Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pastai semifierte pentru iarna
Postat de: RODIMUR in ConserveSe aleg și se curăță păstăile (fasolea verde). Rupeți păstăile, dacă sunt prea mari. Se spală păstăile în căteva ape și apoi se pun la opărit într-o oală mare,...Citeste continuarea
Paine irlandeza
Postat de: Anett in PiineAmestecam bine faina, sarea cu bicarbonatul de sodiu. Adaugam chefirul si cu o lingura, amestecam bine pana se omogenizeaza. Nu trebuie dospit. Introducem amestecul intr-un vas termorezistent...Citeste continuarea
Desert budinca Duo cu biscuiti si...
Postat de: CameliaComan in DulciuriIntr-un bol adanc, punem praful de budinca, 2 linguri de zahar si 4 linguri de lapte din cei 500 de ml de care avem nevoie. Cu un tel amestecam aceste ingrediente. Restul de lapte se pune la...Citeste continuarea
Salata verde cu pui si naut
Postat de: CameliaComan in SalateSpalam salata, o rupem in bucati potrivite, apoi o punem intr-un bol. Spalam legumele, apoi taiem rosiile in cubulete, ardeiul copt in fasii, castravetii si ceapa in rondele. Le adaugam peste...Citeste continuarea
Desert tort trio cu zmeura,...
Postat de: oanapl in TorturiTopesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti...Citeste continuarea
Balmos cu salata de castraveti
Postat de: mihaelar63 in Mancare copiiJintuiala se pune la fiert, intr-o oala incapatoare. Sarati. Cand jintuiala incepe sa fiarba, se toarna in ploaie faina de malai si se amesteca cu ajutorul unui tel. Atentie -...Citeste continuarea
Suc de pepene, zmeura si menta
Postat de: madi_marin in BauturiCuburile de pepene cu tot cu sâmburi, zmeura şi menta se mixează la blender. Se strecoară sucul prin strecurătoarea de făină, apoi se amestecă cu miere după gust şi gheaţă....Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeIncepem prin a curata ciupercile de pielita .Le trecem apoi sub un jet de apa rece si separam palarioarele de picioruse. Piciorusele ciupercilor le tocam marunt. Morcovul il curatam,il...Citeste continuarea
Desert prajitura chinezeasca
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe mixează bine untul cu zahărul, după care se adaugă pe rând cele 3 gălbenușuri, cacaua, esența de migdale și nucile măcinate. Se bat spumă cele 6 albușuri, se...Citeste continuarea
Desert prajitura Krem a la Krem
Postat de: deyutzky in PrajituriBlat: Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma, apoi adaugam cate putin zahar si mixam bine pana cand zaharul se topeste. Adaugam galbenusurile pe rand si...Citeste continuarea
Desert placinta cu branza si stafide
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAluatul: Intr-un ibric, punem laptele, uleiul, zaharul si le transferam pe foc. Amestecam sa se topesca zaharul si cand incepe sa fiarba, luam ibricul de pe aragaz. Lasam sa se raceasca...Citeste continuarea
Desert briose cu ciocolata
Postat de: Alepaty in DulciuriNu mi-au iesit atat de frumoase briosele ca ale Cameliei, dar important e ca au disparut repede de pe farfurie. Se amesteca ingredientele uscate, faina, cacaua, praful de copt, zaharul....Citeste continuarea
Salata cu naut, peste si legume
Postat de: CameliaComan in SalateSpalam legumele. Taiem rosiile in cubulete, ardeiul copt in fasii, castravetii si ceapa in rondele. Indepartam cojitele de pe naut. Adaugam toate aceste ingrediente intr-un bol. La final,...Citeste continuarea
Desert tarta cu cocos si ciocolata...
Postat de: licurici_lra in DulciuriPentru aluat, faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare. Se adauga uleiul de cocos (se lasa la temperatura camerei cu cateva ore inainte), apoi se strange in degete si se amesteca cu...Citeste continuarea
Salata cu fasole alba, rosie, naut...
Postat de: panacris in SalateMix-ul de fasole din conservă se strecoară de lichidul din conservă, apoi se trece rapid sub un jet de apă rece, apoi se răstoarnă într-un bol încăpător. Ceapa și...Citeste continuarea
Desert parfait de ciocolata alba si...
