Desert inghetata de casa cu aroma de cacao si rom

de Gherca Daniela in Dulciuri, 11 Iul 2017 | 3519 vizualizari

 

Familia mea adora inghetata de cacao si rom!:x

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 2 oua intregi
  • 1 praf de sare
  • 400 ml de lapte
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 8-10 linguri de zahar (dupa gust)
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de casa cu aroma de cacao si rom:

 Punem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de la 2 pastai de vanilie). Acoperiti vasul si-l lasati asa 30 minute.
In acest timp batem ouale impreuna cu galbenusurile, sarea si zaharul pana obtinem o crema consistenta.

       Dam drumul din nou la lapte si cand incepe sa dea in clocot, luam oala de pe foc si turnam usor peste crema de oua, amestecand energic pana cand se incorporeaza complet.

         Punem din nou totul pe foc pana incepe sa dea din nou in clocot, apoi dam deaoparte si lasam sa se racoreasca, dupa care adaugam smantana pentru frisca (nebatuta si neindulcita) amestecand pana la omogenizare.

         Peste crema obtinuta, adaugam cacaua si putina esenta de rom, omogenizam bine cu un tel, apoi turnam in caserola si lasam sa se raceasca complet.

       Cand s-a racit complet o dam la congelator, amestecand din 30 in 30 minute pentru a nu se forma cristale de gheata.

      Daca aveti masina de facut inghetata, lasati crema se sa raceasca complet, pe urma o dati la frigider peste noapte, pentru a fi foarte rece inainte de o pune in masina, iar cand o puneti la aparat nu dureaza decat 15-20 minute, apoi o dati la congelator pentru cand doriti sa o serviti.

Delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de casa cu aroma de cacao si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

11.07.2017, 19:08

dantes 1

12.07.2017, 07:32

Delicioasa!

miki_a 1

20.07.2017, 16:10

Eu nu știu la care să mă opresc....îmi plac toate înghețatele, toate aromele...dar cea făcută acasă e de departe ”the best”!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan