A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pastai semifierte pentru iarna

Postat de: RODIMUR in Conserve

Se aleg și se curăță păstăile (fasolea verde). Rupeți păstăile, dacă sunt prea mari. Se spală păstăile în căteva ape și apoi se pun la opărit într-o oală mare,...Citeste continuarea

Paine irlandeza

Postat de: Anett in Piine

Amestecam bine faina, sarea cu bicarbonatul de sodiu. Adaugam chefirul si cu o lingura, amestecam bine pana se omogenizeaza. Nu trebuie dospit. Introducem amestecul intr-un vas termorezistent...Citeste continuarea

Desert budinca Duo cu biscuiti si...

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Intr-un bol adanc, punem praful de budinca, 2 linguri de zahar si 4 linguri de lapte din cei 500 de ml de care avem nevoie. Cu un tel amestecam aceste ingrediente.  Restul de lapte se pune la...Citeste continuarea

Salata verde cu pui si naut

Postat de: CameliaComan in Salate

Spalam salata, o rupem in bucati potrivite, apoi o punem intr-un bol. Spalam legumele, apoi taiem rosiile in cubulete, ardeiul copt in fasii, castravetii si ceapa in rondele. Le adaugam peste...Citeste continuarea

Desert tort trio cu zmeura,...

Postat de: oanapl in Torturi

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti...Citeste continuarea

Balmos cu salata de castraveti

Postat de: mihaelar63 in Mancare copii

Jintuiala se pune la fiert, intr-o oala incapatoare. Sarati. Cand jintuiala incepe sa fiarba, se toarna in ploaie faina de malai si se amesteca cu ajutorul unui tel. Atentie -...Citeste continuarea

Suc de pepene, zmeura si menta

Postat de: madi_marin in Bauturi

Cuburile de pepene cu tot cu sâmburi, zmeura şi menta se mixează la blender. Se strecoară sucul prin strecurătoarea de făină, apoi se amestecă cu miere după gust şi gheaţă....Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Incepem prin a curata ciupercile de pielita .Le trecem apoi sub un jet de apa rece si separam palarioarele de picioruse.  Piciorusele ciupercilor le tocam marunt. Morcovul il curatam,il...Citeste continuarea

Desert prajitura chinezeasca

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se mixează bine untul cu zahărul, după care se adaugă pe rând cele 3 gălbenușuri, cacaua, esența de migdale și nucile măcinate. Se bat spumă cele 6 albușuri, se...Citeste continuarea

Desert prajitura Krem a la Krem

Postat de: deyutzky in Prajituri

Blat:  Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma, apoi adaugam cate putin zahar si mixam bine pana cand zaharul se topeste.  Adaugam galbenusurile pe rand si...Citeste continuarea

Desert placinta cu branza si stafide

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluatul: Intr-un ibric, punem laptele, uleiul, zaharul si le transferam pe foc. Amestecam sa se topesca zaharul si cand incepe sa fiarba, luam ibricul de pe aragaz. Lasam sa se raceasca...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata

Postat de: Alepaty in Dulciuri

Nu mi-au iesit atat de frumoase briosele ca ale Cameliei, dar important e ca au disparut repede de pe farfurie. Se amesteca ingredientele uscate, faina, cacaua, praful de copt, zaharul....Citeste continuarea

Salata cu naut, peste si legume

Postat de: CameliaComan in Salate

Spalam legumele. Taiem rosiile in cubulete, ardeiul copt in fasii, castravetii si ceapa in rondele. Indepartam cojitele de pe naut. Adaugam toate aceste ingrediente intr-un bol. La final,...Citeste continuarea

Desert tarta cu cocos si ciocolata...

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Pentru aluat, faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare. Se adauga uleiul de cocos (se lasa la temperatura camerei cu cateva ore inainte), apoi se strange in degete si se amesteca cu...Citeste continuarea

Salata cu fasole alba, rosie, naut...

