale cu zaharul, pana devin o spuma si se topeste zaharul, se adauga amoniacul stins cu otet, coaja de lamaie si o cana cu faina. Se...Citeste continuarea

Trufandale - Pastai prajite, cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se rup cozile de la păstăi și, dacă sunt mari, se rup și ele în două, după care se pun la fiert, la foc iute. Între timp, se curăță și se spală codițele de ceapă...Citeste continuarea

Pastrav la cuptor in staniol

Postat de: Adrian2016 in Pastrav

       Am spalat bine pestele si l-am curatat pe interior, de impuritati. Intr-un castron, am frecat untul cu condimentele si cu usturoiul pisat si am umplut pestele....Citeste continuarea

Desert gogosi

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Intr-un vas mai mare, se dizolva drojdia cu zaharul, in putina apa calduta, se adauga apoi si sare, restul de apa, laptele, coaja de lamaie, faina cat cuprinde, ouale si se amesteca...Citeste continuarea

Chiftele din peste

Postat de: dantes in Peste

Pestele se curata, se dezoseaza si se da de doua ori, prin masina de tocat carne. Se amesteca cu un ou crud, sare, piper, praf de usturoi sau usturoi pisat si pesmet, se framanta totul foarte bine...Citeste continuarea

Aperitiv oua cu branza de burduf si...

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Branza se taie in felii mai subtiri si se pune pe foc, cu 2 linguri de ulei. Cand s-a topit, se adauga bulionul si se amesteca, apoi se pun ouale si fulgii de chilli. Se...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: AlexTeacher in Ciorbe

Scoate carnea de pe os si taie-o cubulete, apoi pune-o la fiert, in apa rece. Pune si oasele, pentru gust, le scoti la final. Focul trebuie sa fie potrivit. Poti sa pui si bucatile de carne...Citeste continuarea

Desert prajitura Mimi

Postat de: iri_love in Prajituri

Folie: Într-un vas, se pun cele două ouă, zahărul, mierea de albine, cele 6 linguri de lapte, amoniacul si untul. Acestea toate se vor amesteca cu un tel, după care compozitia se va...Citeste continuarea

Orez cu legume si rosii rascopt la...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Legumele se curata si se spala. Tocam ceapa verde si prazul, le punem la sotat, la foc mediu, in ulei de masline. Adaugam ardeii taiati bucatele, dovlecelul, morcovul si pastarnacul trecute...Citeste continuarea

Salata din piept de pui cu ciuperci

Postat de: iri_love in Salate

Pentru inceput, pregătim maioneza: cu o lingură de lemn amestecăm gălbenușul de la oul crud cu gălbenușul de la oul fiert, adăugăm un pic de sare si apoi adăugăm puțin câte...Citeste continuarea

Desert fursecuri fragede cu ciocolata

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-un bol, punem untura, iaurtul, oul si le mixam. Adaugam zaharul pudra si mai mixam cateva secunde. Faina o amestecam cu sarea, praful de copt, incepem si le incorporam treptat, cu...Citeste continuarea

Desert biscuiti de casa cu gem de...

Postat de: Oana in Dulciuri

Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare si cu zaharul pudra. Se adauga uleiul putin cate putin, mixand la viteza mica. Se pune coaja de...Citeste continuarea

Aperitiv ciuperci umplute cu...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata de pielita si se indeparteaza coditele. Curatati si spalati legumele. Se toaca marunt ardeiul, coditele de ciuperci si cele de ceapa verde....Citeste continuarea

Gem de capsuni

Postat de: CameliaComan in Dulceata / Gem

Rupem coditele la capsuni, apoi le spalam foarte bine.  Intr-o oala mare, punem un strat de capsuni si un strat de zahar. Procedam astfel pana terminam toata cantitatea de zahar si de...Citeste continuarea

Reteta rapida si delicioasa de supa...