Postat de: RuxyRux in DulciuriTimpul de preparare este scurt, insa asteptarea face diferenta, va trebui sa stea o zi intreaga la congelator sau peste noapte. Intr-o tigaie, punem alunele si le tinem pe foc mic 3 minute,...Citeste continuarea
Desert briose cu bombonele colorate...
Postat de: oanapl in PrajituriPui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare...Citeste continuarea
Desert prajitura muzicala
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu folie alimentara. Biscuitii i-am maruntit cu robotul de bucatarie si i-am pus intr-un castron incapator, am adaugat nuca macinata...Citeste continuarea
Supa de pui cu galuste, reteta ca...
Postat de: Oana in SupeCum se prepara Supa de pui cu galuste, reteta ca la mama, fara secrete: Pune carnea la fiert in 3 litri de apa rece si aduna apoi spuma care se formeaza la suprafata. Lasa sa fiarba 15...Citeste continuarea
Desert placinta cu branza si stafide
Postat de: Oana in PrajituriPentru aluat, eu voi folosi un robot de bucatarie, sa fie totul mai rapid si mai usor. Dar bineinteles ca se poate framanta si cu mana. Pune in vasul robotului untul la temperatura camerei, apa,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si bezea
Postat de: Oana in PrajituriCel mai bine este sa incepi cu umplutura de mere , pentru ca dureaza putin mai mult. Curata merele si pune-le in bolul apa rece si zeama de lamaie, ca sa nu oxideze. Da-le apoi pe razatoare si...Citeste continuarea
Mancare de mazare de post
Postat de: AlexTeacher in Mancaruri de postPune mazarea la fiert intr-o oala cu apa si sare. Intre timp taie ambele tipuri de ceapa cuburi, respectiv rondele potrivite, morcovii cuburi mai mici si ardeii cuburi mai maricele –...Citeste continuarea
Aripi de curcan, marinate cu vegeta...
Postat de: licurici_lra in CurcanPlicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste aripile de curcan. Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min. Intre timp, se pregatesc legumele. Cartofii se taie...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: amalia01 in CiorbeIn apa, pui la fiert oasele de vita cu un praf de sare, pentru 30 de minute. Scoti oasele si adaugi in apa ceapa si zarzavatul ( patrunjelul si 3 morcovi) curatat, lasandu-le sa fiarba la foc mic....Citeste continuarea
Desert inghetata cu ciocolata,...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntai de toate, spalam ciresele, le scoatem samburii si coditele, le rupem in jumatati. Intr-un bol, punem frisca rece si o mixam putin. Adaugam crema de branza, zaharul pudra, vanilia si le...Citeste continuarea
Pizza Margherita
Postat de: Bucataras in Pizza1. Intr-un bol incapator, pune zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia. 2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea...Citeste continuarea
Desert prajitura cu caise
Postat de: caroline in PrajituriPunem intr-un bol untul ( la temperatura camerei) impreuna cu zaharul si un varf de sare. Mixam pana ce zaharul s-a topit. Adaugam apoi ouale, mixand bine dupa fiecare. Separat,...Citeste continuarea
Bors de salata verde
Postat de: amalia01 in CiorbeSalata o alegi frunze, o speli sub jet de apa rece si o tai fasii. Slaninuta o tai felii si o pui sa se prajeasca putin in oala in care prepari borsul. Cand este prajita, adaugi faina si...Citeste continuarea
Frigarui picante de pui
Postat de: licurici_lra in PuiPlicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste muschiuletul de pui. Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min. Intre timp, se pregatesc legumele. Ceapa se taie in 4,...Citeste continuarea
Pastrav cu frigarui de legume
Postat de: Constelatialeu in PastravMai intai, mergem si ''pescuim'' pastravul din bazinul de la piata, apoi il curatam crestandu-l pe burta, il spalam bine si-l stergem cu un servetel, apoi ii presaram sare si piper. Apoi ne...Citeste continuarea
Desert chec zebra
Postat de: licurici_lra in DulciuriAlbusurile se bat spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si zaharul tos, putin cate putin. Se mixeaza la viteza maxima pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga...Citeste continuarea
Sufleu de dovlecei
Postat de: licurici_lra in Mancaruri de legumeDovleceii se spala, apoi se taie rondele. Cascavalul si branza gouda se dau pe razatoare. Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma (nu foarte tare) cu un praf de sare. Galbenusurile...Citeste continuarea
Ciorba de fasole teci
Postat de: licurici_lra in CiorbeSe pune apa cu sare la fiert. (3-4l, depinde cat de groasa doriti sa fie). Intre timp, se pregatesc legumele. Fasolea se spala, se curata de capete si se rupe in bucati mai mici. Rosiile...Citeste continuarea
Desert clafoutis cu cirese
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriMai intai, se spala ciresele si li se scot samburii. Eu am avut 780 g de cirese fara samburi si le-am pus pe toate. Voi puteti sa puneti si mai putine. Se da drumul la cuptor pentru a se...Citeste continuarea
Pulpa de porc marinata cu Vegeta
Postat de: licurici_lra in PorcPlicul cu condimente lichide se agita bine, apoi se toarna peste carne. Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min. Ceapa se taie in jumatati, se pune pe fundul unui vas termorezistent,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt si zmeura
Postat de: mihasara in PrajituriBatem cu telul sau cu mixerul, ouale cu zaharul si praful de sare pana se omogenizeaza. Adaugam uleiul, iaurtul, apa minerala, aromele si faina amestecata cu praful de copt. Incingem cuptorul...Citeste continuarea
Desert inghetata cu mascarpone si...