Postat de: panacris in Salate

Mix-ul de fasole din conservă se strecoară de lichidul din conservă, apoi se trece rapid sub un jet de apă rece, apoi se răstoarnă într-un bol încăpător. Ceapa și...Citeste continuarea

Desert parfait de ciocolata alba si...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Timpul de preparare este scurt, insa asteptarea face diferenta, va trebui sa stea o zi intreaga la congelator sau peste noapte. Intr-o tigaie, punem alunele si le tinem pe foc mic 3 minute,...Citeste continuarea

Desert briose cu bombonele colorate...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare...Citeste continuarea

Desert prajitura muzicala

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu folie alimentara. Biscuitii i-am maruntit cu robotul de bucatarie si i-am pus intr-un castron incapator, am adaugat nuca macinata...Citeste continuarea

Supa de pui cu galuste, reteta ca...

Postat de: Oana in Supe

Cum se prepara Supa de pui cu galuste, reteta ca la mama, fara secrete: Pune carnea la fiert in 3 litri de apa rece si aduna apoi spuma care se formeaza la suprafata. Lasa sa fiarba 15...Citeste continuarea

Desert placinta cu branza si stafide

Postat de: Oana in Prajituri

Pentru aluat, eu voi folosi un robot de bucatarie, sa fie totul mai rapid si mai usor. Dar bineinteles ca se poate framanta si cu mana. Pune in vasul robotului untul la temperatura camerei, apa,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si bezea

Postat de: Oana in Prajituri

Cel mai bine este sa incepi cu umplutura de mere , pentru ca dureaza putin mai mult. Curata merele si pune-le in bolul apa rece si zeama de lamaie, ca sa nu oxideze. Da-le apoi pe razatoare si...Citeste continuarea

Mancare de mazare de post

Postat de: AlexTeacher in Mancaruri de post

Pune mazarea la fiert intr-o oala cu apa si sare. Intre timp taie ambele tipuri de ceapa cuburi, respectiv rondele potrivite, morcovii cuburi mai mici si ardeii cuburi mai maricele –...Citeste continuarea

Aripi de curcan, marinate cu vegeta...

Postat de: licurici_lra in Curcan

Plicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste aripile de curcan. Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min. Intre timp, se pregatesc legumele. Cartofii se taie...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: amalia01 in Ciorbe

In apa, pui la fiert oasele de vita cu un praf de sare, pentru 30 de minute. Scoti oasele si adaugi in apa ceapa si zarzavatul ( patrunjelul si 3 morcovi) curatat, lasandu-le sa fiarba la foc mic....Citeste continuarea

Desert inghetata cu ciocolata,...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intai de toate, spalam ciresele, le scoatem samburii si coditele, le rupem in jumatati. Intr-un bol, punem frisca rece si o mixam putin. Adaugam crema de branza, zaharul pudra, vanilia si le...Citeste continuarea

Pizza Margherita

Postat de: Bucataras in Pizza

1. Intr-un bol incapator, pune zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia. 2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea...Citeste continuarea

Desert prajitura cu caise

Postat de: caroline in Prajituri

Punem intr-un bol untul ( la temperatura camerei) impreuna cu zaharul si un varf de sare. Mixam pana ce zaharul s-a topit. Adaugam apoi ouale, mixand bine dupa fiecare.  Separat,...Citeste continuarea

Bors de salata verde

Postat de: amalia01 in Ciorbe

Salata o alegi frunze, o speli sub jet de apa rece si o tai fasii. Slaninuta o tai felii si o pui sa se prajeasca putin in oala in care prepari borsul. Cand este prajita, adaugi faina si...Citeste continuarea

Frigarui picante de pui

Postat de: licurici_lra in Pui

Plicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste muschiuletul de pui. Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min. Intre timp, se pregatesc legumele. Ceapa se taie in 4,...Citeste continuarea

Pastrav cu frigarui de legume

Postat de: Constelatialeu in Pastrav

Mai intai, mergem si ''pescuim'' pastravul din bazinul de la piata, apoi il curatam crestandu-l pe burta, il spalam bine si-l stergem cu un servetel, apoi ii presaram sare si piper. Apoi ne...Citeste continuarea

Desert chec zebra

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Albusurile se bat spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si zaharul tos, putin cate putin. Se mixeaza la viteza maxima pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga...Citeste continuarea

Sufleu de dovlecei

Postat de: licurici_lra in Mancaruri de legume

Dovleceii se spala, apoi se taie rondele. Cascavalul si branza gouda se dau pe razatoare. Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma (nu foarte tare) cu un praf de sare. Galbenusurile...Citeste continuarea