Postat de: Valclaudia in Supe

Preparare Reteta rapida si delicioasa de supa cu legume si taitei fini de casa Legumele se curata si se spala bine. Taiem morcovii, telina, pastarnacul bucati, dupa marimea dorita....Citeste continuarea

Foietaj cu broccoli si conopida

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se lasă foietajul la decongelat. Se curăță conopida și broccoli, se desfac în buchețele și se fierb, separat, în apă cu sare, aproximativ 15 minute. Când sunt gata...Citeste continuarea

Desert gris cu lapte

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-o cratita, adaugam laptele, zaharul si un praf de sare, punem pe foc si, cand incepe sa fiarba, dam focul la minim. Adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o...Citeste continuarea

Spaghete cu ficatei

Postat de: sufletista in Spaghete

Spalam bine pipotele si ficateii, le punem intr-o tigaie, cu apa cat sa le acopere, impreuna cu sare si piper. Dupa ce au fiert, le scurgem de apa, le clatim putin, dupa care le prajim in ulei...Citeste continuarea

Snitele de pui cu cascaval

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Pieptul de pui il taiem felii, batem feliile, le condimentam cu sare si piper pe ambele parti. Intr-un bol, batem ouale cu sare, piper dupa gust, usturoiul pisat, adaugam smantana si cascavalul...Citeste continuarea

Cartofi noi copti cu rosii cherry...

Postat de: madi_marin in Mancaruri de legume

Roşioarele şi cartofii se spală bine. Aceştia din urmă se pot lăsa cu cojiţa subţire sau se pot răzui cu un cuţit. Se pun într-un castron şi se stropesc cu ulei. Se...Citeste continuarea

Trufandale - Cartofi noi cu salata...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se aleg cartofi noi, mici de preferință, pentru a fi preparați întregi. Se curăță, se spală și se fierb cartofii întregi. Între timp, se spală, se zvântă și...Citeste continuarea

Desert prajitura marmorata cu mure

Postat de: oanapl in Prajituri

Pregatesti ingredientele uscate . Cerni faina impreuna cu praful de copt. Intr-un bol, freci untul cu zaharul pana devine cremos. Adaugi pe rand, ouale si le mixezi pana se incorporeaza...Citeste continuarea

Spanac cu smantana si cascaval

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Spanacul spalat bine, il tocam marunt, il punem intr-o tigaie cu 2 cani de apa si 3 linguri ulei de masline. Il fierbem pana ce scade apa, amestecand din cand in cand, cand a scazut apa,...Citeste continuarea

Desert tarta cu capsuni

Postat de: oanapl in Prajituri

Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, zaharul, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Intre timp,...Citeste continuarea

Tarta cu carne de curcan si broccoli

Postat de: oanapl in Curcan

Tai carnea de curcan cubulete si o calesti pe toate partile. Adaugi condimentele, apoi adaugi ardeiul si ciupercile taiate cubulete. Intre timp, desfaci broccoli buchetele si le tragi un clocot...Citeste continuarea

Desert la cupa cu capsuni

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai, pregatim crema. Intr-un castron de inox, punem cele 3 oua, zaharul si amidonul si cu un tel omogenizam bine, apoi diluam cu laptele si asezam castronul pe baie de aburi. Amestecam...Citeste continuarea

Desert gogosi pufoase cu branza

Postat de: sufletista in Dulciuri

Cernem faina intr-un bol incapator, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in 100 ml lapte caldut, apoi lasam la dospit 5 min, adaugam ouale batute cu zaharul, sarea, coaja de...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de iaurt si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa, apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu o...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu...

Postat de: CameliaComan in Prajituri

Caramel: Intr-o tigaie antiaderenta, punem untul. Il lasam sa se topeasca la foc mic. Intre timp, curatam bananele de coaja si le taiem in rondele. Dupa ce untul s-a topit, adaugam zaharul si...Citeste continuarea

Gratar mixt ( cu nevasta si 4 gagici)

Postat de: Valentin68 in Mancaruri cu carne

Mai intai, pregatim carnea si pestele, le saram si condimentam, apoi ne apucam sa facem focul pentru gratar. Cand jarul este la intensitate maxima si gratarul este incins bine, ne apucam sa punem...Citeste continuarea

Aperol Spritz

Postat de: cristeena20 in Cocktail

Pentru a prepara aceasta bautura, am folosit aceeasi unitate de masura pentru a masura ingredientele-un paharel de cca 50 ml. Deci unei doze, ii corespunde 50 ml de lichid.  Intr-un pahar...Citeste continuarea

Milkshake cu capsuni

Postat de: aliliana in Love Smoothies

Capsunile se spala si se pun la scurs. Se pun in blender. Peste acestea, se pune mierea si laptele. Se omogenizeaza pana devine cremos si are aspect placut. Se poate servi simplu sau cu...Citeste continuarea

Sirop concentrat de capsuni

Postat de: aliliana in Sirop / Compot

Capsunile se spala si se pun la scurs, intr-o strecuratoare. Se transfera intr-un bol mai mare si se paseaza cu blenderul. Compozitia se trece prin strecuratoare. Rezulta 1,5 kg de pireu de...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu pesto, sunca si...