Postat de: licurici_lra in DulciuriSe freaca 2 lingurite de ness cu o lingurita de zahar brun si o lingurita de apa, apoi se amesteca cu un pahar cu apa. Mascarponele se freaca cu 3 linguri de zahar pudra, iar frisca se bate nu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu zmeura
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriAlbusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se...Citeste continuarea
Dorada cu cartofi aurii noi
Postat de: mihaelar63 in PestePestele se verifica daca a fost bine curatat de solzi si se spala cu apa rece. Dorada se lasa sa se zvante de apa si se increasteaza usor pe ambele parti, la cate un deget distanta....Citeste continuarea
Desert inghetata de cirese
Postat de: mirela0911 in DulciuriSe spala bine ciresele si se scot samburii. Se dau prin blender, dar nu foarte mult, sa ramana si bucatele. Frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana incepe sa se intareasca, dar nu...Citeste continuarea
Chifle cu mac
Postat de: mirela0911 in PiineSe prepara maiaua. Se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar si 1 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas ,se pune faina, sarea,...Citeste continuarea
Aperitiv placinta creata cu urda si...
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriFoile se lasa la dezghetat. Urda se amesteca cu sare, 3 oua, mararul tocat marunt si se omogenizeaza bine. Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza dulce
Postat de: RODIMUR in PrajituriPentru blat, se amestecă bine zahărul, cu ouăle, laptele, uleiul, vanilia și apoi făina (în care a fost încorporat praful de copt), având grijă să nu se formeze...Citeste continuarea
Desert prajitura grilaj cu branza...
Postat de: cristina1985 in PrajituriBlat : Cernem faina, cacaua si praful de copt. Se adauga untul si se framanta pana se obtine un aluat nisipos. Batem un galbenus de ou cu putina sare, lapte si zahar, apoi turnam acest...Citeste continuarea
Mic dejun continental
Postat de: RODIMUR in Cook and smileÎn versiunea oficială, turistică, micul dejun continental (complet) este cel mai economic și mai simplu de organizat, pentru că nu trebuie decât să aranjăm frumos și...Citeste continuarea
Mancare de pastai cu costita afumata
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeMai intai, punem costita la calit in ulei incins. Adaugam dupa 2-3 minute si 3-4 graunti de usturoi tocati marunt. Lasam inca 3-4 minute, apoi adaugam pastaile si apa cat sa le...Citeste continuarea
Reteta de musaca cu carne tocata si...
Postat de: AlexTeacher in VitaPreparare Reteta de musaca cu carne tocata si piure de cartofi Incepe cu cartofii. Taie-i cuburi si pune-i la fiert in apa cu sare. Urmeaza restul legumelor: dai pe razatoare...Citeste continuarea
Mancare de fasole verde
Postat de: licurici_lra in Mancaruri de postCeapa si morcovul se toaca marunt, apoi se calesc in putin ulei. Cand s-au inmuiat, se adauga apa, sare si piper. Se lasa sa fiarba, apoi se pune fasolea si bulionul. Cand fasolea este...Citeste continuarea
Aluat de pizza
Postat de: licurici_lra in PizzaSe cerne faina si se amesteca cu sare. Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle. Se amesteca faina cu...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de branza
Postat de: licurici_lra in TorturiPentru blat, se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si cacaua. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, pe rand,...Citeste continuarea