Ciorba de fasole teci

Postat de: licurici_lra in Ciorbe

Se pune apa cu sare la fiert. (3-4l, depinde cat de groasa doriti sa fie). Intre timp, se pregatesc legumele. Fasolea se spala, se curata de capete si se rupe in bucati mai mici. Rosiile...Citeste continuarea

Desert clafoutis cu cirese

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Mai intai, se spala ciresele si li se scot samburii. Eu am avut 780 g de cirese fara samburi si le-am pus pe toate. Voi puteti sa puneti si mai putine. Se da drumul la cuptor pentru a se...Citeste continuarea

Pulpa de porc marinata cu Vegeta

Postat de: licurici_lra in Porc

Plicul cu condimente lichide se agita bine, apoi se toarna peste carne. Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min. Ceapa se taie in jumatati, se pune pe fundul unui vas termorezistent,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt si zmeura

Postat de: mihasara in Prajituri

Batem cu telul sau cu mixerul, ouale cu zaharul si praful de sare pana se omogenizeaza. Adaugam uleiul, iaurtul, apa minerala, aromele si faina amestecata cu praful de copt. Incingem cuptorul...Citeste continuarea

Desert inghetata cu mascarpone si...

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Se freaca 2 lingurite de ness cu o lingurita de zahar brun si o lingurita de apa, apoi se amesteca cu un pahar cu apa. Mascarponele se freaca cu 3 linguri de zahar pudra, iar frisca se bate nu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

      Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se...Citeste continuarea

Dorada cu cartofi aurii noi

Postat de: mihaelar63 in Peste

Pestele se verifica daca a fost bine curatat de solzi si se spala cu apa rece. Dorada se lasa sa se zvante de apa si se increasteaza usor pe ambele parti, la cate un deget distanta....Citeste continuarea

Desert inghetata de cirese

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Se spala bine ciresele si se scot samburii. Se dau prin blender, dar nu foarte mult, sa ramana si bucatele. Frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana incepe sa se intareasca, dar nu...Citeste continuarea

Chifle cu mac

Postat de: mirela0911 in Piine

Se prepara maiaua. Se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar si 1 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas ,se pune faina, sarea,...Citeste continuarea

Aperitiv placinta creata cu urda si...

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Foile se lasa la dezghetat. Urda se amesteca cu sare, 3 oua, mararul tocat marunt si se omogenizeaza bine. Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza dulce

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Pentru blat, se amestecă bine zahărul, cu ouăle, laptele, uleiul, vanilia și apoi făina (în care a fost încorporat praful de copt), având grijă să nu se formeze...Citeste continuarea

Desert prajitura grilaj cu branza...

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Blat : Cernem faina, cacaua si praful de copt. Se adauga untul si se framanta pana se obtine un aluat nisipos.  Batem un galbenus de ou cu putina sare, lapte si zahar, apoi turnam acest...Citeste continuarea

Mic dejun continental

Postat de: RODIMUR in Cook and smile

În versiunea oficială, turistică, micul dejun continental (complet) este cel mai economic și mai simplu de organizat, pentru că nu trebuie decât să aranjăm frumos și...Citeste continuarea

Mancare de pastai cu costita afumata

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

  Mai intai, punem costita la calit in ulei incins. Adaugam dupa 2-3 minute si 3-4 graunti de usturoi tocati marunt. Lasam inca 3-4 minute, apoi adaugam pastaile si apa cat sa le...Citeste continuarea

Reteta de musaca cu carne tocata si...

Postat de: AlexTeacher in Vita

Preparare Reteta de musaca cu carne tocata si piure de cartofi Incepe cu cartofii. Taie-i cuburi si pune-i la fiert in apa cu sare. Urmeaza  restul legumelor: dai pe razatoare...Citeste continuarea

Mancare de fasole verde

Postat de: licurici_lra in Mancaruri de post

Ceapa si morcovul se toaca marunt, apoi se calesc in putin ulei. Cand s-au inmuiat, se adauga apa, sare si piper. Se lasa sa fiarba, apoi se pune fasolea si bulionul. Cand fasolea este...Citeste continuarea

Aluat de pizza

Postat de: licurici_lra in Pizza

Se cerne faina si se amesteca cu sare. Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle. Se amesteca faina cu...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de branza

Postat de: licurici_lra in Torturi

Pentru blat, se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si cacaua. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, pe rand,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]