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se pun 150 ml lapte intr-o craticioara si se incalzeste usor. Se adauga zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol, se pune...Citeste continuarea

Desert prajitura mexicana cu ananas

Postat de: ctlina in Dulciuri

Frecati ouale cu zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Puneti untul topit si racit, smantana si amestecati. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Taiati...Citeste continuarea

Empanadas / Pateuri cu carne

Postat de: ctlina in Porc

Se amesteca făina si sarea intr-un bol. Adaugati untul topit si amestecati. Se adauga oul si treptat apa calduta. Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si...Citeste continuarea

Pulpe de pui la tava cu legume la...

Postat de: RODIMUR in Pui

Pulpele se curăță bine, se spală și se pun la cuptor cu apă, ulei și condimente, la foc potrivit. Din când în când, se verifică starea lor și se stropesc cu sosul din...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu legume

Postat de: georgiana_22 in Supe/Ciorbe

Am taiat o jumatate de piept de pui pe care am asezat-o deoparte pentru altceva si am pus jumatatea ramasa, cu tot cu os, intr-o oala la fiert cu apa (cat sa acopere cu 2 degete carnea). Am pus si...Citeste continuarea

Desert cremes cu aluat de casa - ca...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Aluatul: Intr-un vas, se amesteca untul la temperatura camerei cu faina pana se obtine o compozitie omogena. Se imparte in 3 parti egale si se lasa deoparte. Pe masa de lucru, se pune restul...Citeste continuarea

Desert negresa glazurata

Postat de: BakeUpArtist in Prajituri

Am început prin a topi untul și am adăugat laptele, lăsând focul mic. Am adăugat ciocolata bucăți, cacaua și am amestecat bine, până la omogenizare. Am lăsat la răcit...Citeste continuarea

Desert prajitura 5 Dame

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Crema : Am pregatit mai intai crema, pentru ca necesita un timp mai indelungat sa stea la frigider. Intr-un castron de inox, am pus ciocolata, smantana dulce si frisca lichida, apoi am pus...Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni, mascarpone...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati...Citeste continuarea

Tarta cu ardei, spanac si dovlecel

Postat de: oanapl in Mancare copii

Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Frigi ardeii rosii, ii...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu branza de vaci...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Crusta: Untul il topim pe baie de aburi. Biscuitii si piscoturile, le punem in blender si le maruntim. Peste biscutii si piscoturile maruntite, punem untul topit, le amestecam bine. Luam...Citeste continuarea

Desert cu ananas caramelizat

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Batem pe baie de aburi, gălbenuşurile cu zahărul alb până obţinem o cremă. Se amestecă cu crema mascarpone, frişca lichidă bătută spumă tare şi zahărul bourbon. Se dă...Citeste continuarea

Desert branzoaice trandafir

Postat de: VanessaAli in Dulciuri

Amestecam faina cu praful de sare si drojdia uscata. Intr-un bol, batem zaharul cu ouale si cu laptele caldut, presaram coaja rasa de lamaie, apoi il turnam peste faina si amestecam bine cu o...Citeste continuarea

Reteta de perisoare cu sos de...

Postat de: deyutzky in Porc

Cum se prepara Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare si o punem pe foc, la fiert.  Intre timp, pregatim...Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca zapada

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Pentru blat, se amestecă bine zahărul cu ouăle, uleiul, vanilia, amoniacul stins cu oțet (eu pun bicarbonat), până ce se dizolvă, după care se adaugă făina, puțin câte...Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni

Postat de: Alepaty in Torturi

Mai intai, am pregatit blatul pe care l-am facut cu o zi inainte: Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, am adaugat zaharul treptat pana a devenit o bezea ferma, am adaugat...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]