Desert tort de inghetata Regal

de Ancutsa in Dulciuri, 10 Iul 2017 | 2374 vizualizari

 

Tort de inghetata cu capsuni, doua feluri de ciocolata, alune, napolitana si rulouri umplute.

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1 varf de sare
  • 500 ml lapte caldut
  • 500 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • Dulceata de capsuni de casa
  • Pentru decor:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura cu lapte
  • Alune nesarate
  • Napolitana
  • Rulouri umplute cu crema
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de inghetata Regal:

 

Se freaca galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, pe baie de aburi, pana se albesc. In continuare, pastrand craticioara cu oua tot pe baie de abur, se toarna incet laptele cald, batand-o cu telul pentru a o face mai spumoasa si aerata. Se amesteca astfel pana pare ca se ingroasa un pic.

Se da deoparte si se toarna jumatate din compozitie in alt vas in care punem ciocolata cu lapte si amaruie, amestecand repede ca sa se topeasca.

Se lasa la racit.

 Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale, eventual in doua vase, ca sa va incapa bine.

Se bate un pic cu mixerul crema de oua ramasa deocamdata alba (ii vom adauga mai tarziu capsunile), se incorporeaza treptat frisca si se mai bate un pic cu mixerul, la viteza mica. Se procedeaza la fel si cu cea de ciocolata.

 Se decupeaza din foile de napolitana 3 cercuri: unul va fi baza, unul va separa aromele de inghetata si ultimul va fi capacul.

 Se pune folie alimentara intr-o tava rotunda, se asaza cu grija cercul de napolitana, se toarna crema de ciocolata (pe care eu, de obicei, nu o mai dau la aparatul de inghetata) si se da la congelator.

Intre timp, se da la aparat crema de oua, alba pentru a o ingheta. Acum se adauga in ea dulceata de capsuni sau spuma de capsuni sau capsuni date la blender, in functie de resursele fiecaruia. Eu am avut dulceata de casa.

 Dupa ce s-a inchegat cat de cat inghetata de ciocolata, se scoate din congelator, se adauga al doilea cerc de napolitana, se toarna si inghetata de capsuni si se da din nou la congelator pana pregatim glazura.

 Pentru glazura: se topesc cam 50 g ciocolata cu lapte in putin lapte sau pe baie de aburi. Se scoate inghetata din congelator, se adauga al treilea cerc din napolitana si peste el se toarna ciocolata topita. Se decoreaza cu alune nesarate maruntite cu cutitul si rulouri din napolitana umplute cu crema. Se da la congelator pana la servire.

 

Timpul practic de pregatire este de aprox 2h 30min.

Portii: 10

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/tort-de-inghetata-regal.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de inghetata Regal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars cu mere